Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 34 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

202 We maken Wouter Bos kapot!
201 Discussie HRA "taboe" te eenzijdig
200 Verwaande bedrijven zorgen voor tekort
199 Nieuw Rechts verslagen door eigen toedoen
198 Trein moet harder? Liever minder stilstaan!
197 Wizzle-chagrijn garant voor slechte service
196 Deel emailadressen CU2 openbaar voor spammers (2)
195 Turks racistisch nationalisme: Eigen Volk Eerst!
194 Halsema vol met tegenstrijdig gepruttel
193 Schipholbrand voer voor excuuscultuur
192 Registreren? Anonieme e-mail niet toegestaan!
191 PvdA gelooft niet in eigen racistische ideologie
190 Troonrede op propagandadag
189 Donner (CDA) misbruikt democratie voor sharia
188 Het trauma van 9/11
187 Een, twee, in de maat! Leve de politiestaat!
186 Opzouten met die uitkeringen
185 Rechtse websites in moeilijk vaarwater (4)
184 Ik heb een hekel aan politie
183 Rode rakkerpropaganda van de PvdA

199 # Nieuw Rechts verslagen door eigen toedoen #
Gepost door Misdefinitie op 31-10-2006 om 00:24.
Met mooie verhalen over een blank Nederland komen politieke partijen er niet. Ook met het uiten van de trots die men ervaart als men aan de Nederlandse klompen, molens, tulpen en boerenkool denkt valt geen politiek te bedrijven. Om iets te bereiken zal een politieke partij op z'n minst het volk moeten vertegenwoordigen in de kamer. Kunnen regeren is echter niet het startpunt van een loopbaan in de politiek. Men heeft niks te zeggen als men niet gekozen is en om gekozen te worden is het noodzakelijk dat een groot aantal mensen ervoor kiezen om op een partij te stemmen. Nog verder terug zien we dat er alleen maar op een partij gestemd kan worden indien ze zich ook verkiesbaar stellen. Geen eenvoudige zaak, want iedere nieuwe partij dient een grote som geld te dokken en per district (we hebben er 19 in Nederland) 30 handtekeningen op ondersteuningsverklaringen te overleggen. Lukt dat niet, dan houdt het op. Nieuw Rechts bleek hierdoor bij voorbaat al kansloos: ze verliezen de verkiezingen al omdat ze niet eens kunnen deelnemen.

Nieuwkomers halen het niet.

Opvallend veel nieuwe partijen hebben aangegeven zich verkiesbaar te willen stellen voor de Tweede Kamer verkiezingen. De periode voor de verkiezingen wordt er een strijd geleverd om de macht. Wie niet meedoet, kan niet winnen. Zonder deelname is in de kamer komen namelijk onmogelijk. Laat staan meeregeren. Bovendien is er nog een heikel punt. Niet deelnemen impliceert bijna dat de partij niet eens in staat is om 30 handtekeningen per gebied te verkrijgen. We kunnen dan spreken over een partij zonder noemenswaardige achterban.

Nieuw Rechts.

Een partij die met veel bombarie heeft aangekondigd een hoog ambitieniveau te hebben, maar de vele beloften die zijn gedaan niet nakomt is Nieuw Rechts. Van een professionele organisatie is geen sprake. Tranen springen in de ogen van het lachen als opgemerkt wordt dat het in weze een zeer amateuristische organisatie blijkt te zijn. Hoe meer ze schreeuwen, des te meer we ervan overtuigd raken dat het doek inmiddels is gevallen voor de partij. Het "Michielsmit.com Team" zet ze regelmatig voor schut en waren tevens zo vriendelijk om naar ons te linken. Bij deze nog een hyperlink terug.

Nieuw Rechts: Anderen zijn schuldig.

Zelf wijt Nieuw Rechts de negatieve gebeurtenissen aan anderen. Uiteraard worden ze regelmatig genaaid door linkse fascisten. Laster, hacken en het verstoren van propagandapreken is ook aan de orde van de dag. Sinds de domeinnaam van Nieuw Rechts in beslag is genomen door de juridische afdeling van hun voormalige hostingsprovider wegens wanbetaling is volkskrantbloggen ze op het lijf geschreven. Regelmatig worden ze weggehoond. Een slachtofferrol siert ze echter niet in organisatorische gevallen waarbij een partij professioneel naar buiten dient te treden. Het is niet eerlijk om alles wat verkeerd gaat binnen de partij af te schuiven op de socialisten cq fascisten.

