Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 11 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

662 Voer voor islamvarkens
661 Oprotten met die betutteling!
660 Geen recht op onrecht (1)
659 Onderwijs blijft aanrommelen
658 Jong geleerd, oud vergaan
657 Foute socialistische systeembanken
656 De nationale kneuzenbrigade
655 Imbecielen kiezen voor pedofielen
654 Milieu vol ecoterrorisme
653 Fatsoen met smet op het blazoen (1)
652 Zelfislamisering is hoogverraad (3)
651 Van sportief naar vertieft
650 Misdefinitie.nl wenst u een hoopvol 2013
649 Spijt van verwildering (4)
648 Religie is science fiction
647 Blijven hangen in trivialiteiten
646 Marokkanen zijn een racistisch probleem (3)
645 Webidioten maken elkaar kapot (4)
644 Onderwijs bestuurd door fraudeurs (1)
643 Vrijheid geen internationaal allure

644 # Onderwijs bestuurd door fraudeurs #
Gepost door Misdefinitie op 02-12-2012 om 23:53.
Loop een gemiddelde school binnen en u ziet een overdaad aan administratief personeel dat de hele dag niks anders te doen heeft dan aan hun pik te trekken, de latent homoseksuele conciërge die al nadenkt over de afkoop in nature van strafmiddagen die leerlingen hebben gekregen en een zooi pedofiele leerkrachten met geitenwollen sokken en sandalen aan. Achter de schermen gebeuren er nog meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en lopen er nog teamleiders, klerelijers en schoolleiders rond. Boven het gepeupel zitten nog meer ambtenaren in het bestuur die alles doen behalve waar het bij het onderwijs werkelijk om draait, namelijk goed, neutraal en objectief onderwijs verzorgen aan de leerlingen. Met een hoop kabaal wordt het bestaan van deze "managers" gerechtvaardigd. Leidinggeven vinden ze nodig omdat er anders niemand is die verantwoordelijk gehouden kan worden voor het onderwijs. Schoolbesturen maken er een potje van en zitten enkel op te duur betaalde posities voor zelfverrijking, fraude en incompetent gedrag.

Bestuur gediskwalificeerd.

De Amarantis Onderwijsgroep is naar eigen zeggen verantwoordelijk voor het onderwijs van 30.000 leerlingen verspreid over 60 scholen. Zoals het vrijwel bij alle scholen gaat, doet de website van de organisatie bijna een orgasme opwekken met de meest prachtige omschrijvingen over hoe perfect het onderwijs bij hen wel niet is. De keiharde werkelijkheid is echter minder fraai. Begin maart werd het onderwijsveld opgeschrikt door de mededeling dat de ondergang eraan zat te komen. Amarantis zou miljoenenverliezen leiden en daardoor in zwaar weer terecht zijn gekomen. Het bestuur zou veel te veel personeel hebben aangenomen, keer op keer een harde plasser hebben gekregen van onnodig dure gebouwen en niks doen om het onderwijs te verbeteren zodat er meer leerlingen aangetrokken konden worden. Om het tij te kunnen keren, werd er weer een kostbare knakker aangenomen: Marcel Wintels zou het wel oplossen. Zembla concludeerde later dat de Raad van Toezicht, de onderwijsinspectie en de bevoegdheden van de minister, een wassen neus vormen ter bestrijding van bestuursfraude.

Gooit de schuldencrisis roet in het eten? Zijn alle kinderen inmiddels vermoord door blanke veeboeren? Of zijn er andere externe omstandigheden waardoor de school zich op overmacht kan beroepen? Onderzoekers kwamen er achteraf achter dat bestuurders aan zelfverrijking deden waarbij de meest bizarre vormen van financiële onregelmatigheden de revue passeren. Bestuurders zouden meerdere auto's voor zichzelf kopen, diverse persoonlijke declaraties hebben gedaan, privéwoningen hebben laten opknappen en vriendjes jarenlang op de loonlijst hebben laten staan die niet eens voor de onderwijsinstelling werkten. Jazeker, we hebben het hier nog steeds over een school die vooral bekostigd wordt door uw belastingcenten. Ruim een miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens, maar die lapzwansen rijden in peperdure auto's rond in plaats van te zorgen voor kwalitatief goed onderwijs voor uw kind. Bestuurders worden eveneens in verband gebracht met vastgoedfraude en speculeren (lees: gokken) met uw geld. En dat in een periode van crisis.

