Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 27 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

342 Moslimextremist tot in de schatkist
341 Bestraf socialistische fouten
340 Aangifte om "Silence! I kill you!" (1)
339 Rot op uit Nederland!
338 Pretium Telecom: "Pech, dit is de wet!"
337 Miljoenennota Bos is een farce
336 Sexjobs.nl hoeren naaien met geldzaken
335 Moslimpropaganda weer vergruisd
334 Racisme is helemaal niet erg
333 Strafkamp Nicolaaslyceum was grove leugen
332 Slachtoffer van het eigen fascisme
331 Misdefinitie ontboden en verhoord (1)
330 Linkse achterlijkheid krijgt prioriteit
329 Vrijwilligerswerk om negatieve mening
328 Dewanand als kasteloze paria
327 Oplichting in de schijnwerpers
326 Trendseksueel maakt mietjes van mannen
325 Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) verslagen
324 Referenties naar onkunde en onnozelheid
323 Kinderficken wie ein Weltmeister [2]

328 # Dewanand als kasteloze paria #
Gepost door Misdefinitie op 04-08-2008 om 23:41.
Eerder heeft u kunnen zien dat het hebben van een mening die door grote groepen mensen als onwelgevallig wordt gezien een groot risico is. Behalve dat u kans heeft dat anderen die de discussie niet met woorden kunnen winnen teruggrijpen naar fysiek geweld, reageert de maatschappij al snel eensgezind vijandig. Men negeert u, men zwijgt u dood en men beschouwt u als een verschoppeling. Maatschappelijke verstoting betekent dat u haast van alles wordt uitgezonderd en dat mensen al het mogelijke doen om uw leven zo zuur mogelijk te maken. Waldo (Dewanand) Doerga alias Dewanand is een extremistische Hindoefundamentalist die op basis van zijn geloof meent vele (slacht)offers te mogen brengen. Sinds de oprichting van zijn website wordt hij naar eigen zeggen beschouwd als een kasteloze paria. Het laagste van het laagste uitschot in de maatschappij.

Verschil tussen rechts en extremist.

Zodra u de website opent, laat Dewanand er geen twijfel over bestaan hoe zijn ideale wereld eruit ziet. Geen nikkers, geen joden, geen blanken en verder geen enkel ander ras dan Hindoestanen zijn toegestaan. Koeien mogen wel. Waarschijnlijk omdat hij ook nog iets te neuken wil hebben. Kijken we verder, dan valt onmiddellijk op dat de website vol staat met honderden teksten waar de honden geen brood van lusten. Rassenhaat, pleidooien voor genocide op zwarten, gedetailleerde beschrijvingen waarom bepaalde figuren dood moeten, vereering van Adolf Hitler en het verheerlijken van zijn actie in 2002 waarbij hij middels poederbrieven de hele Hindoegemeenschap in Nederland met de dood bedreigde. Dewanand bleek al in 2002 een extremist te zijn. Hij kreeg 8 maanden cel en werd als psychisch gestoorde een jaar in een kliniek behandeld.

Extremisten kunnen we missen als kiespijn. Doorgaans leveren ze alleen maar problemen op omdat de kans groot is dat ze hun gedachtegoed op een onaangename manier in de praktijk gaan brengen. Ze geven bovendien alles wat rechts is een slechte naam. Mensen zijn snel geneigd om dit soort idioten gelijk te stellen aan intelligente mensen die wel rationeel kunnen redeneren. Misschien vraagt u zich af waarom we in hemelsnaam aandacht besteden aan iemand die overduidelijk niet goed bij zijn hoofd is. Moeten we het niet gewoon negeren zoals iedereen dat doet zodat het weggestopt is in de donkerste hoekjes van het internet? Nee, dat is een domme angst- en paniekreactie. Hoe extreem het ook in uw ogen mag lijken: het is maar tekst. Tekst doet niks en dat willen we u graag laten zien. Bovendien kan de krankzinnigheid van de ander tot verrassende inzichten leiden. Ken uw vijand, zodat u weet of en hoe ze een reŽel gevaar opleveren.

Met Dewanand als voorbeeld kunnen het verschil tussen rationeel rechts en extreme dwazen inzichtelijk maken. Traditionele media zoals kranten sturen journalisten op pad, verzamelen gegevens en berichten over gebeurtenissen. Afhankelijk van hun politieke kleuring en religieuze signatuur kiezen ze het nieuws uit waarmee ze hun ideeŽn kunnen ondersteunen. Media zijn veelal links. Dus als ze selectief verontwaardigd zijn als autochtonen de lul zijn en niks berichten als allochtonen die de criminaliteit ingaan zal niemand ze een strobreed in de weg liggen. Bezit van een krant is ook nog niet verboden. Misdefinitie kiest voor een hele andere benadering. Wij wijzen mensen op maatschappelijke misstanden en vullen door het leggen van verbanden het te kort aan dat ontstaat door selectief links denken.