Al eerder is er gewezen op het idee dat elke organisatie, of dat nu een commercieel bedrijf is of een politieke partij, verantwoordelijk is voor een professionele uitstraling. Aan de manier waarop een organisatie met mensen omgaat kan afgeleid worden hoe serieus de activiteiten zijn. Soms zijn het de kleine dingen die een partij de das om kunnen doen. Als we van een bestaand bedrijf horen, dan willen we wel eens op het internet zoeken naar een internetpagina. Zoeken naar "Nieuw Rechts" levert een niet meer bestaande webpagina op. Meteen daarna worden we geconfronteerd met de duistere kanten van de partij zoals wanbetaling en onterechte incasso's op bankrekeningen van niksvermoedende sympathisanten. Ieder ander bedrijf die een dergelijk beeld schept is gedoemd te mislukken. Waarom mogen we datzelfde niet concluderen als het om een vereniging gaat?

Slechte communicatie.

Communicatie is ook een dooddoener bij Nieuw Rechts. Acties? Voor meer informatie kunt u hooguit het "kantoor" mailen. Weet u waar die mails terecht komen of wie ze leest? Nee. Meer weten over activiteiten? Kom maar langs. In Rotterdam of Den Haag wel te verstaan. Uw webmaster heeft het geprobeerd. We kunnen namelijk geen uitspraken doen zonder ons stevig te verdiepen in het onderwerp. Veel wijzer is hij niet geworden. Verhaaltjes klinken heel mooi in de oren, maar als de praktische uitvoering niet deugt is Smit de enige die er een flikker aan heeft. Maandenlang roepen ze om kandidaten. Mensen zouden zich verkiesbaar moeten stellen, er wordt een lijst opgesteld en de partij zou grootste plannen hebben om de politiek wakker te schudden in Den Haag. Horen we hier Peter R. de Vries achtige types spreken die zich pas verkiesbaar willen stellen zodra ze er zeker van zijn dat ze 15 zetels gaan halen?

Gesuggereerd werd dat de partij iets voor ons land zou gaan betekenen in de politiek. Allemaal niet waar. De weblog van John frituurpan Middelman werd het terrein waarop tussen de aanwezigen een discussie ontstond over de amateuristische werkwijze van Nieuw Rechts. Gesteld wordt dat de suggestie om mee te doen aan de verkiezingen verwachtingen schept bij de achterban. Op basis van die verwachtingen waren een aantal vrijwilligers bereid om gratis kostbare tijd en geld op te offeren om bekendheid te creŽren voor de partij. Groot was de slag toen bleek dat Nieuw Rechts al deze mensen genaaid had en al het vrijwilligerswerk voor niks was. Geen verkiezingen en geen vertegenwoordiging. Nieuw Rechts sterft een stille dood.

We vermoeden dat de harde waarheid er een is zoals de partij hem niet graag naar buiten brengt. Ze zijn zeker bang dat hun achterban erg boos gaat worden wanneer blijkt dat ze genaaid zijn. Moet u nagaan. Voor veel geld folders en rotzooi kopen. Door regen, hagel, ijs en schreeuwde Marokkanen op gevaar voor eigen leven die meuk huis aan huis bezorgen. Reiskosten maken en dure cursussen volgen. Gedrild worden op nazizomerkampen. Moeite doen om reclame te maken voor het nationalistische gedachtengoed terwijl men gevaar loopt. Het is net een droom die keihard aan diggelen wordt geslagen. Om dan godverdomme te moeten vernemen dat al het geld op is gegaan in de darkroom en aan bier, de partij niet eens een partij is en er geeneens een achterban bestaat die groot genoeg is voor 30 handtekeningen per district zodat deelname aan de verkiezingen is uitgesloten.

Geen geld is gelul.