Jet Bussemaker (PvdA) pakt de problemen kordaat aan zoals van een echte socialist verwacht kan worden. Miljoenen euro's aan overheidsgeld zijn gewoon gestolen door de bestuurders, maar zij wil geen aangifte doen. Aangifte doet een slinkse namelijk alleen als hij zich beledigd voelt door een rechts geschrift, niet als er sprake is van echte misdaad. Het argument daarbij is dat ze bang is dat het OM zaken gaat seponeren als het bewijs niet rond te krijgen is. Onder leiding van Femke ("ik zet mijn dochter op een blanke school zonder al die kut-Marokkanen") Halsema moet er eerst gekeken worden of er juridisch wat aan te doen valt. Nogal absurd als u bedenkt dat de politiek beslist hoeveel geld er naar zulke besturen gaan. Schaf dat gesodemieter van die achterlijke bureaucratische besturen af en draai onmiddellijk de geldkraan dicht van alle onderwijsinstellingen die zich schuldig hebben gemaakt aan zelfverrijking. Godverdomme, scholen zijn in het leven geroepen om onderwijs te geven. Veel meer dan een leraar, een conciërge en een sukkel die de wc's schoonmaakt is er niet nodig.

Even voor uw begrip. Scholen verneuken miljoenen, leveren erbarmelijk onderwijs, dreigen failliet te gaan en wat doet de fucking overheid? Doodleuk allerlei commissies aanstellen die moeten gaan onderzoeken wat er mis is gegaan. Nog meer geld over de balk smijten, maar dat accepteren we maar met z'n allen, want de inkomstenbelasting is net met 3 % verhoogd omdat u die 1000 euro van Rutte niet op een andere manier wilde betalen en onderzoek heeft nog altijd een soort van magische status. Onderwijs wordt al snel gelinkt aan wetenschap en wetenschap is iets met knappe koppen die onwijs lang gestudeerd hebben toch? Zeker, maar dan wel op universiteiten waar het op z'n zachtst gezegd niet koek en ei is. Goed, een dure commissie en een nog duurder onderzoek. Wat komt daar uit? Nou, in elk geval oordelen ze mild over externe accountants. Die zouden formeel de regels niet hebben overtreden. Nalaten in te grijpen, verzuimen, verraden, vernachelen en verneuken valt wat ons betreft net zo goed onder laakbaar gedrag stelletje lulhannesen.

Niemand horen we over de achterlijke praktijk van scholen dat er überhaupt kostbare externen worden ingehuurd. Projecten, onderzoeken en controles die wij in een paar maanden met een persoon zouden kunnen uitvoeren, kosten bij overheidsorganisaties altijd miljoenen omdat ze geen verstand van zaken hebben. Behalve de kosten, zien we vrijwel altijd dat het geleverde product vervolgens nog niet eens aan de eisen voldoet die een consument aan goedkope meuk mag stellen. Sorry hoor, maar als een club accountants 3000 euro per uur kost en fraude wordt niet ontdekt, wie houden ze dan voor de gek? Falende bestuurders schamen zich echter nergens voor. Zonder schroom hebben ze van de overheid nog eens 18 miljoen losgepeuterd. Verklaren ze doodleuk dat het heel weinig is omdat ze ook 132 miljoen hadden kunnen vragen. "Hallo bank, we hebben onze hypotheek vergokt in het casino, mogen we even 2 ton, anders vragen we 10 ton." Dichtgooien die school en alle bestuurders met een kogel om de been de rest van hun leven zand laten scheppen om alles terug te betalen.

