Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 32 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

242 Mengen desastreus voor het onderwijs
241 Overheid liever zwart
240 Links lonkt naar Wilders
239 Ijssel Mediagroep scam
238 Buitenlanders vol afschuw voor homo's
237 Vrijheidsviering naÔef en hypocriet
236 Grenzen open voor parasieten
235 E-dentify oplichting gaat gewoon door
234 Wouter Bos is de klos
233 Multiflauwekul maakt ons land kapot
232 CDA: geen praktijk bij onderwijsonderzoek
231 Rabobank deel 3: studentenrekening
230 Extreem verbieden met twee maten
229 Demoniseren erger dan racisme
228 Recruitergenaai (4)
227 Publicatie misstanden HO duurde 3 jaar [3]
226 Nationale CarriŤrebeurs enkel reclame
225 Invasie buitenlanders geleid door infiltranten
224 Amateurisme belastingdienst "nieuw feit"
223 Dubbele nationaliteit geen stuiver waard

235 # E-dentify oplichting gaat gewoon door #
Gepost door Misdefinitie op 26-04-2007 om 03:01.
Op het internet treffen we behalve professionals ook regelmatig ordinaire oplichters aan die de zaak proberen te flessen. Vormen van oplichting zijn onder andere het terrein van de georganiseerde misdaad, maar ook van amateuristisch opgezette bedrijfjes die u laten betalen voor iets dat ze niet kunnen bieden. Vorig jaar besteedden we aandacht aan een dergelijk bedrijf genaamd E-dentify. Gepaaid door mooie beloften op hun site worden niksvermoedende klanten door een aantal pubers opgelicht. De klant wordt geld uit de zak geklopt en vervolgens in de kou gezet. Deze vorm van oplichting geeft hen niet de beloofde hosting, maar een zwaar onbruikbaar en inferieur product. De toenemende stroom klachten wijzen erop dat E-dentify zonder ophouden gewoon door gaat met zijn oplichtingspraktijken.

Nieuwe problemen.

Behalve continu storingen, offline zijn van webpagina's, geen support en een grote bek van het bedrijf als u klaagt zijn er ook een aantal nieuwe problemen naar voren gekomen. Websites worden onterecht op zwart gezet als E-dentify van mening is dat er iets niet deugt. Aangezien ze hun servers volstouwen met honderden klanten is de gemiddelde website al snel belastend voor de server. Zonder pardon wordt u afgesloten. Naar uw geld kunt u fluiten. Uploaden van uw website is vaak onmogelijk of gruwelijk traag. Mocht het u wel lukken om uw website op de servers van E-dentify te krijgen, dan heeft u geluk als uw bezoekers hem kunnen bekijken. Een aantal klanten hadden minder geluk. Lijdzaam moesten ze toezien hoe hun veel bezochte trots veranderde in een brak geheel waar zelfs de meest doorgewinterde fan niet meer zou willen kijken. Bij de hoster is het altijd weer een verrassing of de site bereikbaar is en of hij Łberhaupt nog op de server staat. Tot afschuw van een aantal klanten blijkt de gehele inhoud van hun website regelmatig spontaan te verdwijnen.

Jawel, u hoort het goed. Hun servers zijn zo brak dat ze niet alleen continu uitvallen. De inhoud verdwijnt ook nog eens. Inclusief belangrijke persoonlijke mails en de volledige database. Weet u nog het smoesje dat ze vorig jaar hadden als zoiets gebeurde? Gehackt! U bent gewoon gehackt en daar zijn zij niet verantwoordelijk voor. Dat hun servers uitermate slecht beveiligd zijn is bijzaak. Backups maken? Daar hebben ze nooit van gehoord. Wel pronken ze met nieuwe backupservers. Gigabytes aan ruimte hebben ze. Vertellen ze er alleen niet bij dat als het ze eens lukt om een backup terug te zetten het bijna altijd een sterk verouderde backup is. Erg leuk is dan de situatie dat u een druk bezocht forum heeft, de server een crash doormaakt en E-dentify doodleuk alle gegevens met een 3 maanden oude backup overschrijft.

Amateurisme.