John, kaderlid in Den Haag, heeft zich laten verleiden tot het doen van een ruige uitspraak betreffende het missen van de verkiezingen. Het ging allemaal toch om geld. In de krant reppen ze er geen woord over. Een bedrag van 11 euroruggen inleggeld om mee te kunnen dingen was wel even andere koek dan de hedendaagse prijs voor een lading bitterballen. Ze hebben het dan ook niet gehaald. Wij geloven niet dat dat de reden is. Het geld kan gezien worden als borg. Halen zij ongeveer een half procent van de stemmen, dan krijgen ze het geld terug. Het is alleen niet lonend als ze al vermoeden bijna geen stemmen te trekken. Verder is het op het geld gooien nogal zwak. De verkiezingen zijn HET moment om erboven op te komen. De enige kans die ze nu hebben. Wat zien we? Een amateuristische organisatie die enkel zichzelf bevredigd die enkel draait op vrijwilligers die dachten iets te kunnen bereiken en die kansen laat liggen. Dan denk ik: kom op mensen, u leeft maar een keer. Maak er iets goeds van. Leen van Frisia; financieringen!

Leugens, leugens, leugens.

Verkiezingen zijn de kroon op het harde werken. Het levert vele voordelen op. Zodra een partij zich verkiesbaar stelt, komen de media erop af. Mediaaandacht betekent meer bekendheid. Meer bekendheid zorgt ervoor dat er meer mensen bij de partij gaan aansluiten. Meer mensen geeft meer bronnen en mogelijkheden voor acties. Het gevolg van meer acties kan een grotere steun en bereidheid zijn om mee te werken. De groep groeit en Nieuw Rechts had een prachtige ontwikkeling kunnen doormaken. Geert Wilders is volop in het nieuws gekomen nadat gebleken is dat hij in elk district verkiesbaar gesteld gaat worden. Nawijn ook, maar dan juist omdat hij in Tilburg geen handtekeningen kreeg zijn stemmen in Tilburg gejat werden. De rest die het niet gehaald hebben worden in de kranten afgeschilderd als kleine splinters waarmee het nooit wat wordt. Onder die categorie is Nieuw Rechts ook komen te vallen. Gelooft u dat men alle voordelen zou mislopen om een geldkwestie? Wij niet.

Ook de bewering dat ze niet meedoen omdat ze zich liever richten op de lokale politiek is raar. De beschikbare financiŽle bronnen worden na de verkiezingen en het verkrijgen van een zetel zo groot dat ze mensen genoeg kunnen inzetten om het te regelen. Nu blijft de partij het cirkeltje ronddraaien. Ze waren een nieuwe partij. Een nieuwe partij krijgt geen subsidie en is onbekend. Er is geen geld, dus zijn er weinig mogelijkheden om bekendheid te krijgen. Nu ze de boot hebben gemist naar de verkiezingen is de partij gedoemd om te verdwijnen. Ze zullen nog minstens vier jaar in dat cirkeltje ronddolen. Geen geld, geen promotie en over vier jaar zal de partij even ver zijn als nu. Geen subsidie, nieuwkomer, weer de eis van de ondersteuningsverklaringen en weer die borg van ruim 11 ruggen. Het was zeer achterlijk om deze kans niet te grijpen. Wie nooit schiet om de reden dat er niet genoeg mensen zijn om de prooi te verkwanselen, zal niks te eten hebben. Wie veel schiet en iets raakt, zal altijd mensen vinden om de buit op de juiste manier te gebruiken. Alleen begrijpen zij dat niet.

Ze liegen tegen hun achterban. We hebben een sterke aanwijzing dat ze niet eens moeite hebben gedaan om de ondersteuningsverklaringen bij elkaar te krijgen omdat ze toch al wisten dat ze zouden falen. Bij wijze van proef heeft iemand van Misdefinitie zich op de lijst laten plaatsen om gewaarschuwd te worden zodra die verklaringen nodig waren. Er is nooit contact met ons opgenomen. Maakt u zich verder maar geen illusies. Ze hebben geen achterban en zullen voorlopig niks betekenen in de politiek. We zijn het zat. Het is over en uit met Nieuw Rechts. De ontwikkelingen zullen we blijven volgen, maar we hopen dat realistisch (niet per se nationalistische) rechts gedachtegoed terecht komt bij deskundigen die er wel mee om kunnen gaan.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.