Gelukkig staat een van die oud-bestuursrakkers nog steeds met beide benen op te grond aangaande de harde realiteit. Miljoenen gepikt en tienduizenden leerlingen en medewerkers gedupeerd? Ach wel nee, rapporten die zulke nare dingen over Bert Molenkamp schrijven, die zijn kut. Die schaden zijn reputatie. Dat meneer gewoon had moeten doen waar hij voor betaald werd, behoorlijk besturen en zorgen dat iedereen goed onderwijs krijgt, komt niet in hem op. Zulke incompetente imbecielen treft u nou aan bij het bestuur. Alle realiteitszin verloren, niet voor rede vatbaar en alleen maar daar om zijn eigen zakken te vullen. Gelooft u ons, bestuur is nergens voor nodig en is nergens goed voor. Nergens. Nog nooit hebben we een bestuur fatsoenlijk zien functioneren. Ondertussen gaat de ellende gewoon door, behalve voor degenen die het hebben veroorzaakt. Toezicht stelde echt geen flikker voor. Bekend is geworden dat alles en iedereen met zijn kop in andermans reet heeft zitten slapen en alleen nog het foute kan doen.

Oud-bestuurders hebben geen spijt van hun daden en gedragen zich nog even gewetenloos als toen ze nog de touwtjes in handen hadden. Durf eens wat smerigs over hun corrupte handelingen te zeggen. Dan dagen ze u zo voor de rechter. Logisch, met gestolen miljoenen is het eenvoudig procederen. Een ander probleem is dat door al dat gelul, het werkelijke probleem bewust verborgen blijft. Bestuur in Nederland zuigt. Het hele systeem is in beginsel door en door rot en bindt de kat als het ware op het spek. Toezichthouders worden verantwoordelijk gesteld voor het benoemen en vervangen van besturen, maar falen net zo hard waardoor incompetente droplullen lang kunnen blijven zitten. Interim-voorzitter Marcel Wintels wast zijn handen in onschuld. Hij is aangesteld en betaald om de boel op orde te krijgen, faalde en zegt nu maar dat de organisatie dood en dood ziek was. Makkelijk verdiend zeggen wij. Intrim-managers zijn net als de hele constructie van het bestuur overbodig en zullen moeten worden ontslagen.

ROC Zadkine in Rotterdam bleek goed genaaid te zijn door een incompetent bestuur. Bestuursvoorzitter Luc Verburgh vindt zijn voorgangers maar een stelletje stomkoppen die de boel in het honderd hebben laten lopen. Jaren geleden al het geld uitgeven aan vastgoed, lekker denken te speculeren, maar opeens door de crisis getroffen worden. Goh, dat horen wij vaker, maar er deugt geen fuck van. De crisis is ons helemaal niet overkomen, maar het gevolg van miljardenschulden door mislukt socialistisch beleid. Tientallen artikelen hebben we gewijd aan dat beleid en we hebben op basis van onderzoek zelfs correct voorspeld dat en wanneer er een crisis aan zat te komen. Zeker na het nieuws dat er weer een socialistisch kabinet aan de macht zou komen. Iedereen had het kunnen en moeten weten. Een mogelijke oplossing zou zijn om overtollige gebouwen te verhuren aan kleine ondernemers die ruimte zoeken. Verburgh kiest liever voor het ontslaan van tientallen mensen en het beperken van het aantal opleidingen en werktrajecten.

Onderzoek naar de jaarrekeningen wijzen uit dat Zadkine gewoon heeft zitten gokken met geld dat bedoeld is voor schoolboeken en leraren. Daardoor is de school voor ruim 19 miljoen euro het schip in gegaan. En dan maar zeiken over het schoolgeld dat veel te laag zou zijn, een lachertje. Het Albeda College heeft zichzelf ook ten onrechte rijk gerekend met speculaties. Wat dachten ze nu? Dat een zooitje stenen, puin en mortel van 10 cent na 9 jaren opeens 1 euro per stuk waard zou zijn? Bestuursvoorzitter Henri van Vlodrop van Zadkine liet in de pers weten dat het allemaal broodje poepverhalen zijn. "Speculeren? Echt niet, dat mag niet." Natuurlijk jochie, alsof misdaad niet kan plaatsvinden omdat het volgens de wet niet mag. Dat is precies het probleem hier. Bestuurders gaan over de schreef en doen juist dingen die verboden zijn. Andere ROC's in het land zouden ook veel gevaar lopen. Ongelooflijk dat al die zogenaamde deskundigen er nu pas achterkomen dat het hele mbo, hbo en wo volledig naar de knoppen is gegaan.

