Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 15 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

582 Zeepbel van de woningmarkt (1)
581 Politie vol corruptie (1)
580 Socialisten weten niet beter
579 Dhimmitude snijdt strot langzaam open (4)
578 Essent agressieve telemarketeer (1)
577 Misdefinitie.nl wenst u een succesvol 2012 (5)
576 Koningin begeert hypocrisie (4)
575 Immigratieramp op herhaling (22)
574 Afrekenen met de HvA
573 Backfire door islam is een harde les
572 Persoonlijke meningen geen argument
571 Teeven downloadt eigen baan (1)
570 Jeugd glijdt snel af (4)
569 AutoReset vooral gepensioneerden
568 Open grenzen intrappen (2)
567 Extremisme links georganiseerd (1)
566 Digitale televisiescam (2)
565 Eerlijkheid duurt het langst
564 Ship those niggers back (2)
563 Smaad tegen politiehaat (4)

566 # Digitale televisiescam #
Gepost door Misdefinitie op 07-11-2011 om 23:32.
Kabelexploitanten zetten digitale televisie in promotiecampagnes massaal neer als de manier van televisiekijken van de toekomst. Haarscherp beeld dat tot wel 5 keer meer detail bevat dan de "ouderwetse" analoge kanalen, twee keer zoveel zenders en een breed scala aan nieuwe mogelijkheden zoals interactieve diensten, makkelijk opnemen en timeshifting. Om van deze nieuwe wereld te kunnen genieten, dient u echter wel in veel gevallen wat extra geld neer te leggen en zult u genoegen moeten nemen met een ontsierend spionagekastje van de kabelboer. Bezwaren die klein lijken voor de met techniek opgegroeide jeugd, maar onoverkomelijk kunnen zijn voor opa die met zijn antieke glasbak al tientallen jaren op dezelfde manier televisie kijkt. Voor hem hoeft het allemaal niet zo modern. Wat niet kapot is, hoeft ook niet gemaakt worden. Geen probleem zult u denken. Toch is hier meer aan de hand dan kiezen of delen. Kabelmaatschappijen hanteren koppelverkoop en onnodige technieken om belemmeringen te creëren waarmee klanten commercieel uitgebuit worden.

Digitaal genaaid.

Analoge zenders zijn de maatschappijen een doorn in het oog. Een analoog kanaal neemt namelijk de bandbreedte in beslag van 6 tot 8 digitale kanalen. Aangezien ze voor het analoge televisiepakket hooguit een vaste prijs kunnen vragen van onder de 20 euro en digitale zenders desnoods per zender kunnen worden afgerekend in betaaltelevisiepakketten, kunt u wel begrijpen dat ze er alles aan doen om zoveel mogelijk mensen aan de digitale televisie te krijgen waarna ze het analoge signaal definitief kunnen stoppen. Veel oudgedienden zien het echter niet zitten om over te stappen. Het heeft altijd gewerkt en televisie bestaat tegenwoordig uit zoveel reclame dat zij dat echt niet op een hogere kwaliteit hoeven te zien. Bovendien zien zij vaak op tegen het gezeik dat een abonnementswijziging inhoudt, de extra kosten en het kastje. Digitale televisie is goud, dus daar weten de maatschappijen wel raad mee. Speciaal beleid dat gericht is op het verlagen van de kwaliteit van het analoge pakket, moeten halsstarrige weigeraars over de streep trekken.

Vanuit de situatie van nog amper 5 jaar geleden waarin de meeste mensen nog gewoon analoog televisie keken, dacht UPC het ei van Columbus te hebben gevonden. Stuur gewoon iedereen ongevraagd een mediabox op waarmee digitaal televisiekijken mogelijk is en beschouw het accepteren aan de deur als aanvaarding van het aanbod. Kwalificeer deze aanvaarding vervolgens als juridisch rechtsgeldige overeenkomst. Aangezien de meeste mensen pakketjes van de postbode zonder meer aannemen, zeker als het gratis is, zou dat al snel betekenen dat de meeste mensen aan digitaal vastzitten. Natuurlijk kan er bezwaar gemaakt worden en een opzegging volgen, maar gelooft u ons, de meeste mensen inclusief wij zelf zijn niet zo mondig en blijven derhalve met dat kutding opgescheept. Totdat er slimmeriken kwamen die op de wet gingen wijzen en stelden dat ongevraagd toegestuurde meuk gratis uw eigendom wordt. Waarna de Consumentenautoriteit een einde maakte aan de agressieve colportagepraktijken van UPC en een boete van 3 ton oplegde.

