Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 31 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

262 Partijpolitiek van Verbeet
261 Fileleed? Nederland is vol!
260 NSB Handelsblad opent aanval op rechts
259 Van landverrader naar anti-moslim
258 Kneus Stakkermans gekrenkt
257 Eeuwige vacaturenepperij
256 Islam is als kanker, Wilders wil blanker
255 De piramide van Boober
254 "Pedofiel" als stigma voor iedereen
253 Nationalistisch gedachtegoed verkwanseld
252 Links eist verbetering propaganda
251 PvdA heult met extreem radicale islam
250 Belastingdienst amateuristisch en digibeet
249 Razzia ter bestrijding van terrorisme
248 Kut Marokkanen horen in hun eigen land
247 Stoelendans op de arbeidsmarkt
246 Slecht onderwijs met een doel
245 Term "racist" verliest zijn waarde
244 "Goebbels" keert Nieuw Rechts de rug toe
243 Anoniem schijnsolliciteren met Manpower

244 # "Goebbels" keert Nieuw Rechts de rug toe #
Gepost door Misdefinitie op 11-06-2007 om 23:11.
Zegt de naam Nieuw Rechts u nog iets? Nee, we hebben het niet over de nieuwe manier van rechts afslaan waarmee u medeweggebruikers op de turborotonde kunt afsnijden. Het gaat hier om een nationalistische politieke beweging. U kent dat wel: eigen volk eerst en elke ochtend het Horst-Wessel-lied meelallen onder het genot van lauw Hollandiabier. Over rechtse partijen wordt veel narigheid geschreven waar meestal geen bal van klopt, maar bij deze vereniging blijken een aantal geruchten de pijnlijke waarheid te worden. Wat opvalt is dat de partij zelfs niet geliefd is bij rechtse lieden. Michiel Smit, de partijleider van de partij, had daarom John Middelman aangesteld om het een en ander recht te praten. J. Middelman is voor Smit wat J. Goebbels voor Hitler was. Een holmaat die er tussenuit trekt als de grond te heet onder de voeten wordt.

Frustratie.

Van de gescheidenis kunnen we allemaal leren. Neem nou de periode van de Tweede Wereldoorlog. Opzienbarend is de constatering dat John Middelman op dezelfde manier carrière probeerde te maken als Joseph Goebbels destijds. Nee, dat is geen belediging. Goebbels was een groot man. Hij stond achter zijn overtuiging, verkondigde dat aan iedereen die het maar horen wilde en ontkende alle nadelen. Voor volk en vaderland was hij bereid zijn leven te geven en zijn feiten spraken voor zich. Feiten die niet ontkend konden worden. Op zijn weblog liet hij dikwijls weten alle tegenargumenten te kunnen ontkrachten. Nu is dat met socialisten niet zo moeilijk, maar dat terzijde.

Fora spamde hij vol met betogen. Uit zijn eigen onderzoek bleek dat we behalve van allochtonen (lees: moslims) voornamelijk te vrezen hebben van de joden. Meneer is al jaren werkloos en zit op onze kosten in een kraakpand zonder tapijt op de vloer. Zichzelf voedend uit een frituurpan; vermoedelijk gejat uit het partijkantoor voordat de deurwaarder langskwam. Al is dat slechts tijdelijk, want hij gaf een goede oplossing voor de problemen: "Kijk, Joden moeten beseffen dat het voor hen op termijn ook aanpassen is of opkrassen natuurlijk. Het probleem met Joden in Nederland is dat ze te veel invloed hebben op de samenleving vergeleken met hun aantal." Wat probeerde hij nou netjes te zeggen? "O, ik haat Joden! Ik krijg jullie nog wel! Ik krijg jullie allemaal! Al is het het allerlaatste wat ik doe!"

Waarschijnlijk kwam de echte frustratie na langdurig werkloos geweest te zijn. Tijdens een Nieuw Rechts afterparty liep hij Michiel Smit tegen het lijf. Van hem mocht hij propaganda voeren voor de nieuwe beweging en nieuwe kandidaten ronselen voor vrijwilligerswerk. Met zijn retorische talenten werd hij tevens ingezet om geruchten rond te partij te verdoezelen en te ontkennen. Tegen elke prijs moest alles verdedigd worden. Wat de argumenten en feiten van de tegenpartij ook waren. Zelfs toen bleek dat veel zaken simpelweg niet meer te ontkennen waren bleef hij trouw vasthaken aan het bekende rideltje. Verwijzend naar de huisregels, vage begripppen en halve waarheden werd alles en iedereen van tafel geveegd. Toegegeven, dat doen wij ook, maar hey, dat is anders.

Propaganda.

Nemen we nu serieus John Middelman in de zeik of plagen we alleen maar? Geen van beide, anders gaat hij straks huilen en krijgen we gezeik. Het is niet de persoon Middelman die we persoonlijk aanvallen, maar het gaat ons om het proces van het totale verval van Nieuw Rechts terwijl hij als kaderlid niks anders deed dan de boel ontkennen. Rechts zijn en een overtuiging uitdragen moet kunnen, maar de rechterkant van het politieke spectrum zo'n slechte naam geven raakt ons allemaal. Wat ons interesseert is een groot probleem dat kleine (rechtse) partijen hebben. Meestal is er een leider die het voor het zeggen heeft. Deze leider verzamelt een aantal mensen om zich heen, maar die moeten vooral doen wat hij zegt. Adviezen van buitenstaanders of zelfs deskundigen worden in de wind geslagen en de handlangers van de leider mogen alleen op commando blaffen. Het doel van dit artikel is daarom laten zien waarom dat niet zo handig is en niet om de heer Middelman zo zwart als zijn frituurvet te maken.

