Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 33 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

222 Regeerakkoord vooral links lullen, rechts vullen
221 Stalincommunisten aan de censuur
220 Asociaal gedrag (op school) loont
219 PvdA met "nieuwe leren" verneukt het onderwijs
218 Politiek gekonkel
217 Wie allochtonen zaait zal haat oogsten
216 Rabobank deel 2: belegronselaar
215 Cordon sani-Wilders en politieke chaos
214 Yvonne van Hertum: het spel is uit [2]
213 Excuusnegermarathon in de media
212 Misdefinitie.nl wenst u een vorstelijk 2007
211 Onze koningin: Gelukkig aanpappen en nathouden
210 Heil halal! Eigen egoļsme eerst!
209 Bos aan de macht die het CDA verkracht
208 Vertraging in het spoorboekje
207 Geen pardon voor linkse anarchie
206 Cohen subsidieert haathuis
205 Een schoner milieu begint bij anderen
204 CDA warmloopactie lerarentekort fiasco
203 Stem Wilders voor volk en vaderland

212 # Misdefinitie.nl wenst u een vorstelijk 2007 #
Gepost door Misdefinitie op 01-01-2007 om 00:00.
Alweer een jaar voorbij. De tijd vliegt en 2006 heeft reeds plaatsgemaakt voor 2007. Ik wens u een vorstelijk 2007 toe met veel liefde en geluk. Net als vorig jaar richt ik mijn nieuwjaarswoord aan u; de bezoekers van misdefinitie.nl. Een dankwoord is hier op zijn plaats omdat er ook dit jaar een groep trouwe bezoekers op de voet volgde wat hier allemaal geschreven werd. Weliswaar gebeurde dit voornamelijk via bronnen die niet openbaar zijn, maar uw inbreng blijft gewaardeerd. Nieuwe ontwikkelingen maken het mogelijk om steeds onderwerpen te vinden waarover geschreven kan worden. Ik hoop dat u ons ook in 2007 van dienst wilt blijven zijn door uw bijdragen te blijven inzenden. Waarschijnlijk zult u dit pas lezen als u al volop van de viering van het aanbreken van het nieuwe jaar hebt kunnen vieren, maar dan kunt u dit artikel beschouwen als een terugblik op een jaar dat niet zonder slag of stoot voorbij is gegaan. We nemen de belangrijkste zaken uit 2006 nog even met u door.

Belangrijkste verandering op de website van Misdefinitie is in 2006 een grote wijziging in het postbeleid geweest. Aan het begin van het jaar kon iedereen die langshuppelde meteen reageren en hadden we veel last van gespuis dat hier niet hoort te posten. Met een open systeem waarbij er geen controle kan bestaan over wie wel en niet post bleek het lastig te zijn om mensen die de boel alleen maar kwamen opnaaien te weren. Verbannen was een optie, maar het gebruik van valse hoedanigheden en proxy-servers bemoeilijkten die taak. Wellicht begrijpt u dat een serieus platform als Misdefinitie waarbij er een iets hoger niveau wordt nagestreefd dan op veel andere websites geen chaos kan laten ontstaan door extreme tegenstanders. Helaas was het nodig om de website af te schermen. Daarmee heeft de website zijn open karakter echter niet verloren. Simpelweg een e-mailadres en een bijnaam opgeven waarmee u anoniem kunt zijn is tot op heden nog voldoende voor een account.

Inderdaad, mensen hebben zich daarover beklaagd. Klachten die voornamelijk door mensen werden ingezonden die alleen maar even een enkele post wilden plaatsen. Registreren is echter juist bedoeld om impulsief gedrag tegen te gaan. Eerst inlezen, nadenken en dan pas posten. We zijn geen website die geļnteresseerd is in ontkenningen en drogredeneringen die allang bekend zijn; daarom is bezinning voordat er gepost wordt helemaal geen slecht idee. Veel mensen hebben zich jammer genoeg laten afschrikken door de registratieprocedure. U merkt wel dat er betrekkelijk weinig tot geen berichten meer worden gepost na de aangescherpte procedure. Aan de ene kant erg jammer. Aan de andere kant heeft het bijna alle ongewenste gasten geweerd. En er zijn bijvoorbeeld nog steeds mensen die kennelijk niet hebben gelezen dat er een e-mailadres van een internetprovider gevraagd wordt en dus geen gratis (wegwerp)e-mailadressen. Na een overweging is besloten dat mensen die niet eens lezen voordat ze willen posten waarschijnlijk toch geen correcte bijdragen zullen leveren.