Overduidelijk illegale handelswijzen waren daarmee van de baan en daarom is het tijd voor het grovere geschut dat in het geniep mensen naait. Gebruikers merken sinds een jaar of drie een achteruitgang in het signaal. Aanbieders wijzen er nogmaals op dat de analoge techniek oud is, altijd al veel storing heeft gehad en mensen binnenshuis nu eenmaal kabels gebruiken van slechte kwaliteit. Met name dat laatste standpunt wordt zeer actief op openbare fora gepromoot. Men maakt daarbij zelfs reclame voor bevriende webwinkels die zulke spullen verkopen, dan verdienen die ook nog wat aan de malaise. Opa heeft echter altijd op dezelfde manier televisie gekeken, dus bij hem willen al die kletspraatjes er niet in. Er is iets met het signaal aan de hand, maar wat? Kenners weten gelukkig meer. Is het u wel eens opgevallen dat u vreemde blokjes of kleine storingen zag door het beeld die eerst nooit te zien waren? Kunnen de heren koppelverkopers ons eens uitleggen waarom er digitale artefacten te zien zijn in een signaal dat analoog hoort te zijn?

Open eens in een fotobewerkingsprogramma een afbeelding van hoge kwaliteit en sla deze vervolgens op in JPG-formaat met een hoge compressie zodat het bestand lekker klein wordt. Bekijk de opgeslagen JPG. Wat valt u op? Juist, digitale artefacten die rechtstreeks het gevolg zijn van een te hoge compressie (het kleiner maken van bestanden). Digitale video op studioformaat (ITU 601-for) wordt altijd verkleind door compressie omdat de bestanden anders simpelweg te groot worden om over de kabel uit te zenden. De truc is om genoeg compressie te gebruiken tot een handzaam formaat, maar niet te veel omdat het anders zichtbaar wordt voor de gebruiker. Digitale compressie is niet bedoeld voor het analoge signaal. Het feit dat we toch die artefacten zien kan niks anders betekenen dan dat er een te sterk gecomprimeerd digitaal bestand is omgezet naar analoog wat een drastische kwaliteitsdaling oplevert. Analoge televisie is tegenwoordig steeds meer een verkracht digitaal signaal om u te bewegen over te stappen naar duurdere abonnementen.

Door deze handelswijze kent het analoge signaal thans tekortkomingen door foutief omzetten van een digitaal signaal. Onverwachte verstoringen doordat de software het niet kan bijhouden of op onregelmatige tijden bevriezingen van het beeld. Analoge signalen bevriezen niet. Bij een verstoring is er steeds meer ruis waar te nemen, maar stilstaan doet het beeld niet. Ploppen en klikken was eveneens nooit een kenmerk van analoge televisie. Tot onze afschuw zien we synchronisatieproblemen terug die bij een analoog signaal simpelweg niet mogen voorkomen. Speciale "beeldverbeteringstechnieken" die bedoeld zijn om een digitaal signaal op te peppen, zie bijvoorbeeld die rare karteleffecten bij figuren op een (computer)scherm, vervormen het analoge signaal zo dat we juist vele kartels waarnemen in het beeld waar we rechte lijnen verwachten. Scrollende tekst knippert en flikkert als nooit te voren. Nog erger wordt het als ze een toch al slecht gemaakt digitaal signaal omzetten naar een analoog signaal met een lage resolutie.

Met een lage resolutie lijkt het net alsof u naar een uitvergroot Youtube-filmpje zit te kijken. Een andere manier om mensen te mindfucken is het signaal verminken door aan de beeldverhouding te rommelen. Analoog is oud redeneren kabelmaatschappijen, dus gaan ze uit van de 4:3 verhouding die ze uitrekken en voorzien van extra zwarte balken. Ja, we weten het, uw televisie kan die balken prima wegfilteren door het beeld nogmaals uit te rekken, maar uit ons artikel over beeldverhoudingen weet u dan dat er van alles en nog wat wegvalt en verpest wordt. Bij het digitale signaal doen ze dat niet en daarom lijkt het zo superieur aan analoog. Veel mensen hebben niet eens in de gaten dat analoge televisie best een goed beeld kan geven; althans voor zover het beeld niet opzettelijk wordt verpest. UPC en Ziggo zijn doodsbang dat mensen het analoge signaal prima blijven vinden en digitaal niet veel toevoegt. Veel kijkers nemen uit ellende maar een extra digitaal pakket waar grotendeels dezelfde zenders inzitten als waar ze al voor betaald hebben.

