Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 31 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

262 Partijpolitiek van Verbeet
261 Fileleed? Nederland is vol!
260 NSB Handelsblad opent aanval op rechts
259 Van landverrader naar anti-moslim
258 Kneus Stakkermans gekrenkt
257 Eeuwige vacaturenepperij
256 Islam is als kanker, Wilders wil blanker
255 De piramide van Boober
254 "Pedofiel" als stigma voor iedereen
253 Nationalistisch gedachtegoed verkwanseld
252 Links eist verbetering propaganda
251 PvdA heult met extreem radicale islam
250 Belastingdienst amateuristisch en digibeet
249 Razzia ter bestrijding van terrorisme
248 Kut Marokkanen horen in hun eigen land
247 Stoelendans op de arbeidsmarkt
246 Slecht onderwijs met een doel
245 Term "racist" verliest zijn waarde
244 "Goebbels" keert Nieuw Rechts de rug toe
243 Anoniem schijnsolliciteren met Manpower

250 # Belastingdienst amateuristisch en digibeet #
Gepost door Misdefinitie op 11-07-2007 om 22:45.
Grote complexe organisaties kunnen niet om de informatie- en communicatietechnologie (ICT) heen. Alles moet tegenwoordig digitaal, want dat is "makkelijk". Zet een paar servers neer, installeer peperdure software en wacht totdat de boel in de soep loopt. Automatiseren noemen ze dat. Miljoenen worden er verspild aan het van de straat houden van een stelletje nerds dat zich hun systeembeheerders noemen. Bij hen gaat alles automatisch, maar niks vanzelf. Electronisch speelgoed moet ook nog eens onderhouden worden. Weer trekken ze een geldlade open en stellen een traumateam samen dat de systemen van de Belastingdienst aan moeten slingeren als het spul er de brui aangeeft. Zoals het een uiterst "professionele" organisatie betaamd levert dat een prachtig stabiel netwerk op. Ware het niet dat er continu problemen zijn en belangrijke informatie zoekraakt. Na alle negatieve publiciteit nemen ze maar het besluit om al die ICT-rotzooi naar India te verhuizen waar ze Nederland inmiddels hebben ingehaald.

Prutsers.

Al eerder is de Belastingdienst in een kwaad daglicht gesteld door haar eigen onkunde en wanbeleid. Zeker op het gebied van de ICT. Begin 2007 konden gebruikers van de wat oudere besturingssystemen als Windows 98 en ME tijdelijk geen aangifte doen. Fiscalist Monique Ligtenberg stelde dat de "dienst" "een van de grootste blunders ooit" heeft gemaakt toen ze een tikfout van een belastingbetaler niet goed hadden gecontroleerd. Hij hoeft na een uitspraak van het gerechtshof nooit meer een cent aan de belasting te betalen vanwege een bizar bedrag van ruim 3 miljoen euro aan hypotheekrente-aftrek.

Gegevens van andere belastingbetalers zijn evenmin veilig bij de Belastingdienst. IQ-loze VMBO'ers zorgden er recent voor dat de gegevens van tienduizenden Nederlanders zoekgeraakt zijn door de fiscus. Pleegt u dus gerust nog wat fraude en verzwijg in grote getale uw zwarte spaargeld. Komen ze erachter, dan beweert u gewoon dat ze de gegevens hebben doen verdwijnen. Nee hoor, niet doen. Die nazi's vinden u toch wel. Weer zou de oorzaak liggen bij een stuk software dat de organisatie liet ontwikkelen. Die verdomde werkgevers ook. Als zij niet zo moeilijk hadden gedaan door te vragen of gegevens van het UWV en de Belastingdienst aan elkaar gekoppeld konden worden, hadden ze wellicht andermans gegevens zoekgemaakt. CDA-kamerlid Pieter Omtzigt liet weten dat we door dat akkefietje een euroton zijn kwijtgeraakt. Wel ja, gooi de accijnzen volgend jaar maar weer omhoog. Door prutswerk van die NSB'ers zijn de gegevens van 3 miljoen mensen onleesbaar geworden. Wij mompelen iets over testen en backups maken.

Dataverlies en storingen zijn schering en inslag bij de Belastingdienst. Zoeken op Google naar de problemen die zijn voorgekomen bij de dievengilde van de overheid geeft het schokkende relaas weer van een organisatie die landelijk verantwoordelijk is voor een miljardendiefstal. Webwereld berichtte dat er veel problemen waren met specifieke versies van Linux, maar dat boeit ze niet want die systemen worden volgens de Belastingdienst toch amper gebruikt. Capaciteits- en automatiseringsproblemen spelen al jaren bij de Belastingdienst. De zoveelste blunder vinden we bij het gebruik van de Digid. Voor de Belastingdienst is het geen probleem als u de code van uw buurman gebruikt. En zelfs communist Marijnissen is niet zo blij met de Belastingdienst. Zulke prutsers moeten meteen oprotten en een ander de kans geven het beter te doen.

Belasting(dienst) is niet meer serieus te nemen.

Jammer genoeg heeft de (linkse) overheid gefaald. In vroegere propaganda probeerden ze mensen te hersenspoelen en ze wijs te maken dat de Belastingdienst een grote machtige organisatie was die het beste met de bevolking voorheeft. Verhaaltjes als die van Robin Hood werden in geuren en kleuren verteld naar de smaak en de ideeŽn van de machthebbers. Wie smolten er niet zwijmelend weg toen de al even geÔndoctrineerde leerkracht weemoedig vertelde over die stoere ruige kerels die stalen van de middenstand rijken om daarmee de luie donders armen te eten gaven? Later werden de mensen verstandiger doordat ze begrepen dat zij als Jan-modaal wel erg vaak de lul waren. Robin Hood werd daarom vervangen door de Belastingdienst. Om het te rechtvaardigen deed men alsof het een dienst aan de bevolking betrof. Waarna het volk erachter kwam dat miljardenverspilling en ordinaire diefstal van het volk geen dienst was, maar het werk van een gelegaliseerde criminele organisatie.

