Bestelpagina 'De misdefinitie van de HvA'. (Het bestelformulier bevindt zich onderaan de pagina)
Specificaties van het boek:
Terug
Titel: De misdefinitie van de HvA.
Subtitel: Het systeem van de verborgen misdaadconstructies.
Druk: Eerste druk (2004).
ISBN: 90-9018902-5.
Formaat: A4 Large Pocket.
Aantal bladzijden: 289.
Prijs: 30 euro inclusief BTW en verzendkosten. (Vraag bij grote aantallen om een offerte op maat.)
Afbeelding: De misdefinitie van de HvA
Fragment: De Hogeschool van Amsterdam: een instelling die naar eigen zeggen naar buiten treedt als een onderwijsinstelling waarbij kwaliteit van het onderwijs voorop staat en waarin men op een professionele wijze met mensen omgaat. Niks blijkt echter minder waar. Eenmaal ingeschreven en aangemeld bij een opleiding komt de student in aanraking met gewetenloze ambtenaren die er niet voor terug deinzen studenten te intimideren, te manipuleren, te discrimineren en te vernederen.

De student krijgt te maken met een overvloed aan bureaucraten die zich beschermd voelen door allerlei regeltjes, constructies en manieren om de verantwoordelijkheden af te schuiven op andere mensen. Deze bureaucraten wanen zich in een wereld waarin iedereen zich moet onderwerpen aan hun macht en denken dat ze daardoor boven de wet staan. In hun gefrustreerde zoektocht naar macht, aandacht en aanzien maken ze zich schuldig aan misdaden waar zelfs de honden geen brood van lusten. Misdaden van intimidatie tot discriminatie, van bedrog en fraude tot verduistering en oplichting komen voor.

De gevolgen zijn enorm en duidelijk merkbaar in de hele maatschappij. De kwaliteit van het onderwijs daalt met de dag waardoor er onbekwame mensen op de arbeidsmarkt zich aanbieden. Talentvolle studenten die jarenlang ge´ntimideerd en vernederd zijn zoeken gefrustreerd hun heil ergens anders of zoeken hun toevlucht in buitensporig geweld. De media meldt tegenwoordig incident na incident die soms zelfs dodelijk aflopen.

In dit boek brengt Misdefinitie het achterliggende systeem van de wantoestanden en misdaden binnen de HvA aan het licht, geeft hij inzicht in de manieren waarop deze processen werken en verborgen worden, schept hij duidelijkheid in de motieven van de betrokkenen en verklaart hij zien waarom getuigen niet ingrijpen. Zaken die onderwijsinstellingen al jarenlang in de doofpot proberen te houden en die een publiekelijk geheim zijn onder veel studenten die uit angst niks durven te vertellen.

Achtergrond: Voor het schrijven van dit boek is de auteur 4 studiejaren verbonden geweest aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) als student aan het instituut Informatica en Elektrotechniek. Tijdens de studie is hij op de onderwijsinstelling vele malen geconfronteerd met extreme misstanden die het daglicht niet kunnen verdragen. Denk daarbij aan vormen van intimidatie, fraude, laster/smaad en discriminatie.

Het blijken geen losstaande incidenten te zijn. Het gaat om structurele problemen binnen onderwijsinstellingen die groter zijn dan menigeen zal durven vermoeden. Achter alle misdaden zit een ontzettend ingewikkeld systeem van allerlei activiteiten dat ervoor moeten zorgen dat mensen de mond wordt gesnoerd. Hierdoor kon het allemaal zo lang geheim blijven. Een systeem dat werkt door medeplichtigen te belonen met onder andere gratis studiepunten en tegenstanders van het systeem genadeloos af te straffen.

Misstanden van dergelijke omvang kunnen grote maatschappelijke gevolgen hebben. Gratis studiepunten uitdelen aan studenten zorgt ervoor dat de kwaliteit van het onderwijs ernstige schade oploopt. De arbeidsmarkt zal hierdoor overspoeld worden met HBO'ers die niet het niveau hebben dat men ervan kan verwachten. Waardoor het algemene vertrouwen in het onderwijs daalt. Daarbij komt nog dat goedwillende studenten duizenden euro's investeren en dag en nacht werken om aan hun toekomst te werken. Wanneer ze door toedoen van alle ellende en pesterijen alles dreigen te verliezen, dan kan het voorkomen dat ze agressief gedrag vertonen. In de media hebben we reeds meerdere malen kunnen vernemen dat (poging tot) moord en geweld het gevolg kan zijn van langdurige blootstelling aan misstanden op een onderwijsinstelling.

In de media wordt de zaak vaak van 1 kant belicht. De dader van geweld zou niet goed bij zijn hoofd zijn. Misdefinitie belicht nu de andere kant met de stelling dat onderwijsinstellingen door het systeem wat ze hanteren de kwaliteit van het onderwijs schade toebrengen en door misdaad en belemmering leerlingen en studenten aanzetten tot extreem geweld. Als al deze signalen bij elkaar bekeken worden, dan is de conclusie: "Dit gaat de verkeerde kant op. Er moet nu wat gebeuren". Dat lukt alleen als mensen op de hoogte zijn van wat er allemaal speelt. Daarom is het boek "De misdefinitie van de HvA" geschreven. Hoewel de HvA wel als voorbeeld wordt genomen in het boek wordt er benadrukt dat het constructiesysteem dat erin beschreven wordt van toepassing is op de meeste onderwijsinstellingen in het Hoger Onderwijs. Dat komt door de algemeen gehanteerde machtsstructuren. Recent is gebleken dat zelfs 2 jaar na het verschijnen van het boek het onderwerp actueler dan ooit is. Media durven er nu pas openbaar over te berichten. Bij het lezen van het boek zult u er diverse malen achterkomen dat zaken die u de afgelopen jaren globaal heeft opgemerkt als puzzelstukjes in elkaar vallen.

Bestellen:
Procedure om het boek te bestellen:
  • Mail het aantal boeken, naam en adres naar boek@misdefinitie.nl
  • U krijgt een mail ter bevestiging. Maak het verschuldigde bedrag van 30 euro over met de in de mail gespecificeerde gegevens onder vermelding van uw naam. Na ontvangst wordt het boek naar het door u aangegeven adres verstuurd.
  • Boek op voorraad. De levertijd bedraagt ongeveer een week.
  • Meerdere exemplaren ontvangen? Dat levert u een korting op. Gebruik maken van andere diensten? Adverteren op deze website? Mail info@misdefinitie.nl voor een offerte.
Bedankt voor uw bestelling.