Ondanks het zware ontmoedigingsbeleid, blijft er een grote groep mensen bestaan die met geen stok van de analoge televisie af te slaan zijn. Uit een poll op nu.nl bleek dat 71 % van de mensen nog analoog kijkt. De waarde van dat onderzoek kan in twijfel getrokken worden aangezien mensen met digitale televisie grotendeels gedwongen zijn om ook analoge televisie af te nemen, maar toch blijft de vraag naar het analoge systeem groot. Ziggo heeft daarom de grote middelen aangekondigd en haalt per direct 5 zenders uit het analoge pakket. Van de ene op de andere dag is zomaar 20 % van het analoge aanbod verdwenen. Schijt aan de programmaraden; die hebben volgens de rechter geen recht van spreken als hun advies niet goed onderbouwd is. Een dergelijk goede onderbouwing wordt gedefinieerd als alle zenders onderbouwen en ze adviseren er hooguit 8. De Mediawet geeft Ziggo dan de bevoegdheid om hen te negeren. Wettelijk gezien moeten er 15 zenders worden doorgegeven. U begrijpt dat Ziggo nog 10 zenders kan laten verdwijnen om de duimschroeven aan te draaien.

Zo conservatief en verstokt als we zijn, begrijpen we heus wel dat de wereld verandert en oude technieken uitgefaseerd worden. Het gaat echter om de flikkerachtige manier waarop mensen worden gedwongen om een duurder product af te nemen dat ze helemaal niet nodig hebben. Leidend is hierbij wat mensen er eigenlijk voor terug krijgen als het analoge signaal voorgoed verdwijnt. Kan het aanbod van digitale televisie voor hen een gelijkwaardig alternatief bieden? Vergeet niet dat het analoge systeem erg gebruiksvriendelijk is. Zet de televisie aan en het werkt vrijwel altijd zonder haperingen en ander digitaal ongemak. Wie internet, digitale televisie of telefonie via de kabel afneemt zal beamen dat de tijd dat het signaal werkt minder is dan dat van de analoge televisie. Laten we eens gaan kijken naar wat er allemaal verandert voor iemand die gedwongen moet overstappen. In de eerste plaats de prijs. Het alternatief van de digitale televisie schrijft een spionagekastje voor dat spottend settopbox of mediabox wordt genoemd.

Elk extra kastje kost geld en lust een heleboel stroom. De mediabox staat dag en nacht aan en sommige gebruikers rapporteren een gebruik van 30 watt bij bepaalde types. Daar kunnen we elke dag een halve dag een gloeilamp voor laten branden. Het kastje moet de signalen decoderen en is gewoon een combinatie hardware en software wat fout kan gaan. Spontane resets zijn het gevolg en het kan met digitale televisie gebeuren dat de aanbieder net op afstand de software wilt updaten als u wilt masturberen op een softerotische film. Gebruikers melden dat het kastje niet gebruiksvriendelijk is, traag met opstarten en zappen en bovendien geen mogelijkheid biedt de zenders naar wens te sorteren. Ook kan de eigen vertrouwde afstandsbediening niet worden gebruikt. Elke televisie heeft een eigen kastje nodig. Met een box kunt u dus enkel beneden kijken en niet meer op de slaapkamers van eventuele kinderen. Alle apparaten van de aanbieder zijn in staat om u te bespioneren of beperkingen aan u op te leggen.

Voor een iets mooier signaal krijgt u behoorlijk wat ongemakken terug die niet voor iedereen in dezelfde mate opgaan, maar toch erg teleurstellend zijn voor wie van een analoog signaal afkomt dat altijd gewoon gewerkt heeft. Kabelmaatschappijen zeggen dat het kastje nu eenmaal noodzakelijk is voor een goede werking van de digitale techniek en dat de vooruitgang niet te stoppen is. En daar, beste mensen, komt een van de grootste leugens bovendrijven die kabelexploitanten u ooit hebben voorgehouden. Let op wat we nu gaan zeggen. Digitale telvisie vereist niet altijd een mediabox, settopbox of CI+ smartcard. Echt waar, die poespas is nergens voor nodig. Alle analoge kanalen worden simpelweg op de kabel gezet van alle abonnees die de kanalen kunnen bekijken door erop af te stemmen met een tuner. Dat is verder niet ingewikkeld en het heugelijke nieuws is dat het met digitaal ook gewoon kan. Moderne televisies hebben een DVB-C-tuner aan boord waarmee ongecodeerde digitale zenders net zo makkelijk te zien zijn.

