Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 26 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

362 Marokkanen koloniseren met schijnrelaties
361 Van CBR TOP naar flop
360 Linkse geldverspilling breekt af
359 Eigen haard is IsraŽl waard
358 Misdefinitie.nl wenst u een vrij 2009
357 Christenfundamentalistische homohaat
356 Politiehonden aan het werk
355 Motiveren met Reflect-CTC (deel 2)
354 Extreemrechts is extreem links
353 Goed de klos op Google
352 Hypocriet protesteren voor het eigenbelang
351 "Groene" belasting massaal misbruikt
350 Vreemde voorliefde voor kinderspul
349 "Kapitalisme" onder vuur
348 T-shirt tegen watjespolitie
347 Hitler-vergelijking: "Foutje, bedankt!"
346 PvdA wil etnische zuivering
345 Motiveren met Reflect-CTC
344 Tijd voor hard asielbeleid
343 Verkeerspolitie zelf de wegmisbruikers

348 # T-shirt tegen watjespolitie #
Gepost door Misdefinitie op 12-11-2008 om 16:52.
Moderne beschavingen zijn gebaseerd op een aantal afspraken die in ruil voor vrijheid een zaken zoals veiligheid zouden moeten garanderen. Er is een overheid in het leven geroepen om het algemene belang van de maatschappij te dienen. Vooral als het gaat om dingen die individuen niet of nauwelijks kunnen regelen. Een landelijk politieapparaat opzetten is een van de taken. Zonder politiemacht hadden we onze vijanden zelf moeten neerschieten en begraven. Eigenrichting zou voorbehouden zijn aan machtige organisaties waardoor het land in een slagveld kan veranderen. De politie zou voor onze veiligheid moeten zorgen en verzeilt dikwijls in levensgevaarlijke situaties. Dat enkele feit zou volgens velen betekenen dat de politie onvoorwaardelijke respect verdient. Helaas is de politie tevens een kei in het verknallen van hun reputatie. Politiekorpsen vormen het walhalla van domheid, racisme en corruptie. Desondanks komen ze bij de PvdA met het achterlijke plan om dat probleem op te lossen door het verkopen van t-shirts.

Oorzaken gebrek aan respect.

Domheid politie.
Voordat er aan oplossingen gedacht kunnen worden, is het noodzakelijk om eerst de oorzaken van het gebrek aan respect te bestuderen. Dit soort problemen kunnen veelal enkel opgelost worden door vervelende oorzaken weg te nemen. Alles begint met het oproepen van een bepaalde beeldvorming over gedrag, communicatie en handelen. Vrijwel altijd gebeurt dat op momenten dat burgers tijdens zichtbare acties in contact komen met de politie. In beginsel hoeft dat contact helemaal niet negatief voor de politie te zijn. Iemand die aangifte komt doen is in eerste instantie boos op de dader om wat hem of haar is overkomen. De beeldvorming over de politie is vervolgens afhankelijk van hoe de persoon wordt behandeld. Automobilisten hebben ook niet de intentie de politie iets aan te doen. Komen ze in contact met de politie, dan is de beeldvorming afhankelijk van het gedrag dat de heren in uniform tentoonspreiden. Groepjes jongeren zoeken eveneens niet per se de confrontatie op. Negatieve beeldvorming ontstaat als de politie mensen niet goed behandelt.

Beeldvorming is te vergelijken met een eerste indruk. U bent met uw dagelijkse gang van zaken bezig en u komt een smeris tegen. Hoe u vijf minuten later denkt over de diender heeft sterk te maken met de manier waarop de agent met u communiceert. Natuurlijk creŽert een slechte ervaring niet meteen haat. Vervelende incidenten doen de algemene beeldvorming natuurlijk geen goed, maar omdat de meeste mensen veiligheid hoog in het vaandel hebben staan zijn ze van nature geneigd om enige misstappen van de politie te vergeven. Komen de negatieve ervaringen vaker voor en merken grote groepen mensen op dat het er zo vaak aan toe gaat, dan wordt de negatieve beeldvorming structureel. Leidende tot een negatief imago. Imago is het resultaat van een optelsom van een aantal ervaringen. Het is zeer makkelijk om een negatief imago te scheppen bij mensen, maar tegelijkertijd zeer moeilijk om er weer vanaf te komen. Een negatief imago zorgt er niet alleen voor dat respect verdwijnt. Het brengt ook een sfeer met zich mee waarin grote groepen zich tegen de politie gaan keren.