Propaganda is leuk, maar we hebben er zo weinig aan met z'n allen. Meestal geeft het geen correcte weergave van de werkelijkheid en als de feiten voor zich spreken maakt men het hele gedachtegoed belachelijk. Een aantal cruciale redenen worden er door John genoemd om de partij te verlaten. Wantoestanden op het gebied van financiën, het gebrek aan interne en externe communicatie, inactiviteit en het ontbreken van noodzakelijke voorzieningen zoals een fatsoenlijk borrelhuis. Daar zou niks noemenswaardig aan zijn als hij dat alles niet jarenlang had ontkend en mensen de mond had gesnoerd die het wilden aankaarten. Sinds 2004 is hij bezig om iedereen af te poeieren die over bovengenoemde onderwerpen iets te melden had. Na drie jaar geeft hij met zijn vertrek min of meer toe al die jaren gelogen te hebben: Nieuw Rechts is een klote partij met een egocentrische partijleider en alles waar hij voor stond bleek gelogen.

De leugen regeert.

Zijn weblog gaat naar eigen zeggen binnenkort op zwart. Vijanden en tegenstanders genoeg. Waaronder de anti-fansite michielsmit.com. Wij zaten daar achter. Het is leuk geweest. Nee hoor, niet waar. Dat is maar een grapje. Straks krijgen we nog bezoek en we hebben alleen jumpstyle. Het nare is dat de tegenstanders al die tijd deels gelijk hadden. Communicatie was vaak onmogelijk. Via de telefoon hebben we nooit gehoor gekregen en enkel in de beginmaanden van de partij konden we regelmatig informatie krijgen als we ons durfden te vertonen in Rotterdam. Wegens wanbetaling lag de website vaak plat en als hij bereikbaar is informeert hij belangstellenden en betalende leden nauwelijks. Middelman verkondigde echter jarenlang dat er niks mis was met de communicatie. Nieuw Rechts was enkel gesloten omdat er veel vijanden zijn. Interne bronnen meldden andere verhalen en nu geeft hij het eindelijk toe.

Financieel wanbeleid vormde een van de grootste problemen, al werd dit veelvuldig door John ontkend. Leden zouden bestolen worden middels de automatische incasso. Ook hier weer een ontkenning, maar ex-leden kunnen bankafschriften laten zien met onterechte afschrijvingen. Huur werd er niet betaald, maar daar mocht niemand het over hebben. Intern zou dat besproken worden. Voor meer informatie kon iedereen contact opnemen met het partijkantoor. Eh, welk partijkantoor? De tippelzone op de Zuiddijk misschien? Inactiviteit werd ook stelselmatig ontkend. Iedereen moest op z'n tellen passen, want Nieuw Rechts kwam eraan. Ludieke acties hebben we al lange tijd niet meer gezien en niet deelnemen aan de verkiezingen werd afgeschoven op geldproblemen. Wat stiekem het niet hebben van ondersteuningsverklaringen bleek te zijn. Is het dan niet erg raar als na al die jaren opeens toegegeven wordt dat al die ontkenningen nergens op sloegen?

Nieuw Slechts.

De conclusie is alweer dat men Nieuw Rechts beter kan laten voor wat het is. Niet omdat ze bij weinig mensen geliefd zijn (dat is vrij normaal voor een rechtse partij) maar omdat door onkunde de smet op de partij inmiddels zo groot is geworden dat het zinkende schip niet meer te redden valt. Misdefinitie vindt dat een politieke organisatie alleen recht van bestaan heeft als de organisatie zelf goed in elkaar zit. Wat voor politieke standpunten er verder ook worden ingenomen. Een vereniging is net een commercieel bedrijf. Ze moeten vertrouwen wekken en goed met hun "klanten" omgaan en communiceren. Ontbreekt de communicatie en is de partij zo inactief dat het lijkt alsof ze reeds failliet zijn, dan is het einde verhaal. Komt na jaren een sleutelfiguur melden dat hij eruit stapt omdat hij de leugens niet langer kan verdedigen, dan betekent dat de genadeslag voor iedereen die het beste voor had met de partij.

Ontkennen heeft geen zin meer. Misdefinitie heeft dit artikel geschreven om te laten zien dat categorisch ontkennen van feiten nergens toe leidt. In wat voor situatie dan ook. Links of rechts: het komt altijd uit. Als objectieve maatschappelijke onderzoeksorganisatie zijn we verplicht om fouten van alle partijen te belichten. Uitzonderingen maken doen we niet. Nieuw Rechts gaf mensen de wijze les door te laten zien hoe een rechtse partij zich niet moet profileren. Hopelijk schrikken mensen wakker en leren ze ervan. En tegen John zeggen we: nadat de boosheid en teleurstelling gezakt is, is niemand te oud om te leren. Harde confrontatie is een goede manier om gemotiveerd te raken het de volgende keer handiger aan te pakken. Natuurlijk wensen we John veel succes met zijn verdere politieke loopbaan. Uit de geschiedenis kunnen we opmaken dat wie vervreemd van zijn Führer heus nog wel een keertje terug komt. Al kent dat niet altijd een fijne afloop.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.