Bezitters van oude televisies kunnen op Marktplaats een goedkope tuner opsnorren voor een paar tientjes; veel goedkoper dan een mediabox waar u levenslang 10 euro per maand voor moet neertellen. Ongecodeerd digitale zenders op de kabel zetten wordt ook wel Free To Air (FTA) genoemd. UPC en Ziggo bieden de digitale zenders echter gecodeerd aan. Waarom? Zou het net als de analoge zenders ongecodeerd op de kabel worden gezet, dan is het een volwaardig alternatief voor analoog. Het werkt immers hetzelfde en zonder extra kastje waardoor de weerstand om het analoge signaal op te heffen zal verdwijnen. Tot op de dag van vandaag hanteren kabelbedrijven dubieuze verklaringen. Het zou technisch niet mogelijk zijn. Bullshit, Nederland 1 en regionale kanalen zijn digitaal voor iedereen te ontvangen. Probeer maar. De zenders zelf zouden om codering vragen om hun programma's te beschermen. Onzin. Nederlandse omroepen zijn niet blij met het coderen. Andere zenders vragen eveneens niet om codering. Kabelaar Caiway zendt het basispakket wel ongecodeerd uit.

Volhouden dat de bekende Nederlandse zenders om codering zouden vragen terwijl kleine kabelaars het gewoon voor abonnees zonder codering op de kabel zetten, is klanten voorliegen. Helemaal als de waarheid eenvoudig te kennen is door even op zoek te gaan naar de geschiedenis van digitale televisie. Zo'n 3 jaar geleden boden zowel UPC als Ziggo digitale televisie aan op dezelfde manier als ook analoge televisie te ontvangen is. Gewoon op de kabel zetten voor abonnees. Dat kan makkelijk omdat wie geen abonnee is, sowieso geen signaal heeft en dus niet kan kijken. Alle smoesjes en leugens zijn hiermee ontkracht. Het was mogelijk, is mogelijk en wordt niet door de zenders geblokkeerd. Caiway doet het thans nog steeds en hoeft mede door dat besluit geen analoog signaal meer te bieden: iedereen kan met zijn eigen apparatuur kijken waar hij voor betaalt. Waarom doen UPC en Ziggo dan zo moeilijk? Alles draait om het uitmelken van verschillende signalen, het aansmeren van onnodige diensten en het houden van controle.

Betaaltelevisie vormt geen argument voor het coderen van alle digitale zenders. Technisch gezien is het een fluitje van een cent om enkel de zenders uit het basispakket vrij op de kabel te zetten voor abonnees. Net zoals nu het geval is met analoge zenders. Eigenlijk is het van de zotte wat er nu gebeurt. Publieke zenders zijn godverdomme van ons. Iedereen betaalt er belasting voor dus iedereen moet het kunnen zien. Wat UPC en Ziggo doen is bijna 20 euro per maand vangen voor het analoge signaal dat ze vervolgens verslechteren om nog eens 10 euro extra te vangen voor de standaard digitale variant. Besef dat het hier om dezelfde inhoud gaat waarvoor u dan 2 keer betaalt. U kunt niet alleen digitaal nemen. Of u betaalt 1 keer en u heeft een slechtere kwaliteit of u betaalt dubbel voor standaard kwaliteit. "Ja nou, u betaalt niet dubbel en voor analoog, maar voor gebruik van de kabel." Fuck you! Twee keer betalen is twee keer betalen. Hoe dat technisch in elkaar zit, hebben klanten geen boodschap aan.

