Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 36 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

162 Alleen rechts strijdt tegen pedo's
161 Windesheim laat vooropleidingseis vallen
160 Veranderingen op misdefinitie.nl
159 Dodenherdenking: herinner ook het vervolg na 1945
158 Amateuristisch Nieuw Rechts kampt met desserteurs
157 Politie dommer om discriminatie
156 STIWOT-fascisme: ban bij voorbaat
155 Lang studeren straks onacceptabel duur
154 Vacatureracisme benadeelt blanke autochtone man
153 Linkse lente: racisme en apartheid
152 Donner: "Niet praktiserende kinderseks legaal"
151 Excuustheedoek, excuusneger en zoen
150 Niftarlake College: "Liever de doofpot"
149 Partijprogramma Nieuw Rechts uitgelekt
148 Nederland: een zwarte bananenrepubliek
147 Nieuw Rechts weggevaagd[5]
146 Zege PvdA te wijten aan allochtonen (5)
145 Wij zijn allemaal nazi's
144 Autochtonen stelselmatig gediscrimineerd
143 Hersenloos brein besodemietert ons (5)

157 # Politie dommer om discriminatie #
Gepost door Misdefinitie op 25-04-2006 om 16:09.
De politiepet zou ons allemaal moeten passen en de politie is onze beste vriend. Dat vindt men althans. De overheid houdt deze fabels graag overeind omdat we anders ons vertrouwen in de politiestaat gaan verliezen. Toch hebben veel mensen geen hoge pet op van de politie. We hebben ook echt veel redenen om ze de hemel in te prijzen niet waar? Amsterdam West is no go area geworden waar ze niet meer durven te komen of hooguit anoniem zonder uniform. Worden ze opgeroepen omdat er stront aan de knikker is, dan blijven ze om het hoekje staan wachten totdat de betrokkenen elkaar hebben afgetuigd. Kleine kinderen en de brave burger mogen het echter wel ontgelden. De grote jongens zijn namelijk niet bang om de mensen voor wie ze niks te vrezen hebben een dubbele boete te geven als ze hun ausweis niet bij zich hebben. Nu blijkt dat ze al die tijd ook nog eens te "hoog" opgeleid waren.

We gaan het eens over het opleidingsniveau van de politie hebben. Uiteraard weten we dat er bij de politie heel wat variatie is qua opleidingsniveau. Van agenten die de domme school niet hebben kunnen afmaken tot professionals met een universitair diploma. Deze groepen vormen echter de twee uitersten en daar gaan we het niet over hebben. We gaan het hebben over het beroep "agent". Waar u voor staat is een agent die slaat op straat. Imposante figuren met een unfirm waar de burger nog enige respect voor zou kunnen hebben als ze eens daadkrachtig zouden optreden tegen de verloedering van het straatbeeld. Wat voor competenties zou een goede agent eigenlijk moeten hebben? Hij moet in elk geval sociaal zijn en met mensen kunnen omgaan. Gezag dient hij grotendeels te verkrijgen door zijn uitstraling, want in Nederland mag een agent geen sodemieter doen. Echt slim hoeft hij niet te zijn, want men kan al toegelaten worden tot de opleiding tot wout met een HAVO-diploma.

Nu wil ik geen slecht woord over het niveau van de HAVO kwijt, maar ik merk wel op dat de HAVO tegenwoordig bijna een van de laagste eisen is voor een fatsoenlijke baan. Zelfs de Albert Heijn vraagt minimaal jonge mensen die op de HAVO zitten. Bij voorkeur VWO, want om vakken te vullen moeten ze toch minimaal kunnen tellen. Voor een agent zouden de eisen echter veel hoger moeten liggen. Agenten moeten zorgen voor een veilige leefomgeving zodat niet alle wijken in Nederland veranderen in achterstandswijken waar zelfs geen bacterie wil komen. Ze moeten weten hoe ze hulp kunnen verlenen en moeten op de hoogte zijn van de wetten. Hoe kunnen ze immers anders de wet naleven en zorgen dat het nageleefd wordt als ze niet op de hoogte zijn van de regels? Voor een "simpele" surveillance is al aardig wat kennis nodig. Ze gaan immers met mensen om. Kennis die men niet opdoet op de HAVO of lager, maar op zou moeten doen middels een opleiding in het Hoger Beroeps Onderwijs. Toegang tot een opleiding op dat niveau verkrijgt men in Nederland met een HAVO/MBO diploma of hoger. Onze vrienden bij de juten willen echter de opleidingseisen omlaag gooien tot het VMBO-niveau.