Kenmerkend aan slecht bestuur is de onnozelheid waarmee de geld uit handen wordt gegeven aan figuren met een "vertrouwelijke" functie. Iris in Kampen is een vereniging voor 14 christelijke basisscholen in de omgeving. Wellicht weet u nog wel dat scholen altijd zeggen te kampen met ernstige tekorten aan geld. Scholen bedelen er derhalve nogal op los bij de ouders en bezuinigen haast op alles, behalve op de salarissen van bestuurders. Wat de neuk is er een bestuur nodig voor een leerfabriek waarin de kinderen moeten leren rekenen, maar goed, het zij zo. Geld mag dan wel schaars zijn, kosten noch moeite worden er bij Iris bespaard voor een penningmeester. Er moet namelijk wel iemand zijn die het kleingeld telt dat er niet is. Terwijl elk dubbeltje 5 keer moet worden omgedraaid, jatte de penningmeester echter 2,8 miljoen euro. Vreemd, elke keer horen we dat scholen juist bulken van het geld. Consent betaalt bestuursvoorzitter Peter van Leeuwen een oprotpremie van 450.000 euro! Hoezo geld tekort?!

Bizar, scholen spelen Dagobert Duck en ondertussen moeten we horen dat er zo'n 100.000 kinderen in Nederland naar scholen gaan die bijna failliet zijn omdat de bestuurders met hun hoerige beleid in hun dure pooierbak willen rondrijden. Ergens krijgen we het idee dat er helemaal geen scholen meer bestaan waar het woord fraude niet de hoofdrol speelt in plaats van aap, noot, mies. Onderwijskoepel BOOR raakte in april 2012 zijn bestuur kwijt vanwege fraude. Eerst moest de voorzitter opzouten, maar daarna kwam de rest van het bestuur al snel tot de conclusie dat ze allemaal niet meer te vertrouwen zijn en beter thuis kunnen gaan zitten met een riante gouden handdruk dan straks voor ergere dingen gepakt te worden. Bestuur weg, scholen kapot. Justitie doet daar inmiddels onderzoek naar corruptie, fraude, oplichting en valsheid in geschrifte. Ja, we hebben het over basisscholen. Administratiekantoor Prosco in Rotterdam blijkt er ook bij betrokken te zijn. Het probleem is dat bestuur in het algemeen achterlijk in elkaar zit.

De directrice van een basisschool in Fleringen heeft het goed bekeken. Zij tilde de school onder haar verantwoordelijkheid voor tienduizenden euro's. Bij ontdekking nam ze ontslag, hield ze het geld en vond ze zonder moeite weer een andere baan waar ze hoogstwaarschijnlijk weer de macht krijgt over belastinggeld. Uit zulke berichten kunnen we een aantal wijze lessen trekken. Fraude loont en is niet strafbaar. Althans, als een overheidsambtenaar uw geld steelt en daar leuke dingen mee koopt. Doet u het andersom door de Belastingdienst te tillen, dan belandt u voor jaren achter de tralies. Verder wordt geld verdonkeremanen gezien als kwaliteit. Schrijf een rechtse tekst op een website en u krijgt een levenslang beroepsverbod voor vrijwel alle beroepen alsof u een of andere kinderverkrachter was, maar verduister geld van scholen zodat het onderwijs naar de klote gaat en u krijgt weer een baan. Bijna zouden we alle werklozen willen aanraden om in scholen in te breken en het geld te stelen. U mag het houden en krijgt ook nog een baan.

Jong geleerd, oud bestuurlijk gedaan, moest een student van de Haagse Hogeschool gedacht hebben. Wat het bestuur kan, kon hij ook en stal diverse tentamens en zette het op een USB-stick. Een oliedomme zet, want tentamens op Hogescholen zijn zoals u weet met een vinger in de neus te halen en dan kunnen we er nog bij masturberen ook. Meneer werd ontdekt en van school gestuurd. Gij zult niet stelen, de overheid duldt geen concurrentie. Graaien en naaien, daar is de overheid goed in. Al kunnen we best wel vraagtekens zetten bij de manier waarop scholen onderzoeken doen of laten verrichten. Staatssecretaris Martin van Rijn moest de commissie leiden die de fraude zou onderzoeken bij Amarantis. Verschillende bestuurders bleven buiten schot, toezichthouders werden uit de wind gehouden en vooral het falende linkse beleid van de afgelopen tientallen jaren werd door hem angstvallig verzwegen. Drie maal raden voor welke partij "onderzoeker" Martin van Rijn actief is. Juist, de PvdA. De partij die het onderwijs stelselmatig heeft verkracht.