Mensen die wel eens in contact met de politie zijn gekomen zullen beamen dat politiepersoneel vaak bewust en onbewust dom doet of dom is. Zo werd uw webmaster half augustus 2008 ontboden op het politiebureau voor verhoor. Eenmaal aangekomen volgde een officiŽle aanhouding. Op zijn logische vraag waarom de beheerder vast zat antwoordde de brigadier dat dat al medegedeeld was. Een grove leugen, dus was het nodig om de vraag nogmaals te stellen. Toen zei hij met dezelfde domme stem: "Voor verhoor." Na vele vragen was de diender nog niet in staat de aanklacht klip en klaar te noemen. Nu beschikken wij over engelengeduld, maar we kunnen ons zo voorstellen dat een lichtgeraakt iemand gewoon eens een beuk uitdeelt om zulke extreme domheid eruit te rammen. Ook in andere situaties komt het voor. Na een aangifte van Misdefinitie moest een agent belgegevens controleren. "Er is niet gebeld tussen 13:00 en 13:00," zei de agent na maanden "onderzoek". Heel leuk, maar het ging om een tijdstip na 14:00. "Dat zei ik," beweerde de agent. Met liegen, de waarheid verdraaien en achterlijk dom reageren zetten die veredelde VMBO'ers met een retoriek van een kind kwaad bloed.

Verkeersnazi's.
Het verkeer biedt veel mogelijkheden om in contact te komen met de politie. Zouden ze zich voornamelijk bezighouden met wegcriminelen zoals drugsrunners, dan zouden ze echt wel op het respect van de bevolking kunnen rekenen. Helaas moeten zij lijdzaam toezien hoe criminelen in illegale wagens alles kunnen doen wat ze willen terwijl anderen voor elke wisje-wasje aan de kant worden gezet. Daar staat u dan aan de kant van de weg om beroofd te worden door een grijnzende agent wiens salaris u ook nog eens op moet hoesten via de belasting. Uw misdaad? Een beetje harder gereden dan toegestaan. Nu is het feit dat de verkeerspolitie de "populaire" papiertjes uitschrijft niet meteen een reden om het respect voor de gezagsdragers te verliezen. Het gaat meer om de manier waarop het gebeurt. Vooral de belerende toon van zo'n hypocriete zak die zelf met 200 km / uur over kruispunten knalt is desastreus voor de beeldvorming. Op een denigerende manier kleineren voor iets kleins is vragen om moeilijkheden.

Veiligheid is een ruim begrip, maar de meerderheid van de verkeersdeelnemers hekelt de manier waarop de politie probeert om zijn zakken te vullen. Over het van de weg halen van bumperklevers en gevaarlijke maniakken horen we niet veel negatieve verhalen. Justitie lijkt echter een groot bord voor de kop te hebben en niet te snappen dat het negatieve imago van de verkeerspolitie veroorzaakt wordt door het feit dat die flikkers hardwerkende forenzen gewoon keihard aan het naaien is. Boetes van 10 km / uur te snel omdat de bestuurder even gas moest geven als een vrachtwagen naast hem aanstalten maakt hem van de weg te drukken. Flitspalen die staan opgesteld op wegen die ontworpen zijn om minstens 50 km / uur harder te rijden. Drogredenaties over zogenaamde cursussen die de politie heeft gevolgd terwijl ze zichzelf regelmatig kapot rijden. Standaard gelul uit hun boekjes die zonder argumenten worden opgelepeld. Snelheidsmetingen die niet kloppen. Naai goedwillende mensen en haat is geboren.