Oorzaak? Amateurisme. Regelmatig vertoont het systeem kuren, maar dat ze de backupserver zelfs gebruiken om hun administratie op te doen en hun bestelsysteem te hosten is al helemaal van de zotte. Als het aan ons ligt krijgt een backupserver enkel toegang tot de overige servers. Externe verbindingen met het internet zijn uit den boze. Ook op andere fronten blijkt keer op keer het amateurisme van het bedrijf. Een tijd geleden bleek hun factuursysteem niet in orde. Plotseling ging het systeem vreemde facturen versturen naar klanten die allang betaald hadden. Tot op de dag van vandaag blijft het systeem brak en vol fouten. Zelfs oude klanten die na alle ellende zijn opgestapt en al jarenlang geen klant meer zijn krijgen nog regelmatig valse facturen. Zal de Belastingdienst leuk vinden.

Zogenaamde storingen komen veel te vaak voor en het standaard excuus is dan dat het aan netwerken van derden ligt. Ja heus waar, zelfs de AMS-IX backbone met een uptime van nabij de 100 % moet het ontgelden. Tuurlijk jongens, het ligt aan het beste en snelste netwerk in Nederland in plaats van aan jullie gestuntel. Vreemd genoeg gaan ze altijd op vakantie als er zeer grote problemen zijn. Toeval? Wel nee. Ze weten ook wel dat klanten heel vervelend gaan worden als ze niet krijgen wat hen is beloofd en als iedereen zogenaamd op vakantie is moet er vooral begrip getoond worden voor dit staaltje prutswerk. Hun forum werd aan de lopende band gebruikt om ongenoegen te uiten als de servers weer eens down waren. Talloze meldingen volgden en de kindertjes zagen zich genoodzaakt het forum een aantal maanden dicht te gooien. Later opende het forum zich weer. Ditmaal onder zeer strenge censuur. Wie iets naars zegt over E-dentify kan verregaande stappen verwachten. Oei, wat zijn we bang.

Oplichting.

Na ruim een jaar na bekendmaking dat er bij dat bedrijf een stelletje kinderen werken die van service nooit gehoord hebben krijgen we nog steeds klachten over hun werkwijze. Behalve losse hostingpakketten verkopen ze ook zogenaamde resellerpakketten. Een resellpakket is een groot pakket waarbij het toegestaan is meerdere kleine pakketten te maken om die zelfstandig te verkopen. Klanten van E-dentify kunnen hiermee een wederverkoper worden. Gezien het financiŽle gewin is een dergelijk pakket veel duurder dan een los pakket. Heeft E-dentify het geld binnen, dan geven ze niet meer thuis. Het pakket wordt niet geactiveerd, werkt maandenlang niet en vragen om service en support worden genegeerd. Kortom: de klant staat met lege handen nadat hem middels oplichting geld afhandig is gemaakt.

Blijft de schade beperkt tot het abonnementsgeld? Jammer genoeg niet. Bij zulke diensten is de gevolgschade nogal groot. Betreft het een zakelijke website waarmee een onderneming zijn geld moet verdienen, dan is er ook nog sprake van gederfde winst. Kleine lettertjes en vage juridische taal verhinderen klanten om deze schade te verhalen. Het bedrijf verzon tevens zijn eigen regels en beriep zich op algemene voorwaarden die destijds nooit bestonden. Nadat enkele klanten hadden gedreigd met juridische stappen hebben ze snel algemene voorwaarden online gezet. Een grote schadepost blijkt echter ingenomen te worden door een andere vorm van oplichting: oncontroleerbare variabele kosten. Men blijkt woekerprijzen te hanteren voor extra dataverkeer zonder dat dit controleerbaar is.

Intrum Justitia incasso.

Inmiddels is er al zoveel over E-dentify naar buiten gekomen dat we u slechts kunnen adviseren om onmiddellijk schriftelijk op te zeggen en ze in gebreke te stellen. Valse facturen kunnen ze in hun hol stoppen omdat u ze natuurlijk niet gaat betalen. Uiteraard is E-dentify wel van mening dat u moet dokken. Voor hen geldt dat als u eenmaal in hun systeem staat, er een jaarlijkse bijdrage moet volgen. Doet u dat niet, dan kunt u buitengerechtelijke kosten verwachten. Aan wie denkt u als wij het woord oplichting gebruiken? Juist. Oplichters gaan om met oplichters en dan zijn ze bij Intrum Justitia aan het juiste adres.