Twee aardige vragen kwamen voorbij waarbij ik nu even van de gelegenheid gebruik maak om er openbaar op te antwoorden. "Scheren wij niet hele groepen mensen makkelijk over een kam?" was een van de vragen. Klassieke vraag die al vaker met een klassiek antwoord is beantwoord. Groepen kunnen altijd verdeeld worden in subgroepen en in de artikelen wordt altijd duidelijk over welke groep we het hebben. Analogie: we hebben het niet over al het fruit, maar over appels en in het bijzonder de rotte appels. "Alle appels zijn rot" is daarom een correcte weergave van de groep waar we het over hebben. Het heeft geen enkele zin om te roepen dat er ook goede appels zijn dan wel dat er ook ander goed fruit beschikbaar is. Die constatering klopt wel, maar is nutteloos omdat we het niet over die groep cq dat onderwerp hadden. Dus nee, we scheren geen hele groepen over een kam. Wat besproken wordt zijn eigenschappen die in de meeste gevallen opgaan voor de subgroep die besproken wordt.

Andere vragen hadden betrekking op hypocrisie. Onder de omstandigheden in een maatschappij waarin veel verborgen wordt gehouden door er niet over te praten valt hypocrisie heel moeilijk te ontdekken. Op Misdefinitie verschijnt een artikel over het verschijnsel, we tonen de hypocrisie van een organistie of groep mensen aan en plotseling valt het kwartje bij de lezer. Soms komt de lezer tot het inzicht dat hij onmiddellijk door het artikel geleerd heeft; hij kan namelijk op dat gebied de hypocrisie herkennen door de helder weergegeven standpunten. Er wordt verder gelezen en opeens lijken wij hetzelfde te doen. Voorbeeld: "Ik ga u niet vertellen dat we het ermee eens zijn." Oplettende lezers melden ons dan dat ik het natuurlijk wel vertel terwijl ik eerst zei van niet. Mensen, dat is nu juist de grap. Eerst wordt hypocrisie niet herkend, maar door het artikel met aansluitend zo'n "grap" beseffen mensen opeens hoe hypocriet het wel niet is en merken ze ook op dat ze nu beter in staat zijn het onmiddellijk te herkennen. Naar alle waarschijnlijkheid heeft het artikel dan zijn doel bereikt. Sarcasme, ironie en humor zijn tevens middelen om zaken aan de kaak te stellen.

2006 was een roerig jaar vol verrassend nieuws. Misdefinitie heeft er aan het begin van het jaar voor gekozen langere artikelen te plaatsen. Daardoor ging de plaatsingsfrequentie naar beneden, maar was er tegelijk meer tijd om te denken en te reageren. Weinig mensen hebben daarvan gebruik gemaakt, al is er goede hoop dat dat nog gaat veranderen. Onderwijs kreeg al meteen onze aandacht voor een oud onderwerp. PABO-studenten gingen steeds slechter rekenen. Media gaven ons meteen een rechtvaardiging om door te gaan met de website, want zij liegen er zelf op los.

Allochtonen bleven ook niet gespaard. Hypocrisie van Marokkanen en valse zwarte rijders in de auto zijn slechts een greep in de vele artikelen over allochtonen. Zielig? Wel nee. Zelfs asielzoekers bleken grote leugenaars. Turken bleken zelf ook grote racisten te zijn waarbij geldt: eigen volk eerst! Fel en hard zijn we geweest tegen gespuis dat nog erger is dan kakkerlakken. Wel wil ik nog een keer heel duidelijk aangeven dat we het in geval van allochtonenproblematiek altijd praten over het uitschot waar het betrekking op heeft. Misdefinitie is niet racistisch en zal het ook nooit worden. Wit, bruin of zwart: we haten iedereen. (Uiteraard betreft dit een grap voordat iedereen overgebleven vuurwerk door de brievenbus gaat proppen.)

Amateurs zijn ontmaskerd. Waaronder Partyflock met een gebrekkige communicatie bij downtime. Sponsers en bezoekers waren niet blij en hoewel zij druk aan het werk waren om de site weer online te krijgen graaide iedereen in het duister wat betreft het offline gaan van hun favoriete pagina. Over amateurs gesproken: Nieuw Rechts is ook een aantal maal langsgeweest. Hun partijprogramma mocht niet gepubliceerd worden, maar het team achter michielsmit.com liet al snel weten dat het programma was uitgelekt waarna wij het uitgebreid beschreven. Al eerder was de partij weggevaagd van het internet en kwam later, zonder de rekening te betalen bij de oude host, weer tevoorschijn op een nieuwe locatie. John Middelman, zelfbenoemd kaderlid van Nieuw Rechts, heeft hiervoor de tapijt in zijn woning moeten verkopen en zal op den duur naar Antwerpen moeten verhuizen wegens geldnood.

