Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 37 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

142 PvdA: "Bescherm achterban tegen onze waanzin"
141 Verandering vaak fiasco voor vervoer
140 Balkenende likt de ballen van de vijand
139 De NSB bloeit omgekeerd weer op
138 Asielzoekers blijken gore leugenaars
137 Islam is the cancer; holocaust is the answer (8)
136 MDI-fascisten: "Satire is homo- en jodenhaat"
135 HvA-studenten: "Trein moet langzamer"
134 CDA: "Snoer andersdenkenden de mond" (6)
133 Terpstra: "Misbruik BaMa-structuur"
132 De notoire ontkenner
131 Valse zwarten met valse rijbewijzen
130 De leugen regeert in de media
129 "Tanzen macht frei! Sieg Heil!"
128 Amateurisme Partyflock rond informeren downtime[3] (15)
127 De hypocrisie van Marokkanen
126 Déjà vu: 2 maal 3 is 4 (6)
125 Misdefinitie.nl wenst u een gezond 2006 (5)
124 Martijn: "Steek je leuter in een kleuter" (4)
123 Leerlingen kijken porno op school (2)

129 # "Tanzen macht frei! Sieg Heil!" #
Gepost door Misdefinitie op 11-01-2006 om 17:19.
Sinds jaar en dag maken en zingen mensen liederen over alles wat hen in het dagelijks leven bezighoudt. Zongs over liefde worden afgewisseld met allerlei nummers over gevoelens van mensen en maatschappelijke onderwerpen. Het lied is een middel geworden om onze emoties te uiten en soms kan dat best ver gaan. Zoals in het geval van Housewitz. Het betreft een flash-animatie met daarin een satire over het echte Auschwitz. Het lokte vele boze reacties uit en leidde zelfs tot een internationale rel. Toch bleek het niet strafbaar te zijn om beelden uit de tweede wereldoorlog in een animatie te verwerken. Op commando van fascistenclub MDI ging het OM echter over stag om de maker van het filmpje toch te vervolgen.

De tweede wereldoorlog is nogal een beladen onderwerp. Als het gaat om de gruwelijkheden uit die tijd, dan is vrijwel niemand bereid de zaken objectief te bekijken. Walgelijk en strafbaar is de heersende opvatting. Volgens die opvatting moet elke satire over de tweede wereldoorlog met de zwaarste straffen bestreden worden en moet de maker openbaar aan de schandpaal. Dat laatste is inderdaad gebeurd en Dirk Thijssens uit Brielle heeft voor het maken van het filmpje uitgebreid zijn excuses moeten aanbieden. Toch getuigt het van lef en originaliteit om de gedragingen der nazi's met zwarte humor te kijk te zetten. Eigenlijk geeft hij daarmee een signaal af dat we daar nu boven staan en dat we er zelfs grapjes over kunnen maken. Waarom houdt men zich zo krampachtig vast aan de mentaliteit om de geschiedenis zo ver mogelijk te onderdrukken? De geschiedenis bepaalt het heden.

Verder is het een kwestie van smaak. Natuurlijk kunnen mensen necrofilie (seks met lijken) verwerpelijk vinden, maar als we alle vormen van seks waar iemand aanstoot aan kan geven gaan verbieden kunnen we straks niks meer zeggen. Het betreft een fantasie en de meningen daarover zijn verdeeld. Strafbaar? Het ligt er maar aan hoe men het bekijkt. Het tonen van authentiek fotomateriaal uit de tweede wereldoorlog is niet verboden. Het leveren van commentaar en het geven van een mening ook niet. Anders kan het OM alle documantairemakers ook wel even oppakken. Het uitbeelden van een niet bestaand feest kan men ook onmogelijk verbieden. Geluidsopnamen uit die tijd mogen het probleem ook niet zijn. Het OM kwam daarom in eerste instantie terecht tot de conclusie dat het niet strafbaar is. Dat een instantie als het MDI het OM zodanig kan beïnvloeden dat het OM gaat mierenneuken om iets strafbaars te vinden is werkelijk schandalig voor woorden te noemen.

Het is eng om te vernemen dat linkse clubs die overal discriminatie achter proberen te zoeken zoveel macht kunnen krijgen over het OM. Als dit soort figuren hun zin krijgen, dan kunt u straks voor elke wisje wasje opgesloten worden onder het mom van discriminatie. Willen we dat? NEE. Volgens het OM zien ze nu wel strafbare feiten omdat er in het filmpje onder andere de kreet Sieg Heil te horen is. Tja, als het nu Heil Donner! was geweest, dan had er geen haan naar gekraaid. Men probeert gewoon alles dat over nazi's gaat te bestraffen.

Liederen over allochtonen mogen ook niet. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval geweest bij de veroordeling in de Belgische zaak anti-Turkenlied. In een aantal gevallen werd het lied hernoemd tot makkakendans; hiermee verwijzend naar een scheldwoord voor Marokkanen en Turken in de betekenis van bruine en/of zwarte apen. U moet echter weten dat iedereen een bestand kan hernoemen en het onder die naam verder kan verspreiden. In het lied roept men mensen op om een wapen ter hand te nemen en Turken af te tuigen. Openbaar afdraaien van het lied levert een boete op en de makers moesten flink dokken. Discriminatie? Wel nee. Er wordt immers niet gezongen dat men alleen Turken moet slaan en geen andere mensen.

Het verhaal krijgt een raar staartje. Ik ga u nu het plot van het verhaal vertellen. Het vreemde is namelijk dat er wel alles aan gedaan wordt om dit soort liederen te verbieden als het gaat om allochtonen en nazi's, maar wanneer een Nederlandse politicus het slachtoffer is wordt er niks aan gedaan. Het meest bekende geval is het lied de kelder waarin Geert Wilders met de dood wordt bedreigd. De makers van dit lied zingen dat zij Wilders in een kelder zullen martelen tot de dood erop volgt. Mede hierdoor wordt Wilders nog dagelijks anoniem bedreigd.Tot op heden is daar geen veroordeling voor bekend. Kennelijk is een bedreigde Nederlandse politicus niet belangrijk, maar liedjes die zich slechts in de fantasie afspelen moeten wel bestraft worden. Dat is pas discriminatie aangezien er hier sprake is van ongelijke behandeling.

Ik vind het een enge constatering dat er hier aan een vorm van discriminatie gedaan wordt op bevel van linkse fascistische organisaties als het MDI. Van de rechtelijke macht weten we al langer dat ze aan de linker kant staan. De bezetter heeft ons land aan alle kanten in zijn greep en is al in het bezit van het OM en de rechterlijke macht. Het zijn dit soort dingen die bij elkaar een grote ramp maken. Ik kan er maar niet vaak genoeg voor waarschuwen. Mensen kunnen als het straks te laat is niet het hoofd keren en roepen dat ze niet gewaarschuwd zijn. Het is niet normaal dat justitie zich laat commanderen door zo'n organisatie. Het is ook niet normaal dat het uitbeelden van een satire die zich afspeeld in een fantasiewereld wel bestraft wordt, maar het in het echt met de dood bedreigen van een politicus niet. We moeten ons verdedigen tegen organisaties die langzaam maar zeker ons land kapot maken.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.