Noem het rechts of extreem rechts als u zich daar prettig bij voelt, maar het is een feit dat we onder dezelfde noemer vallen als alle geschreven teksten die veel makkelijker geaccepteerd worden: Misdefinitie neemt namelijk openlijk afstand van fysieke acties zoals geweld, bedreiging en misdaden tegen de goede zeden en het leven. Er verschijnen teksten, mensen kunnen het ermee eens of oneens zijn en eventueel kan er gereageerd worden. Meer dan dat is het niet. Een groot verschil met de extreme websites zoals die van Dewanand die bijna letterlijk oproept tot etnische zuiveringen. Nu kan dat met een korrel zout genomen worden omdat hij daar niet de middelen voor heeft. Toch is hij daardoor niet minder gevaarlijk. Waldo heeft laten zien er niet voor terug te deinzen om een hele gemeenschap met poederbrieven te bedreigen. Zoals u weet kan antrax een infectieziekte veroorzaken waaraan mensen kunnen overlijden. Pogingen tot doodslag suggereren is extremisme. Nogal een groot verschil met een nette organisatie als Misdefinitie.

Omgekeerde wereld.

Zoekend op het internet komen we er in elk geval achter dat Dewanand niet erg geliefd is. Zelfs op het forum van Holland-Hardcore, waar men toch behoorlijk rechts georiŽnteerd is, beamen ze dat. Zijn extreme manieren van opereren in de hoop dat het tot fysieke acties leidt hebben niks maar dan ook niks met het rationele rechtse gedachtegoed te maken. Nette websites hebben alleen het geschreven woord als wapen. Zij produceren tekst en zwengelen discussies aan over maatschappelijke onderwerpen. Extremisten hanteren het omgekeerde: zij hebben ideeŽen en willen die met geweld erin rammen. Hebben ze daar geen mogelijkheden voor, dan proberen ze toch zo extreem mogelijk te zijn. Uit naam van moslims brieven met poeder rondsturen in de hoop dat Hindoestanen moslims gaan aanvallen is een misdaad. Terecht wordt iemand hiervoor verstoten.

Extremisten zijn echter niet alleen te herkennen aan extreem gedrag. Anders was het heel simpel om er een eind aan te maken. Belangrijk in dit hele geheel is het concept van de religie. Religie heeft het probleem dat aanhangers het vaak hersenloos geloven en bereid zijn om heel ver te gaan. Wederom een vergelijking: noem ons wat u wilt, maar wij zullen nooit een religie of ideologie gebruiken ter rechtvaardiging van geweld. Om de simpele reden dat we afstand nemen van fysieke acties. Schrijven, aan de kaak stellen en discussiŽren is een ding. Criminaliteit is totaal iets anders. Aanhangers van een geloof gebruiken hun ideologie vaak als rechtvaardiging voor hun daden. Zo ook Dewanand. Hij gelooft in karma. Wanneer hij het goede doet, zal hij ook het goede ontmoeten. Jammer alleen dat veel van zijn ideeŽn gebaseerd zijn op religie en iedereen weet dat religie science fiction is.

Feitelijk lijken we te maken te hebben met een gestoorde gek die als een tijdbom plotselinge woedeaanvallen kan krijgen en in een vlaag van verstandsverbijstering criminele dingen kan gaan doen. Levensgevaarlijk. Normale websites houden zich in beginsel aan de wet. Ongeoorloofde discriminatie is verboden. Wie van zwarten walgt kan dat dus maar beter niet openbaar op een website schrijven. Oproepen tot geweld jegens andersdenkenden mag ook niet. Tenzij het een linkse organisatie betreft. Wordt er iets geschreven wat een heleboel mensen niet zint, dan is het mogelijk om het MDI in te schakelen als gedachtepolitie. Zij sturen u dan een mail waarin ze u belasteren en neerzetten als racist. Zodat u ze meteen een mail retour stuurt met de mededeling dat ze kunnen oprotten aangezien ze toch geen macht hebben. Opmerkelijk is dat Dewanand voor een andere benadering kiest en het MDI om een ontheffing vraagt om te mogen discrimineren.