Denk nou niet dat ze alleen op domme scholen frauderen. Op universiteiten kunnen ze er ook wat van, al gebeurt het daar veelal op een ander niveau dan u zou verwachten. Natuurlijk heeft een universiteit een College van Bestuur alwaar ze elkaar als vriendjes de leukste banen geven. Moeten er bevriende ondernemers aan een baantje geholpen worden, dan is het zaak om als bestuur te beslissen dat oude ICT-systemen worden vervangen door nieuwe. Aangezien onderhoud overal nodig is, zal niemand argwaan hebben. Nou ja, niemand, behalve wij dan. Wij maakten er al eerder melding van dat de Universiteit van Amsterdam (UvA) miljoenen euro's verspilde aan systemen die net zo slecht functioneren als het bestuur en bovendien veel en veel te duur zijn in onderhoud. Bovendien moest de UvA nog miljoenen besteden aan extra personeel omdat het nieuwe systeem eist dat veel zaken handmatig worden ingevoerd. Een simpele database en een webformuliertje kost de HvA 14,6 miljoen en de UvA 25 miljoen.

Deze vorm van fraude is extreem lastig op te sporen en nog moeilijker aan te pakken omdat de HvA en de UvA juridisch het recht gekregen hebben van de politiek om een haast onbeperkte hoeveelheid geld aan middelen uit te geven. Dezelfde politiek die de langstudeerboete invoerde en terugtrok voor 12 miljoen euro, het instellingscollegegeld losliet waardoor tweede studies nu gemiddeld 12.000 euro aan collegegeld kosten per studiejaar en nu studenten met een torenhoge schuld wil opzadelen na hun studie middels het socialistische leenstelsel. U zou kunnen zeggen dat als alle Hogescholen en universiteiten stoppen met zulke zakkenvullerij van vriendjes, dat leenstelsel helemaal niet nodig is. Studenten zouden massaal in opstand komen als ze dit allemaal zouden weten, maar de meesten lezen hier niet en beseffen derhalve niet hoe gruwelijk ze genaaid worden. Dergelijke fraude kan op ontelbare manieren. Bestuur is in Nederland zo ingericht dat fraude haast een synoniem is geworden voor die term.

Wilt u hogerop komen bij een universiteit, dan is de professor de man aan wiens lul u moet zuigen. Professoren hebben namelijk een bijzondere status voor de universiteiten aangezien alleen zij nog geacht kunnen worden iets te weten. Al die zogenaamde doctorandi of masters zoals ze tegenwoordig heten, krijgen immers door de degradatie van het onderwijsniveau hun papiertje tegenwoordig bij een pak wc-rollen. Promovendi zijn zo'n beetje mislukt in het bedrijfsleven en proberen dan maar voor een startsalaris van een LTS-zwakstromer de hielen van de professor te likken die hem vervolgens enkel wat overtyp- en leeswerk geeft waar hij zelf te lam voor is. Nee, dan de professor, die is een echte baas. Door schade en schande een illusie armer geworden, lijkt het slechts alsof hij veel weet omdat alles netjes opgesomd staat in de wetenschappelijke literatuur waarvan hij de samenvatting kent. Professoren hebben de macht over het onderzoek, onderwijs en de besteding van het geld. En het bestuur dan? Juist, dat is overbodig.

Diederik Samsom Stapel was stapelgek. Mooie positie, leuk bureautje, net kamertje, een fraaie Apple-mac, aardige studentjes die zijn schoenen zouden poetsen als ze daarmee punten zouden verdienen en elke maand 7 ruggen op zijn bankrekening. Meneer kon alles overlaten aan promovendi en post-docs. Iedereen weet dat (sociaal) psychologen ouwehoeren zijn en dat het jaren duurt voordat een onderzoek weer een nieuw dubieus en te betwisten "wijsheid" oplevert. Stapel had echter een mooi doel. Hij wilde de mensheid volmaken en een plezier doen met zijn absurde conclusies en produceerde aan de lopende band onderzoeken. Vleeseters zijn egoïstisch, alle Marokkanen zijn gore berberapen van rommel op straat worden mensen racistisch en wie in de sociale psychologie gelooft kan sowieso niet begrijpend lezen. Wat een mooie maatschappij zou dat worden. Dingen verzinnen en het als waarheid poneren. Binnen de psychologie is men echter gewend dat ze bedonderd worden en daarom wordt de externe validiteit door andere wetenschappers gecontroleerd.