Na al deze blunders kunnen we ons afvragen wie de Belastingdienst en de overheid als initiatiefnemer Łberhaupt nog serieus kan nemen. Natuurlijk betalen we netjes onze belastingen omdat we anders door die nazi's met fysiek geweld gedwongen worden alles af te staan en in de bak gegooid worden, maar als organisatie zijn het gewoon een stelletje sukkels bij elkaar die zelfs met miljarden aan zakgeld geen systeem draaiende kunnen houden. Lekker imago geven we als land af aan de buitenwereld. Het is dat ze het politieapparaat en de rechterlijke macht achter zich hebben staan. Anders hadden ze mooi geen cent meer gekregen. Van een dergelijke organisatie verwachten we dat ze het geld zinvol besteden ten behoeve van de gehele maatschappij. Niet verspillen aan (ict)-projecten van vriendjes en enkel geld stelen om het systeem van het jatten zelf in stand te houden.

Stop het geklooi, vereenvoudig het systeem!

Misdefinitie vindt dat de Belastingdienst onmiddellijk moet stoppen met het gerotzooi met andermans geld. Eerst gooien ze miljoenen weg aan geldverslindende ICT-projecten die niet blijken te werken. Daarna gooien ze nog meer geld over de balk door het toch al niet functionerende systeem te veranderen. Omdat ze onvoldoende deskundig personeel in dienst hadden volgde er een landelijke wervingscampagne voor ICT'ers. Gelooft u ons: we hebben er gesolliciteerd en ze hebben haast niemand aangenomen. Ze wisten destijds al dat de ICT verhuist naar India en dat getuigt van waanzin. Ten eerste moeten we ons als Nederland altijd profileren als een kenniseconomie. Wat voor domme dwazen zijn wij Nederlanders als we niet eens fatsoenlijk ICT-projecten op poten kunnen zetten? Ten tweede is software die gaat over geld van miljoenen Nederlanders te belangrijk om door buitenlanders te laten ontwikkelen. Wie garandeert ons dat er geen meuk in komt dat er niet hoort? Ten derde ligt het probleem niet bij de software, maar bij het onderliggende systeem.

Met het onderliggende systeem doelen we op het systeem van de belastingen. De Belastingdienst is een typisch voorbeeld van een organisatie die in stand wordt gehouden door een debiel systeem. Wat is het geval? De manier waarop Nederland een belastingsysteem heeft neergezet is gedoemd om te falen. Mensen stelselmatig beroven van minstens 60 % van hun inkomen is onrechtvaardig. Van een slaaf werd vroeger slechts een kwart gepikt. Om te voorkomen dat mensen doorkrijgen wat er gebeurt en er een revolutie uitbreekt waarbij de Belasting SS tegen de muur wordt gezet wordt er een veel te ingewikkeld en complex systeem gehanteerd. Omdat het systeem zo complex is, moest er een even zo complexe organisatie als de Belastingdienst worden opgericht om dat in goede banen te leiden. Met alle gevolgen van dien. Zij bestaan alleen maar omdat het systeem zo stom in elkaar zit. De oplossing is dus niet NOG ingewikkelder doen door de ICT naar India te verplaatsen, maar door het systeem te vereenvoudigen zodat de Belastingdienst niet meer nodig is.

Denkt u eens even met ons mee. Maak belasting rechtvaardig. Vraag van iedereen een vast bedrag of een vast percentage. Noodzaak om het systeem te verhullen in complexiteit valt dan weg en omdat het zo simpel is hebben we geen log ambtenarenapparaat nodig om het systeem na te leven. Doordat er geen Belastingdienst meer nodig is besparen we miljarden. Waardoor het te betalen bedrag aan belasting fors omlaag kan. Een aantal servers is genoeg om het systeem op te laten draaien. Dus kunnen we af met de diensten van hooguit een paar ICT-bedrijven. Minder ingewikkeld en daarom minder kans op fouten. Heel logisch allemaal. Minder vaak gaat er iets stuk, ondernemers worden minder belast, er zijn geen hele studies meer nodig om aan het systeem te kunnen voldoen en Nederland zet zich weer eens positief op de kaart.

Vaak wijzen we erop dat de logge overheid en de Belastingdienst vastgeroest zitten in oude ideeŽn en ingewikkelde systemen om de rotzooi te kunnen verbergen die ze inmiddels hebben gemaakt. Het systeem dat ze hanteren is namelijk met geen enkel argument te verdedigen. Stelen is onrechtvaardig. Hoe men het ook wendt of keert. Het sociale en jurische denkbeeldige contract dat ingezetenen van een maatschappij hebben om in ruil voor veiligheid een aantal vrijheden op te geven was nooit bedoeld voor het massaal beroven van de bevolking. Wij begrijpen ook wel dat het ingewikkelde systeem de mensen dom houdt. Het verbergt dat de Belastingdienst een socialistisch construct is dat slecht functioneert en is ontstaan uit de behoefte van communistische machtshebbers om het volk uit te kleden zonder gevaar van revolutie. Maar met alle respect voor de "professionals" die het allemaal mogelijk maken: voor een fractie van het bedrag is Misdefinitie bereid een systeem te ontwerpen waarmee het allemaal eenvoudiger kan. Besparen door verspillen te stoppen werkt als verspilling niet langer nodig is om de werkelijke toestand te verhullen.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.