Nogal idioot, want het MDI kan mensen niet wel of geen toestemming geven zich boven de wet te begeven. Hoe graag ze het ook willen. Mensen kunnen nu natuurlijk denken dat het om een tekst van een dwaas gaat, maar we kijken er even iets anders naar. Om twee redenen is deze benadering interessant. Ten eerste toont de tekst aan hoe idioot het MDI als instantie eigenlijk is. Zonder enige bevoegdheid hebben ze net zoveel te zeggen als uw pedofiele buurman. Eisen kunnen ze niet en de wet naar hun hand zetten al helemaal niet. Door vanuit de andere kant iets te vragen aan het MDI, namelijk het ter zijde schuiven van wetten in het belang van zijn onderzoek, wordt dat pijnlijk duidelijk. Ten tweede wordt er door de tekst van Dewanand duidelijk gemaakt dat discriminatie een kwestie van belangen is. Naar gelang er andere belangen spelen kan er zogenaamd een "ontheffing" worden gevraagd. Tja, als moslims niet vervolgd worden wegens discriminatie omdat het hun religie is, waarom zou Dewanand dan geen ontheffing mogen vragen voor zijn ideologie?

Een interessante constatering, want daarmee komen we tot de kern van het geheel. Hoe gek en gestoord u Dewanand ook kunt vinden, zijn haast autistische gedrevenheid en de vaak uitermate racistische manier waarop hij zijn teksten inkleedt lijken soms een aardig inzicht te geven. Wij zijn veelal recht toe recht aan. Duidelijk en recht door zee. Wanneer autochtonen gediscrimineerd worden, dan zeggen we u dat zonder omwegen. Vervolgens tonen we dat aan met feiten en leggen we verbanden om u een goede verklaring te geven. Afsluitend volgen dan de constateringen en de conclusies waar we allemaal van kunnen leren. Zou Dewanand een groot denker kunnen zijn die weliswaar fictie en werkelijkheid door elkaar haalt, maar wel een interessant inzicht heeft ontdekt? Nee, hij draait situaties om, maar is haast nooit consequent in zijn redenaties. Geert Wilders neerzetten als nazi getuigt niet bepaald van intelligentie.

Radicaal en extreem.

Consequent redeneren is een absolute vereiste als het gaat om betogen, beschouwingen en het handhaven van een ideologie. Zodra teksten elkaar gaan tegenspreken kunnen we immers stellen dat er op z'n minst aan een stuk door wordt gelogen. Daarbij bedoelen we niet de onbewuste tegenstrijdigheden die voortkomen uit het feit dat lange teksten zeer snel worden getypt en het overzicht over honderden teksten bijna niet te doen is. Wel doelen we op het feit dat als gedachtegoed klopt en er niet gelogen wordt, alles zo'n beetje in elkaar kan passen. Kijkt u maar eens goed naar alle artikelen op Misdefinitie. Echte tegenstrijdigheden in de manier waarop we de zaken aan het licht brengen en verklaringen geven zijn nauwelijks te vinden. Links lullen en rechts vullen is typisch iets waarmee socialisten zo vaak in de knel komen. Zij hebben u al zo vaak voorgelogen en bedonderd dat alles wat ze zeggen met elkaar in tegenspraak is. Iets soortgelijks zien we bij Dewanand ook. Alle teksten bij elkaar vormen een willekeurig samengeraapt zooitje zonder samenhang.

Zo gebruikt hij de naam van de heer Wilders om zijn eigen rassenhaat te verspreiden. Waarschijnlijk met de gedachte dat als Geert Wilders dat zou zeggen, het hem niet aangerekend kan worden. Belachelijk, want het is overduidelijk dat Wilders zulke dingen niet gezegd heeft en het zijn eigen ideeŽn weerspiegeld. De teksten liegen er niet om. Moslims zouden het allerlaagste gebroed in Nederland zijn die ons ras en volk vervuilen. Hij fantaseert erover om alle moslims te laten uitmoorden en zou graag zijn reet met de koran afvegen voordat hij het verdomde boek in de fik steekt. Moslims zouden hem gevraagd hebben om zelfmoord te plegen. Rita Verdonk noemt hij een blanke kuthoer en een kankerslet. Moslims vindt hij halfapen en hij wil zijn ras zuiver houden. Daarbij dromend van een high tech Hollandse gaskamer.

Zelfspot heeft hij wel. In dezelfde tekst noemt hij zichzelf goed gek om dat even later kracht bij te zetten in zijn boek waarin hij in de toekomst een holocaust op allochtonen wil. Wilders en Verdonk worden neergezet als nazi's met sympathie voor Hitler. Onderaan lezen we dat het allemaal fictief is. Goed verzonnen, al vermoeden we dat de rechter daar anders over denkt. Gedachtegoed van een waanzinnige. Een psychisch gestoorde imbiciel. En u vindt dat wij extremistisch zijn? Laat ons niet lachen. Het gaat maar door. Onder het mom van "Heil FŁhrer Rita Verdonk" belastert Dewanand de leider van TON door te stellen dat ze alle allochtonen wil laten vergassen. Drie jaar geleden riep hij mensen op lid te worden van zijn Al Qaida Nederland. Leven volgens de wil van moslims. Terwijl hij overduidelijk een moslimhater is. Of bedoelt hij hier te zeggen wat er kan gebeuren als zij de macht overnemen?