Racisme.
Jaren terug werden we reeds geschokkeerd door de constatering dat de Nederlandse politie racistisch is en goede blanke werknemers laat lopen ten gunste van allochtonen. Dit terwijl racisme streng verboden is en de politie kampt met grote tekorten aan werknemers. Hoogopgeleide krachten werden vervangen door goedkope VMBO'ers om allochtonen de kans te geven. Vacatures op internet deden alvast de voorselectie. Bij gelijke geschiktheid geeft de politie in Nederland de voorkeur aan allochtonen. Speciale veiligheidsonderzoeken moeten aantonen dat u zwart genoeg bent en zwart denkt. Blanke negers mogen bij uitzondering ook. Al moet u dan niet in het bezit zijn van een kritische website. De beheerder van Misdefinitie werd uitgesloten van de sollicitatieronde toen hij bij de Politieacademie in Apeldoorn solliciteerde naar een baan als docent. Marokkaanse spionnen en gespuis hebben een streepje voor. Met alle gevolgen van dien.

Hun uitermate racistische handelswijze blijft niet beperkt tot discriminerend beleid voor het aannemen van soortgenoten. Ingrijpen op straat is er net zo goed aan onderhevig. Zitten we voor het huis van wat blanke vrienden gezellig te babbelen, komt er een agent op ons af. Hij steekt een heel verhaal af over verboden samenscholingen en dergelijke. Heel interessant, maar tegen de Marokkanen die twee straten verderop aan het rellen waren tussen het winkelende publiek durfden ze niks te zeggen. Ook de tientallen illegale negers, die met z'n allen in een appartementje drie hoog achter zitten om een gestolen tafel met daarop een blikje bonen, ontspringen de dans. Laffe Marokkanen die kleine kinderen van hun lampionnen en snoep beroven bleken al helemaal te machtig voor de watjespolitie. Om nog maar te zwijgen over heldhaftige acties van de politie toen het om Marokkaanse crimineeltjes ging die in Gouda aan het rellen waren. Handen in de zakken en leunen op hun stoere fietsjes. Toppertje heren. Wij doen zelfs tegen racistische dienders normaal. Maar durven jullie ook tegen het echte gespuis?

Corruptie.
Nederland zou een fatsoenlijke democratie en rechtstaat moeten zijn waarin iedereen gelijk is voor de wet. Hecht er maar niet zoveel waarde aan, want anders komt dat u nog duur te staan als u een politiebureau binnenloopt. Aangezien gelijkheid de norm is, zou u mogen verwachten dat iedereen aangifte kan en mag doen van strafbare feiten. Selectiemechanismen van hogere hand, zeer waarschijnlijk beÔnvloed door de aanwezigheid van grote hoeveelheden allochtone spionnen, zorgen er echter voor dat aangifte doen niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Een slachtoffer van verkrachting kwam daar op een pijnlijke manier achter toen ze aangifte wilde doen tegen multicriminele cultuurverrijkers van Noord-Afrikaanse afkomst. "Kom later maar terug," was het antwoord. Bent u blank, journalist en net in elkaar getrapt door kut-Marokkanen? Dan nemen ze de aangifte niet eens op. Wij hebben ook moeten praten als brugman om een aangifte tegen niet-westers gespuis rond te krijgen. Uiteindelijk werden we bijna zelf verdachte na aangifte tegen allochtonen die ons met de dood bedreigden.

Steekpenningen aannemen om bepaalde handelingen te verrichten of een arrestatie uit te voeren is natuurlijk niet zo lief. Huidskleur als penning aannemen is nog veel erger. Zoiets kan niet lang verborgen blijven. Politiekorpsen worden steeds vaker opgeschrikt door onacceptabel gedrag van hun eigen mensen. De integriteit is in gevaar en dat roept om onderzoek. OfficiŽle cijfers later echter slechts het topje van de ijsberg zien. Helaas komt de precieze toedracht van zaken die iedereen opmerkt nooit aan het licht. Waarom worden bepaalde type mensen wel opgepakt terwijl anderen die hetzelfde flikken ongestraft hun gang kunnen gaan? Wie zijn die flikkers die wietplantages oprollen om de eigen plantage veilig te stellen? Wat zit er achter de beslissing om achter een rechtse cartoonist aan te gaan terwijl linkse blanke racisten gewoon hun gang kunnen gaan? Vooral jonge agenten blijken helemaal door het lint te gaan als ze door de macht een harde plasser krijgen.

Overweging.

