Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 29 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

302 Andermans standpunt als eigen fout toegeven
301 Links in paniek: alles moet zwart
300 School straft slachtoffers pesten
299 Eerdere discriminatie breekt de politie op
298 Gedrocht Belastingdienst is schijnconstructie
297 Moddergooien verbergt de schijn
296 Deep throat in de inquisitie
295 Situatie HWC escaleert door blunder rector (6)
294 Nederland als totalitaire politiestaat (7)
293 Misstanden geen juridische aangelegenheid
292 Links populisme (4)
291 Krakers en milieuradicalen
290 Diploma's steeds minder waard
289 You niggers listen now (*)
288 HvA laat studenten surveilleren
287 Lange tenen en kleine pik hard aanpakken
286 "Liever witte elite dan vuile islamieten"
285 Misdefinitie.nl wenst u een positief 2008
284 Heisa in de media om Wilders
283 Hey there mr muslim, merry fucking Christmas!

298 # Gedrocht Belastingdienst is schijnconstructie #
Gepost door Misdefinitie op 07-03-2008 om 22:33.
Belasting is iets waar de meeste mensen een hekel aan hebben, maar er desondanks toch een rechtvaardiging voor zoeken omdat ze er toch niks aan kunnen doen of juist profijt hebben van belastinggeld. De ene groep betaalt zonder mokken omdat ze hopen dat tenminste een deel van het geld gebruikt wordt voor zaken die voor iedereen noodzakelijk zijn. Een andere groep vindt het allemaal wel best zo omdat ze via dat geld zonder te werken hun bijstandsuitkering krijgen. Tegenstanders van het systeem, die het roven van andermans geld diefstal vinden, worden neergezet als egoÔsten die onrealistische gedachten hebben. Robin Hood spelen is nu eenmaal een socialistische aangelegenheid waar niemand tegenaan mag schoppen. Nu de Belastingdienst voor de zoveelste keer gefaald heeft durven mensen wel te klagen over de instantie, maar nog steeds niet over het onderliggende systeem.

Het gedrocht.

Weer gaan de gebeurtenissen volgens de bekende volgorde. Regelmatig komen er misstanden voor bij een organisatie, wij publiceren over het achterliggende systeem, mensen vinden het een incident en als ze er zelf last van krijgen willen ze zogenaamd een vuist maken tegen de instantie die hen benadeelt. Mensen gaan door het lint gaan doordat ze schofterig behandeld worden door de Belastingdienst. Wat een heerlijke gedachte om te zien dat ons gelijk wordt bevestigd. Velen roepen immers al jaren roepen dat wij te simpel denken over de Belastingdienst. Van te voren wisten we al dat die mensen er vroeg of laat zelf wel achter zouden komen. De beste manier om hardleerse mensen iets bij te brengen is het ze zelf laten ondervinden. Ja, de Belastingdienst zuigt, maar het gedachtegoed dat het gedrocht mogelijk maakt zuigt nog meer.

Hoe kon zo'n logge idiote organisatie ook alweer ontstaan? Heffen van belasting is alleen gerechtvaardigd als het geld gebruikt wordt voor algemene middelen die voor de hele bevolking echt noodzakelijk zijn. Van cruciaal belang is het besef dat een systeem om dat te regelen helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn als de overheid u wil doen geloven. Zaken van algemeen belang zijn heel makkelijk op te sommen. Denk daarbij aan dijken, infrastructuur, een politieapparaat om de orde te handhaven en rechtsprekende instanties. Eventueel kunnen daar zaken als onderwijs en zorg bij komen voor zover dat niet door particuliere organisaties geregeld kan worden. Vervolgens is het een kwestie van simpel rekenen. Neem het bedrag dat we nodig hebben voor die middelen en deel dat bedrag door het aantal mensen in Nederland dat kan werken. Dan krijgt u precies het bedrag dat iedereen moet ophoesten. Complexe systemen hanteren voor zoiets eenvoudigs is alleen bedoeld als schijnconstructie om de werkelijke aard van belasting te verbergen.