Vreemd genoeg wenst hij Geert Wilders dood. Dan moeten Surinamers weer gedeporteerd worden en beweert hij later dat moslims geen toekomst hebben. Negers hebben volgens Dewanand Suriname laten verrekken, maar wie geeft daar nu om als hij net iedereen gedeporteerd heeft? Negers moeten daar worden weggeschopt en hij wil moslims laten invriezen. Hitler zou de heilsprofeet van de Joden zijn. Waarmee hij bewust de joodse versie van de holocaust ontkent. Verder moet Hirsch Ali dood, moeten alle allochtonen verdwijnen en roept hij "intergalactische" krachten op om de terugkeer van Hitler, die hij openlijk verheerlijkt, te realiseren. Dat komt ons bekend voor. Exterminate! Destroy! Nothing, absolutely nothing must delay this all glorious project. One species must survive above al others. And to do so it would set me above the gods and through the darkness, I will have that power!

Overweging.

Ooit was er een wijsgeer die stelde dat de grens tussen extreem intelligent en extreme dwaasheid bijna niet te trekken valt. Genialiteit gaat vaak gepaard met wat veel mensen dwaasheid zouden noemen omdat ze het niet begrijpen. Dit artikel beoogde in elk geval aan te geven dat het verschil tussen extremisme en rationeel rechts denken wel zeer eenvoudig te trekken is. In de eerste plaats omdat extremisme fysieke acties impliceert terwijl nette rechtse websites het altijd bij tekst zullen laten. In de tweede plaats omdat extremisme gepaard gaat met waanzin. We hebben in eerste instantie proberen te ontdekken of Dewanand door de zaak omgekeerd te bekijken idioot gedrag wilde aantonen. Zoals in een tekst waarin hij op de meest extreme manier blanken tot op het bot discrimineert om aan te tonen dat blanken makkelijk het slachtoffer kunnen worden van racisme zonder dat justitie daar iets aan doet. Zou hij zoiets over zwarten schrijven, dan zat hij nu in de gevangenis.

Op zich een standpunt wat iemand mag hebben. Wie "kanker blanken" zegt wordt niet opgepakt. Zegt u daarentegen "kanker zwarten", dan is het land te klein. De manier waarop hij het artikel heeft geschreven is voor discussie vatbaar, maar het is een standpunt en het is duidelijk verwoord. Lezen we echter verder, dan komen we erachter dat slechts een beperkt aantal artikelen duidelijk het gedachtegoed van Dewanand weergeven. De rest is allemaal bagger waarbij de ene keer haat jegens zwarten wordt gepropagandeerd en de andere keer haat tegen een groep die zwarten haat. De ene keer moet een groep mensen worden gedeporteerd, de andere keer kan die groep blijven mits hij en zijn soortgenoten hun vrouwen mogen leren te genieten van perverse seksuele daden. Want behalve dat de site vol staat met racistische lectuur is seksualiteit een belangrijk thema. Zeker als hij oproept tot verkrachting van onwillige theedoeken die wel wat sekslessen kunnen gebruiken omdat zij volgens hem alles naaien wat Allah verboden heeft.

Na alles in ogenschouw te hebben genomen moeten we concluderen dat het terecht is dat mensen afstand nemen van het gedachtegoed van Dewanand. Laten we hier ook heel duidelijk over zijn: Misdefinitie neemt zeker afstand van alles wat door Dewanand geschreven is. In dit artikel hebben we onze visie gegeven op het werk van Waldo om u te kunnen informeren. We hebben verschillende verklaringen overwogen en constateren dat de website een verzameling is vol met teksten die elkaar tegenspreken. Het feit dat er geen consequente samenhang in het gedachtegoed zit, extremisme verheerlijkt wordt en de man er niet voor terugdeinst om criminele gedrag te vertonen bewijst voor ons dat er geen sprake is van genialiteit, maar van psychische gestoordheid. Wat niet wegneemt dat we wel van mening zijn dat hij alles mag schrijven wat hij wil. Zolang tekst slechts tekst blijft zonder fysieke actie. Hopelijk heeft u kunnen zien dat een tekst zelf niet bijt of gevaarlijk is. De actie bepaalt het verschil tussen extreem en acceptabel.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.