Stapel heeft in zijn misselijkmakende carrière miljoenen verdiend. Allemaal verspilde moeite. Onder zijn leiding zijn er talloze mensen gepromoveerd. Mensen die later voor een deel ook verder zijn gegaan in de wetenschap en hoogstwaarschijnlijk op dezelfde manier zullen opereren omdat dat hen nu eenmaal geleerd is. Ook dat kost de maatschappij weer tientallen miljoenen. Tot overmaat van ramp heeft de NWO 2,2 miljoen euro subsidie gegeven aan Stapel. Moet u even nagaan. "Eventjes" miljoenen euro's storten naar een man die vervolgens SPSS opstart en willekeurig met zijn vingers langs de cijfertjestoetsen gaat terwijl hij een kopje koffie nuttigt. Zo willen wij ook wel geld verdienen. We tikken ons verdomme rot, maar het grote geld blijft vooralsnog achterwege. Allemaal belastinggeld. Geld waarvoor u regelmatig bent uitgeknepen en uitgeperst. Geld waardoor u nu in de schulden belandt. Blijkbaar heeft de overheid geld zat mensen, anders zouden ze niet zomaar miljoenen verspillen zonder na te gaan of dat geld goed terecht komt.

Zulke vormen van fraude kosten miljoenen en de opsporing zal haast onmogelijk worden. Uit ervaring weten we dat de sociale wetenschappen zoals psychologie aan elkaar hangt van gesodemieter, slechte controles, sjoemelen en fraude. Feitelijk begint het al bij de opleiding van studenten die tijdens hun studie te horen krijgen dat bepaalde proefpersonen best uitgezocht en weggelaten mogen worden. Resultaten worden statistisch mooier gemaakt door een selectie te nemen, andere statistische toetsen te gebruiken en veel gelul er omheen die een betere interpretatie moet geven van wat in werkelijkheid niet gemeten is. Binnen de psychologie bestaan er een aantal oude rotten in het vak die nog met zwaar verouderde meuk werken. We hebben er zelfs een paar gezien die nog MS-DOS operationeel hebben. Analyses worden net zo vaak gedraaid en aangepast totdat het resultaat mooi is. Zonder resultaat, geen publicatie. Controle van sociaal wetenschappelijke onderzoeken is onmogelijk doordat ruwe gegevens worden achtergehouden en het veelal kletspraatjes zijn.

Overweging.

Reeds 9 jaar geleden haalden wij de malaise bij de Hogeschool van Amsterdam uit de doofpot. Destijds openbaarden we ook dat uit ons onderzoek is gebleken dat er sterke aanwijzingen bestonden dat het hele onderwijs in Nederland vergeven is van de ratten die zich continu aan fraude, intimidatie en discriminatie schuldig maken. Jarenlang hebben de media ons proberen te negeren. Allemaal hebben ze immers journalisten en ander gespuis in dienst dat aan een diploma is geholpen dat qua waarde net zo goed vast had kunnen zitten aan een pak wasmiddel. Inmiddels komen de schandalen een voor een naar buiten en wordt duidelijk dat er binnen de politiek veel animo bestaat om de problemen te bagatelliseren. Aangifte doen is niet nodig, toezichthouders worden niet op hun vingers getikt en de overheid is niet van plan om iets te verbeteren aan het bestuurlijke systeem zodat fraude voorkomen kan worden. Besef dat "bestuur" voor de overheid een heel prettige methode is om onbeperkte macht over mensen, geld en middelen te houden.