Racisme van de Nederlander kwam ook nog geregeld voor. Blanken moeten apart in de trein, in vacatures geeft men de voorkeur aan allochtonen, racistische partijen krijgen groen licht en ook bij de politie zijn zwarten meer welkom dan de Nederlander.

Politiek gezien hebben een aantal partijen afgedaan. Natuurlijk de PvdA die dom genoeg zelf een oproep doet om zijn achterban te beschermen tegen de eigen waanzin. Rode rakker propaganda is bij de partij aan de orde van de dag. Maorijnissen liet zich van zijn anti-semitistische kant zien, want alles moet kunnen. Kabinet is gevallen door toedoen van D66, maar dat bleek later niet de enige linkse partij die met anarchie wilde regeren.

CDA wil
andersdenkenden de mond snoeren en ondertussen de ballen van de vijand likken. Later zou hij dat nog eens overdoen in de kamerverkiezingen waardoor Nederland een echte bananenrepubliek aan het worden is. Gelukkig wist onze koningin wel wat aanpappen en nathouden inhield.

Leuk jaar dat 2006. Nu gaan we het verleden even laten rusten, want het is tijd voor een vooruitblik. Wat gaat 2007 ons brengen op misdefinitie.nl? Zoals altijd zijn een aantal zaken van te voren bekend en kan ik u prima nieuwsgierig maken, maar daar neemt u natuurlijk geen genoegen mee. Lopende zaken komen als eerste aan de beurt. Geert Wilders kreeg te maken met een cordon sanitaire en toevallig was een bepaalde politicus de beste. Haatzaaien wordt aan banden gelegd. Pakken ze wel de oorzaak? Wat betreft discriminatie van buitenlanders: zijn wij racisten of is de slachtofferrol nog steeds voor hen weggelegd? Zijn negers nog steeds te vies om te zoenen of krijgt het snoepgoed zijn naam terug?

Volgend jaar vervolgt waar we in 2006 mee begonnen zijn. Denk aan de pedofielenlijn. Drogredeneringen van pedofielen zijn langsgekomen. Daarmee is het liedje niet uit. Pedojagers vormen een andere groep en er blijkt iets vreemds met ze aan de hand te zijn. In tegenstelling tot wat u zou verwachten vormen zij niet alleen een gevaar voor de gevreesde kinderlokkers, maar nog meer voor slachtoffers van seksueel misbruik. E-dentify hosting; wie kent ze nog? Kleine kinderen die oplichters eerste klas zijn en prutswerk afleveren. Ze gingen in zee met een oude bekende uit de hostingwereld en laten hun belangen behartigen door asociale potige jongens van een incassobureau. Achtergronden van zulke zaken vormen altijd stof voor een artikel welke al langer in de planning stond en in 2007 echt een vervolg moet krijgen.

Onderwijszaken krijgen ook een staartje. Dacht u dat het Nicolaas Lyceum in Amsterdam er zo makkelijk vanaf kwam? De heren Kwakernaat en Poelmann hebben uw webmaster eens leren kennen als hij boos is en gelooft u mij: hij is niet aardig als hij boos is. Zij zullen nog lang nagehuild hebben door de straf die ik voor hen in petto had. Zelfs hun advocaat werd onder de tafel geveegd. Stelletje amateurs. Over het hoe en waarom kunt u nog een uitgebreid artikel verwachten. Soms zit het mee en soms zit het tegen, want het personeelsbeleid op de Universiteit van Amsterdam blijkt ook al niet te deugen. Een van de directeuren dacht het tegen mij op te kunnen nemen en moest al gauw door het stof kruipen. Juridisch spelletje met een fantastische afloop. Schaakmat.

U ziet het: ook in 2007 gaat Misdefinitie u spraakmakende en interessante artikelen brengen. Zonder uw inbreng blijven reacties echter uit. Voelt u zich vooral niet bezwaard om mee te doen. Post uw bijdrage, houd de discussie scherp en help Misdefinitie aan meer bekendheid. Nieuwe onderwerpen, rare toestanden en doofpotaffaires zijn ook van harte welkom. Met uw hulp laten we het nieuwe geluid aan de maatschappij horen.

Gelukkig nieuwjaar. Zo, laten we nu maar even wat kabaal maken en genieten van het zwaardere vuurwerk. Wij heffen het glas. Proost!
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.