De politie, politiek en aanhangers menen respect te mogen afdwingen vanwege het idee dat ze er voor de burger behoren te zijn en gevaarlijk werk verrichten. Het betreft hier werk dat voor het grote publiek nauwelijks zichtbaar is: het voorkomen van criminaliteit, rechercheonderzoek en de aanpak van grote criminelen. Wij merken op dat het gewoon hun werk is waar ze van ons geld dik voor betaald krijgen. Dat hoeft geen speciale status op te leveren. Imago ontstaat niet op basis van werk dat grotendeels onzichtbaar blijft voor burgers. Het ontstaat op basis van ervaringen met betrekking tot wat wel zichtbaar is. Namelijk op de momenten dat zij in contact komen met de politie. Gedrag, de manier van communiceren en de wijze waarop ze behandeld worden is doorslaggevend voor het imago. Al lossen collega's tientallen misdrijven op: als de agent waar burgers mee te maken krijgen mensen behandelt als een hond, is het hek van de dam. Dan maakt hij volgens de opinie deel uit van een achterlijk apenkorps vol VMBO'ers.

Anders dan de politie en de overheid ons wil doen geloven is het gebrek aan respect niet te wijten aan het idee dat burgers nu eenmaal alles willen doen om de politie zwart te maken. Ze hebben het over zichzelf afgeroepen. Velen zullen nu vinden dat we doorslaan. Ja, het doorbreken van een groot taboe is even schrikken. Normaliter wordt het als verkeerd beschouwd om kritiek te hebben op politiediensten en willen mensen alles doen om dat in de kiem te smorren. Pech gehad, we gaan het toch zeggen. Weet u hoe veel mensen stiekem over de politie denken als ze weer eens zo'n arrogant zwart mannetje zien lopen? Ze denken: "Daar loopt weer zo'n nikker die omwille van zijn huidskleur dat baantje heeft gekregen en niet durft in te grijpen als het om soortgenoten gaat." Erg racistisch, maar feit is dat het nog vaak waar is ook. U kunt het de mensen moeilijk kwalijk nemen. Wat vinden mensen van een politieauto? Hulpdienst of verkeersnazi? Meestal is het tweede het geval. Domheid, racisme en corruptie zijn de echte oorzaken die moeten worden aangepakt.

Dergelijk racisme moet verboden worden. Hoe het ook plaatsvindt. Vacatures moeten neutraal worden opgesteld en geschikte personen moeten geselecteerd worden op opleiding en ervaring. Niet op huidskleur. Zorg ervoor dat er weer goede opleidingseisen liggen voor agenten. Geen VMBO'ers vragen in de hoop dat er enkel allochtonen solliciteren. Stop met naaien in het verkeer. Pak de echte criminelen aan en laat nette burgers met rust. Dat gezeik over gevaar bij een paar kilometers te snel moet ophouden. Haal die flitsflikkers uit hun auto en leid ze op zodat ze op straat kunnen helpen waar het nodig is. Maak het opnemen van een aangifte verplicht. Het moet niet uitmaken of een Nederlander of Marokkaan aangifte komt doen. Evenals politieke overtuiging ook niet van belang is. Zorg voor duidelijke en heldere communicatie naar burgers. Geen leugens, geen domheid, geen drogredenaties. Iedere organisatie is zelf verantwoordelijk voor het imago. Niet door propaganda, maar door goed gedrag.

Zo eenvoudig kan het zijn. Volg dit soort aanbevelingen op en het respect zal terugkomen. Het spreekt voor zich dat een t-shirt te belachelijk voor woorden is. Racisme kan niet teniet worden gedaan door een stuk stof. Desondanks zet bijna iedereen in op het principe dat kritische mensen monddood gemaakt moeten worden. Tegenover criminelen tonen ze zich de watjespolitie. Fatsoenlijke burgers worden hard aangepakt. Brigadier Klokkemeijer schold uw webmaster tijdens een verhoor in hoofdbureau Zaandijk verrot vanwege een opmerking over het beleid van de politie. U begrijpt dat wij moeite hadden een schaterlach te onderdrukken. Wij zijn nette webloggers en zullen nooit fysiek iets terug doen. Richt de pijlen liever op mensen die nergens voor terugdeinzen. Uitgaanspubliek dat arrestanten bevrijdt, verkeersregelaars die bewusteloos worden geslagen en agenten die worden vermoord. Wees gewaarschuwd. Wanneer de watjespolitie hun gedrag niet aanpast, zullen steeds meer mensen naar de eigenrichting grijpen.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.