Ze vormen de schoften uit de incassowereld en proberen middels intimidatie mensen ertoe te dwingen buitensporig hoge incassokosten te betalen. Wij lachen daar alleen maar om. Ook hier raden we aan: nooit maar dan ook nooit betalen. Incassokosten zijn enkel gerechtvaardigd als een bedrijf terecht een factuur heeft gestuurd die niet betaald wordt wegens wanbetaling en het bedrijf meer heeft gedaan dan een simpele aanmaning. Bovendien is 15 % van het bedrag wel het maximum dat ze aan kosten kunnen vragen. Onze hoofdopvatting is echter dat een terechte factuur onmiddellijk betaald moet worden, maar dat een factuur voor oplichting regelrecht de digitale prullenbak ingaat. Ze mogen blij zijn dat boze klanten geen aangifte doen. Wat betekent dat voor Intrum Justitia? U kunt plotseling bezoek krijgen van grote schreeuwende mannen die er dreigend uitzien. Nooit betalen, zeg dat ze moeten opflikkeren en bel meteen de politie. Ze hebben geen macht en men kan pas iets doen na een uitspraak van de rechter. Zover laten ze het toch nooit komen.

Hoe zit het nu met die oplichters?

Overal op internet komen we E-dentify inmiddels tegen en vrijwel altijd is dat negatief. Op sites als webhosters.nl kraakt men het bedrijf alsof het de slechtheid zelf voorstelt. Toch komen er een aantal vragen bij ons op. Hebben we niet gewoon te maken met een aantal onschuldige schooljongens die een bedrijfje wilden opzetten, daar te licht over hebben gedacht en door hun onervarenheid en ondeskundigheid de boel hebben laten escaleren? Waarom zouden een aantal schooljongens een bedrijf willen opzetten om moedwillig anderen te bedonderen? Zijn ze gewoon te trots om toe te geven dat het voeren van een serieus bedrijf ze te hoog gegrepen is en durven ze om het gezichtsverlies niet meer terug? Er zijn echter sterke aanwijzingen dat dat niet het geval is. Paul Singelsma geeft zich uit als "directeur" van de toko die in feite een eenmanszaak is bij zijn moeder thuis op de WC. Bij de oprichting was meneer minderjarig. Evenals zijn 15 jaar oude vriend Tjeerd Bakker. Ene Peter was wel al net 18 en regelde de zaken waar meerderjarigheid vereist was. Een minderjarige directeur is geen toeval. Zo hopen zij onder aansprakelijkheid uit te komen.

Aangezien een groot deel van de club minderjarig was/is, blijven ze in geval van strafbare feiten grotendeels ongedeerd. Zelfs als ze veroordeeld zouden worden komen ze er weer schoon uit zodra ze 18 worden. Wel blazen ze hoog van de toren. Voor een lachwekkend verhaal kunt u bijvoorbeeld terecht op het archief van ispam waar men uiteen zet hoe onze "directeur" die net uit de luiers is gekropen denkt dat hij bij machte is om hoge boetes van 2500 euro op te leggen als iemand negatief over E-dentify schrijft. Bij deze: wij vinden E-dentify een kutbedrijf. Klaag ons maar aan stelletje sukkels. We plassen bijna in onze broek van het lachen en het verhaal is nog niet ten einde. Op die pagina wordt terecht opgemerkt dat dit in feite valt onder afpersing en dat is best wel strafbaar.

Fraude met klantnummers, dreigen, valse beloften doen, opzeggingsbrieven gewoon weggooien en ronduit onbeschoft communiceren. Zijn ze nou zo dom en onwetend of zit hier meer achter? Kleine kinderen komen niet zomaar op zulke ideeŽn. En van hun zakgeld kopen ze vast geen dedicated servers. Het antwoord op de vraag is al lang en breed op het internet te vinden in de vorm van een internetdiscussie. Het gespuis blijkt gefaciliteerd en aangestuurd te worden door een oude bekende op het internet die niet vies is van een beetje oplichting.