Bestuur is niet professioneel leiding geven, verantwoording dragen voor goed onderwijs en bewust beleid om de financiën in bedwang te houden. Het is een log bureaucratisch systeem waarbij alles werkelijk fantastisch op papier staat alsof bestuur het perfecte systeem is terwijl het in werkelijkheid een smerig zooitje ongeregeld is. Bestuurders en hun medewerkers werken in een papieren werkelijkheid waarin ze veel te veel macht en mogelijkheden hebben zonder dat ze op een goede manier gecontroleerd kunnen worden. Burgers kunnen daar dagelijks de gevolgen van ondervinden. Menigeen heeft de ervaring dat ze hemel en aarde moeten bewegen om van bestuurders, ambtenaren in feite, gedaan te krijgen u en wij in een paar minuten kunnen regelen. Menigeen kent die extreme regeltjesdruk van de Nederlandse overheid om letterlijk elk aspect van het wieg tot het graf te regelen. Voor alles is wel een regel te vinden. Bestuurders werken ondanks die regelbrij in een soort van vacuüm waarin ze u alles kunnen maken en zelf wegkomen met geraffineerde fraudepraktijken.

Met opzet wordt het principe van bestuur vaag, abstract en formeel gehouden, want zodra het concreet wordt, zijn mensen in staat de waanzin van het systeem in te zien. Bestuur is niks anders dan "hier heeft u een grote zak met miljoenen euro's, hier heeft u onbeperkte macht om het beleid te bepalen en hier heeft u de bevoegdheid om over alles te oordelen en alles zelf te controleren". Klinkt als een sprookje en de natte droom van iedereen en daarom is het ook zo bizar dat de overheid voor een dergelijke invulling heeft gekozen. Stel dat u morgen op uw rekening kijkt en opeens 2 miljoen euro ziet staan. Grote kans dat u een deel misbruikt om uw eigen lusten te botvieren. Maakt u zich druk om wat er eigenlijk met het geld moet gebeuren? Misschien uit angst dat u gepakt gaat worden omdat het geld zo te traceren is, maar kenmerkend aan bestuurders is dat zij zeker weten dat ze niet gepakt worden. Overhead, een kind in een snoepwinkel opsluiten en onzorgvuldig omgaan met overheidsmiddelen zijn allemaal van toepassing op het bestuur.

Vriendjespolitiek is de oorzaak van deze ellende. Hoge pieten willen overal hun vriendjes hebben zitten om de zaken naar hun hand te zetten. Hoe anders kunnen ze het voor elkaar krijgen dat er miljoenen worden weggegeven alsof het niks is terwijl leerlingen en studenten rechtszaken moeten voeren om hun recht te halen. De overheid wil ons doen geloven dat extreem ingewikkeld bestuur noodzakelijk is voor een goede dagelijks leiding, maar gezien het grote aantal fraudezaken is dat een hoop pierpraat. De bedoeling van een school is dat er kwalitatief goed onderwijs wordt gegeven. Onderwijs is in deze moderne tijd helemaal geen kwantumwetenschap. Alle kosten kunnen van te voren worden berekend en gespecificeerd. In plaats van een duur bestuur aan te stellen, kan de overheid die berekeningen voor eens en altijd laten standaardiseren en er zelf voor zorgen dat die middelen er komen. Scholen hebben geen bestuur en zakken met geld nodig. Haal de miljoenen uit het onderwijs, dan kan er ook niet mee gefraudeerd worden.
Reacties: 1
Pagina's: 1

Reactie door Sickofleft op 07-12-2012 om 15:17.
En dan te bedenken dat onderwijs nog maar een van de megafraudes in dit land betreft.
Woningcoöperaties
Heel de zorgsector in Nederland.
De overheid zelf.
Pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, banken, enz enz enz.
Allemaal vullen ze hun onmetelijk diepe zakken!

Dit land is gewoon een corrupte bende, geheel naar de klote geholpen door linksmensen.
Naar buiten toe wil men het ook nog steeds doen voorkomen of hier in NL alles perfect geregeld is.
Het gore lef!
Doodziek word ik er van.
Ondertussen krijgen werkende burgers voortdurend maar anonieme blauwe enveloppen in de bus om dit hele oplichterscircus mogelijk te blijven maken.
Alles wat de overheid aan raakt verandert in een vieze corrupte teringbende.
ALLES!
Zonder overheid zijn we veel beter af.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.