Waar bestaat die werkelijke aard uit? Als u de actualiteit en de artikelen op Misdefinitie een beetje gevolgd heeft dan weet u dat uw zuur verdiende centen via de belasting terechtkomen op plaatsen die zeker niet in het algemeen belang zijn van het Nederlandse volk. Klassieke voorbeelden zijn de reeds veel genoemde gigantische bedragen naar allochtonen die hier wonen, snoepreisjes naar het buitenland, de bouw van haathutten die men ook wel moskeeŽn noemt en zogenaamde ontwikkelingshulp wat voornamelijk aan de strijkstok blijft hangen en volkeren in stand houden die evolutionair gezien gewoon zouden moeten uitsterven. Verder spelen socialisten graag sinterklaas met uw geld. Miljardenprojecten kennen fraude bij het leven en worden door links veroorzaakte miljardenverspillingen en problemen verder uitgebouwd door er nog meer geld tegenaan te smijten.

Precies de reden waarom een simpele belastingmaatregel om noodzakelijke algemene voorzieningen te realiseren leidt tot een enorm gedrocht dat de Belastingdienst moet voorstellen. Zouden ze ons geld inderdaad besteden aan bijvoorbeeld het bouwen en onderhouden van spoorlijnen en snelwegen, dan heeft het volk over het algemeen geen bezwaar. Problemen ontstaan pas als geld verspild wordt aan persoonlijke pleziertjes van politici en belanghebbende groeperingen. Zeker als het volk er ontzettend last van heeft zoals de financiering van de multicriminele samenleving waardoor het land in staat van terrorisme verkeert en er geen geld meer is voor fatsoenlijk onderwijs. Om niet de pleuris te laten uitbreken is er een ingewikkeld systeem bedacht waardoor u als burger niet meer kan zien wat er werkelijk gebeurt.

Met als gevolg een stortvloed aan bureaucratie om maar de werkelijke bedoelingen met uw geld te verbergen zodat u niet allen massaal naar Den Haag vertrekt om verhaal te halen. Zo kent ons land tientallen belastingen. Waardoor u wellicht het idee krijgt heus wel voor algemene middelen te betalen. Helaas, geld om uw oude moedertje in het bejaardentehuis te verzorgen is er niet. Zij mag met gemiddeld een wasbeurt per week wegrotten terwijl er zwarte economische profiteurs genieten van hun generaal pardon. Geld voor onderwijs en zorg is er ook al niet, want allochtonen gaan voor en dat kost een veelvoud van de milarden. Slechts 11 % van de wegenbelasting gaat naar wegen. Het complexe gedrocht voorkomt dat u te weten komt dat uw geld massaal wordt verkwanseld.

Schijnoplossingen.

Houdt het hiermee op? Is de situatie zo simpel uit te leggen door te stellen dat zij een op zich eenvoudig systeem zo ingewikkeld hebben gemaakt dat u niet meer kunt zien dat ze er onacceptabele zaken mee financiŽren? Nee, op een gegeven moment komen de burgers er steeds meer achter dat ze worden genaaid en moeten de socialisten weer op zoek gaan naar een nieuwe methode. Zij zullen het internet, websites als Misdefinitie in het bijzonder, regelmatig vervloeken omdat wij dit soort constructies blootleggen waardoor mensen gaan nadenken. Daarom is de volgende stap die ze nemen vaak het aandragen van schijnoplossingen. Schijnoplossingen gericht op de op het eerste gezicht kleine ongemakken. Door chaos te creŽren en daarna een paar kleine problemen het hoofd te bieden is het volk zo opgelucht dat ze niet meer verder denken.

Een interessant proces dat nader uitleg behoeft. De overheid wil graag dat u er niet achter komt dat hun systeem iets verbergt. Ook willen zij niet dat u duidelijk kennis kunt nemen van het feit dat de linkse politiek met hun geldverspillingsgedrag de grote problemen die ons land vandaag de dag kent hebben veroorzaakt. Om te voorkomen dat u verder gaat denken zorgen zij voor kleine dagelijke irritaties. Het gedrocht kent daarvoor verschillende zaken. Vooral gericht op de ICT. Computerprogramma's werken opeens niet meer, systemen vallen uit, digitale identiteiten verlopen en aangiften raken zoek. Onder druk van een boete raakt u geÔrriteerd en in paniek, want als de Belastingdienst uw aangifte niet in goede orde ontvangt en verwerkt kunt u diep in de problemen raken. Dus bent u al heel blij als ze het oplossen. Achteraf bent u het allemaal zat en kan het u geen barst meer schelen.