Mijn inziens is dat een slechte zaak. Gezien de aard van het politiewerk en de competenties die een agent nodig heeft om zijn beroep zo goed mogelijk zonder risico uit te kunnen oefenen is een HBO niveau meer dan gewenst. Om op dat dergelijk niveau te komen kan men niet aankomen met een VMBO-diploma als vooropleiding. Het niveau van de vooropleiding impliceert namelijk het denkniveau waarop de vervolgopleiding kan plaatsvinden. Is dat niveau lager, dan moet ook het niveau van de vervolgopleiding, in dit geval de opleiding tot agent, omlaag. Dan krijgen we lager opgeleide agenten die minder weten en vooral ook minder kunnen. Nog minder ja. Niet lachen aub. Een heleboel dingen kunnen ze immers op dat niveau niet leren. Zelfs het MBO schaft het Nederlands tegenwoordig af.

De Dienst Personeel en Arbeidsvoorwaarden (DPA) is van mening dat er geen betere politiemensen op straat lopen als ze een hogere (voor)opleiding hebben. Wellicht betrekken ze die redenering teveel op zichzelf: een HBO-opgeleide P&O'er bij personeelszaken is meestal geen nuttige toevoeging voor een organisatie. Formeel gezien hebben ze natuurlijk gelijk. Ik zou met mijn hoge opleidingsniveau niet per se een goede agent zijn. Dat is vrij logisch, want ik heb geen opleiding tot agent gevolgd. Bovendien heb ik weinig geduld en zou ik iets vaker het pistool hanteren, maar dat ter zijde. De redenatie moet echter niet in de trant van "een hogere opleiding leidt wel of niet tot een betere agent" zijn. Daar gaat het namelijk niet om. Er is een beroep agent en voor dat beroep zijn bepaalde vaardigheden nodig op een bepaald niveau. Ook is het noodzakelijk dat een kandidaat voor de opleiding tot agent een bepaald denkniveau heeft. Is dat denkniveau te laag, dan zal de opleiding moeizaam gaan en de kandidaat het in het ergste geval niet voldoende kunnen volgen.

Een groot aantal vaardigheden horen op HBO-opleidingen thuis en het VMBO is daar geen geschikte vooropleiding voor. Om die reden vind ik het niet correct dat men de opleidingseisen naar beneden stelt bijstelt. Verder hoort een beroep, functie of opleiding daartoe zich niet aan te passen aan het niveau van de kandidaten, maar hoort de kandidaat zich aan te passen aan het niveau van het beroep. Wanneer een beroep een bepaald niveau vereist, dan is het toch belachelijk als men iemand het beroep laat uitoefenen die het vereiste niveau gewoon niet heeft? Dat de politie de vooropleidingseis lager maakt en de vervolgopleiding tot agent van zijn niveau ontdoet zodat zelfs de domste idioot een agent kan worden is GEEN rechtvaardiging voor dat gedrag. Stelt u zich eens voor dat we bij alle beroepen het opleidingsniveau omlaag gaan schroeven omdat anders bepaalde mensen het beroep niet kunnen uitoefenen. We krijgen dan allemaal onbekwame mensen die hun vak niet goed verstaan omdat ze niet alles hebben kunnen leren op het lagere opleidingsniveau.

Opleidingstechnisch is daarom het absoluut niet te rechtvaardigen dat de eisen omlaag gaan. Het vermoeden dat hier weer iets smerigs achter zit is dan ook levensgroot. In Nederland zijn er voldoende mensen te krijgen met een HAVO-diploma of hoger die de opleiding tot agent zouden willen volgen. Er zijn ook voldoende hoogopgeleide werklozen die graag iets anders zouden willen doen om aan de slag te kunnen. Mensen krijgen is het probleem niet. Het probleem ligt echter wel bij het opleidingsniveau van grote groepen mensen in Nederland. In het artikel in de Telegraaf worden voornamelijk de allochtonen genoemd als groep die veelal laag opgeleid is. Met een minimale opleidingseis van de HAVO blijkt de politie een groot probleem te hebben. Al eerder hebben we bericht dat ze bij de politie graag discrimineren en de voorkeur geven aan zwarten. Een probleem: die zijn meestal laag opgeleid en daarom moeten de eisen maar omlaag.

Amsterdam die rode stad wordt vanzelf zwart. Daarom moeten er voornamelijk allochtonen worden aangenomen om een goede afspiegeling te krijgen van de Amsterdamse gemeenschap. Ze proberen de politie zeker even crimineel te maken. Een voordeel heeft u wel: uw gestolen fiets staat straks bij de politie Amsterdam-Amstelland. De oplossing is voor de politie simpel. Hebben de mensen met de juiste huidskleur naar voorkeur van de politie niet de juiste papieren? Dan veranderen ze de opleidingseisen toch gewoon naar beneden. Alles om maar zo weinig mogelijk blanken aan te nemen. Maak er maar VMBO van, dan weten ze zeker dat het de politie lukt om te discrimineren. De hoger opgeleide blanke komt er natuurlijk niet in. We vermoeden dat de eis afgeronde VMBO-diploma straks het woord afgeronde verliest omdat ze alsnog in de problemen komen met die groepen...
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.