De spoortocht begon bij het zoeken naar de achtergrond van Neoworld. Prompt komt er iemand van Easyracks beweren dat Neoworld afstamt van Neoworld ltd. Een ltd. kunt u zien als een buitenlandse variant op wat wij een besloten vennootschap (BV) noemen. Beide organisaties worden echter geleid door een bekend bedrijf uit Goutum: E-dentify en wel door meneer Singelsma zelf. Nu vraag ik u: hoe aannemelijk is het dat een klein jochie van 15 kan beschikken over het vermogen om drie zaken te runnen?

Geen zuivere koffie en het blijkt ook uit het verhaal dat de ltd. helemaal niet bestaat. Feitelijk hebben we hier te maken met een illegale constructie van BV's en eenmanszaken met als doel iets geheimzinnigs te verhullen. Lees vooral de genoemde topic op webhostingtalk.nl door en merk op hoe E-dentify onder de naam van Easyracks glashard loopt te liegen en later door de mand valt. De Limited blijkt opgezet te zijn om juridische shit, verplichtingen en rotzooi te ontlopen. Wie zit hierachter? Easyracks kwam al snel met de naam Martin Leil op de proppen. Singelsma was eens aan het knikkeren op het schoolplein toen hij Leil tegen het lijf liep. Die bood hem meteen een groot contract aan zodat hij geld genoeg had voor zijn eigen serverpark. Erg geloofwaardig. Niet dus. Veel interessanter is de naam Remon Akkermans. Hij staat bekend als leugenaar, prutser, oplichter en beroepskneus.

E-dentify is een oplichter en werkt met oplichters. Wacht, het wordt leuker. Easyracks aka E-dentify gaat in de aanval met keiharde ontkenningen en hoont naar forumgebruikers dat ze maar in de zandbak moeten gaan spelen. Twee andere hostingpartijen komen naar boven. Leandros (Jasper Meerding) en Zajebista. Heulen deze partijen samen met E-dentify met elkaar om een complot te verbergen? Jasper zegt ons in een mail niks te maken te hebben met E-dentify en stelt ernstig gedupeerd te zijn door Akkermans. Een ltd. wordt vaak gebruikt voor oplichtingsdoeleinden. Veel wordt duidelijk als forumgebruikers stukken opvragen van de ltd: Neoworld is van Remon Akkermans, E-dentify deed er alles aan om daarover te liegen en het geheim te houden en alle betrokkenen hebben zich achter zoveel mogelijk adressen verstopt om straffeloos te kunnen oplichten. Paul Singelsma zou zich volgens bezoekers bezig houden met zaakjes die stinken. Toen hij niet anders kon, bekende hij dat Remon Akkermans, Martin Leil en John Nganga zijn opdrachtgevers waren in crime. Vuile leugenaar. Tig keren liegen en dan opeens toegeven als hij met de rug tegen de muur staat. Leuke jongen.

Criminelen ronselen vaak jongeren om het vuile werk voor ze op te knappen. In ruil voor wat geld doen ze moedwillig en bewust mee aan de criminaliteit. Remon staat op internet bekend als oplichter en runde zijn organisaties op dezelfde manier als E-dentify. Wat een toeval. Meneer schijnt door alle commotie naar Polen vertrokken te zijn. Met dank aan ons kabinet verwachten we hem binnenkort weer terug om opnieuw zaken te doen. Volgens hem maakt ieder mens fouten en moet iedereen vergeten en vergeven. Alleen vergeet hij dat E-dentify en aanverwante bedrijven zich al net zulke oplichters tonen als zijn vroegere mislukkingen. Hoezo geleerd van zijn fouten? Niet dus. En de geheimzinnige constructie? Die verklaart hij door te stellen dat hij anoniem wilde blijven totdat zijn nieuwe product zich had bewezen. Ja ja, dat had hij gewoon op andermans naam kunnen doen zonder dubieuze constructie. Achteraf trachten ze het goed te praten. Mensen die keihard hebben gelogen en alles hebben verdraaid zijn niet te vertrouwen. Wees op uw hoede als u de namen tegenkomt uit dit artikel en doe vooral nooit zaken met ze.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.