Uiteraard weten zij dat ook. De ICT is een makkelijke boosdoener. "Geef ons niet de schuld, het ligt aan de computers," roepen ze hard. Vorig jaar beloofden ze u dat het met nieuwe ICT'ers beter zal gaan. Vacatures verschenen online, maar u werd besodemieterd: de ICT-afdeling zou deels naar het buitenland vertrekken. Dit jaar doen ze iets soortgelijks. Geruchten gaan dat er ICT'ers moeten verdwijnen zodat er vervangend personeel kan komen die het werk goed kunnen doen. Met veel uitleg hopen ze u ervan te overtuigen dat u weer op twee oren kunt slapen. Systemen worden aangepast zodat u weer fijn kunt dokken. Vergeet het maar dat het beter wordt. Procedures zijn van 10 jaar geleden en het systeem blijft net zo verrot als altijd.

Politiek gezien moet u ook nog in de maling genomen worden. Waarschijnlijk wilt u best van ze aannemen dat het nu eenmaal niet anders kan en iedereen hun uiterste best doet, maar dat verfoeide socialistische gedoe komt toch echt uit de politiek. Zij moeten dus iets verzinnen. Worden mensen slimmer en gaan ze bezwaar maken tegen de onnodige complexiteit? Geen probleem voor de rode rakkers. Niet oplossen, maar verbergen van problemen is hun motto. Ingewikkelde systemen kunnen ze verbergen door uw loonstrookje eenvoudiger te maken. Daarmee is het systeem echter nog steeds te ingewikkeld en de belastingdienst nog steeds een schijngedrocht. Wat ze wel hebben bereikt is dat u het verschil tussen bruto en netto salaris niet meer kunt onderscheiden en dus nog minder ziet waar ze uw geld aan verspillen.

Overweging.

Nu zelfs de meest verstokte socialist razend wordt van het concept belasting en het gedrocht Belastingdienst hebben de communisten in Nederland het een stuk lastiger gekregen om het volk in bedwang te houden. Steeds meer mensen gaan beseffen dat het socialistische gedrocht staat voor de arrogantie waarmee rode duivels hen als hersenloze slaven gebruiken. Keihard werken, stelselmatig beroofd worden en daarom in armoede moeten leven. Extra zuur wordt het als u dan ook nog eens als een dolle hond wordt behandeld door dat gespuis en dat u dient te gehoorzamen uit vrees nog meer bestolen en vervolgd te worden. Goed wetende dat het allemaal nog een tandje erger kan. De PvdA gaat, weliswaar later dan gepland, ook nog ouderen en automobilisten extra uitkleden.

Gelukkig worden veel mensen nu met de neus op de feiten gedrukt. Belastingmaatregelingen zoals die nu in Nederland worden uitgevoerd is pure diefstal. ICT'ers vervangen en dingen weglaten op uw loonstrookje neemt de problemen niet weg. Dat is eerder te beschouwen als de zoveelste poging om uw gemoederen te sussen terwijl er niks wezenlijks wordt veranderd aan het systeem. De enige manier om een einde te maken aan het complexe gedrocht is het systeem terugbrengen naar een vast bedrag aan belasting voor iedereen. Een bedrag groot genoeg om enkel de noodzakelijke algemene middelen te financiŽren en klein genoeg om in elk salaris te passen zodat men echt moet gaan nadenken wat ze met ons geld doen. Een dergelijk sterk vereenvoudigd systeem kan door goedkope administratieve kantoren afgehandeld worden. Misdefinitie vindt dat de Belastingdienst als geldslurpende organisatie moet verdwijnen zodat het geld dat daarmee bespaard wordt terug kan naar het volk.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.