Publieke zenders zouden bij elk abonnement in de hoogste kwaliteit moeten worden doorgegeven. Wat ons betreft geldt dat voor het hele basispakket. Het is zelfs nog erger. Wilt u HD-kwaliteit, dan moet u bij UPC nog eens geld neerleggen. U betaalt dus 3 keer (!) voor dezelfde inhoud. Nogal belachelijk. Stel we staan in een winkel waar dezelfde film op lage kwaliteit VHS, middelmatige kwaliteit DVD en hoge kwaliteit Blu-ray te koop is. Is het dan redelijk om ook te moeten betalen voor de VHS en DVD als we de Blu-ray willen zien? Natuurlijk niet. "Ja maar, digitaal en HD kost ons extra." Dikke lul, het kabelnetwerk is opgezet als parallel distributiesysteem. Alle signalen staan op alle kabels in alle huishoudens die abonnee zijn. Het is er dus al en als het ongecodeerd zou zijn, kost het geen drol extra. Vervaardigen van mediaboxen en dergelijke kost pas geld wat helemaal niet noodzakelijk is. Deze vieze constructie laat u 3 keer betalen voor hetzelfde en tracht u te verleiden tot meer aankopen.

Kijkt u met de tuner in uw eigen televisie, dan betaalt u een bedrag per maand en dan houden de inkomsten voor de kabelboer wel op. Een mediabox in huis moet klanten verleiden tot het meedoen aan interactieve televisie. Wat gewoon marketingpraat is voor betaaltelevisie zoals video-on-demand. U weet wel: u drukt op de rode knop en meteen kunt u een film bestellen. Op uw eigen televisie zit die mogelijkheid niet en is de kans nul dat u extra kosten gaat maken. Dus u heeft al 3 keer voor dezelfde inhoud betaald, komt erachter dat al die tientallen digitale zenders waardeloos zijn en bestelt elke dag een film bij de kabelaar. Zo zien zij het graag. Gecodeerd kan nog veel meer opleveren. UPC verkoopt voor een paar euro's per maand extra een gehuurd apparaat om meuk op te nemen. Ongecodeerd hadden we gewoon een USB-stick in de televisie geduwd. Al die paar euro's bij elkaar vormen een bom duiten. Mediaboxen bieden de kabelaar nog meer voordelen. Zij houden zo de controle over wat u wel en niet mag doen.

UPC en Ziggo kunnen u beletten om een programma op te nemen, een programma terug te kijken, bepalen hoe vaak u iets terug mag zien en bepalen of u reclames mag doorspoelen middels timeshifting. Bovendien is dat kastje gewoon een spion en wordt alles wat u kijkt doorgezonden naar de aanbieder die daar vast een database voor bijhoudt. Ja, we weten het, ze zullen het ontkennen, maar het gebeurt. Net zoals alle webpagina's en alle e-mailadressen van personen waarmee u contact heeft minstens een jaar lang worden bewaard. Europese wetgeving, dat wist u natuurlijk al. Analoge televisie konden we naar hartenlust opnemen op een apparaat naar keuze en we hebben nog steeds porno liggen op Betamax. Gaandeweg worden steeds meer mensen wakker die beseffen dat ze grandioos genaaid worden met dat kastje dat enkel geld kost en veel belemmeringen met zich meebrengt. Kritische mensen gaan vragen stellen. Vertel eens UPC en Ziggo. Waarom zo'n kutkastje als moderne televisies het zelf kunnen?

Elke televisie kan met DVB-C digitale televisie ontvangen, dus steek die mediabox maar in uw reet. Met veel tegenzin gaven UPC en Ziggo toe dat het ook wel kan zonder mediabox. Daarom introduceerden ze een smartcard gebaseerd op de internationale standaard Common Interface + (CI+). Over DVB-C zwijgen ze; evenals over het feit dat ze het jaren geleden wel ongecodeerd uitzonden. Zoals de plus doet vermoeden, bestaat er ook een gewone Common Interface (CI). Het voordeel van CI is dat iets oudere televisies van een paar jaar geleden er ook over kunnen beschikken terwijl CI+ recenter is. De CI+ variant brengt een belangrijk nadeel met zich mee. Weliswaar krijgt de klant een smartcard die hij in zijn televisie kan stoppen en daarmee van die verschrikkelijke mediabox af is, maar hij krijgt er het probleem bij dat CI+ enkel werkt op nieuwe dure televisies die door UPC / Ziggo gecertificeerd zijn. Die plus is geen voordeel voor u. CI+ stelt de kabelaanbieder in staat om verregaande (kopieer)beperkingen op te leggen zoals dat met de mediabox kan.

UPC gaat nog veel verder dan Ziggo. Ziggo is bereid u een gecodeerd signaal te leveren dat u met een door u (op aanwijzingen van Ziggo) gekochte smartcard kunt bekijken. UPC houdt niet van de smartcard en weigert u deze bij hun combinatiepakketten. Graag ziet UPC dat u volledig afhankelijk van ze wordt door een pakket met televisie, internet en telefonie aan te schaffen, maar bij zo'n "Alles-in-1 Voordeelpakket" krijgt u alleen een mediabox. Wilt u toch een smartcard, dan kost dat weer 4 euro per maand extra. Zo'n kaart met insteekslot kost in de winkel hooguit 50 euro, dus na een jaar is die 4 euro per maand pure winst voor niks voor UPC. Op zo'n manier betaalt u dus bijna 35 euro per maand voor televisie in goede kwaliteit en op de minst slechtste manier. Deze constructie zorgt er tevens voor dat u niet meer op alle apparaten in huis gebruik kan maken van het duurbetaalde signaal zoals met analoog wel mogelijk is. Elk commercieel bedrijf wil geld verdienen, maar mensen zo op kosten jagen zonder een volwaardig alternatief te bieden is belachelijk en moet aangepakt worden.

Overweging.

Kabelmaatschappijen zitten met de analoge zenders in hun maag vanwege de ruimte die ze innemen op de kabel en verstokte gebruikers willen hun oude vertrouwde signaal niet opgeven voor een product dat meer kost en allerlei belemmeringen met zich meebrengt. Voor dit probleem bestaat een eenvoudige oplossing. Verwijder de analoge kanalen en zet middels DVB-C de 30 digitale kanalen die mensen uit het analoge basispakket hadden, zonder codering op de kabel. Dan kan iedereen op dezelfde manier als ze analoog keken voor hooguit de kosten van een losse DVB-C-tuner digitale televisie kijken en is de exploitant van de ruimtevretende analoge zenders af. Iedereen blij en het kost niet meer dan in de oude situatie. Beide partijen gaan erop vooruit. Klanten hebben een betere kwaliteit en de kabelmaatschappij kan de ruimte gebruiken voor betaaltelevisie waarbij de zenders wel gecodeerd worden. Zelden is een oplossing zo geniaal eenvoudig. Jammer genoeg wordt het afgeschoten door kabelmaatschappijen die hun klanten willen kielhalen.

Het is absurd dat mensen gedwongen worden meerdere malen te betalen voor hetzelfde signaal waarvan ze er hooguit 1 kunnen, zullen en willen bekijken. Redelijk is om een prijs te vragen, desnoods wat meer, om vervolgens de beste kwaliteit door te zenden. Agressieve verkooppraktijken gecombineerd met het verplicht moeten aansluiten van onnodige stroomslurpende hardware maken het geheel te belachelijk voor woorden. Jasper van Dijk (SP) stelde Kamervragen naar aanleiding van de codering en zint op een situatie waarin in elk geval het basispakket ongecodeerd wordt uitgezonden. Minister Van Bijsterveldt antwoordde een maand later dat ongecodeerd doorgeven niet verplicht is. Volgens haar zijn juist uitzendingen van hoge kwaliteit kwetsbaar voor piraterij. Alsof programma's die Free To Air worden uitgezonden nog gekopieerd hoeven worden en alsof series toch al niet op internet staan. De Tweede Kamer vervalt zoals gewoonlijk in het bakkeleien over het openstellen van de kabel.

Normaliter zijn we geen voorstander van politieke dwang bij commerciële bedrijven. Socialisten houden ervan om de vrije markt te reguleren in een poging om zoveel mogelijk gratis brood en spelen te krijgen voor hun arme werkloze achterban, maar dat is niet onze insteek. In beginsel zijn we kritisch over commerciële bedrijven waarna we verwachten dat de markt zijn werk zal doen. Kijk naar KPN die de tarieven voor zijn allang terugverdiende analoge telefoonnetwerk nog steeds erg hoog houdt en talloze klanten zag vertrekken naar voordelige pakketten bij kabelmaatschappijen. Op het moment dat er massaal glasvezel beschikbaar komt via een ander bedrijf, zal de gezonde concurrentie de markt veel goeds kunnen brengen. Aan de andere kant hebben we hier niet te maken met een gezonde vrije markt. Infrastructuur is nu eenmaal niet snel aan te leggen door nieuwe concurrerende partijen. Informatievoorziening over een goede infrastructuur is een grondrecht waar de overheid in beginsel voor hoort te zorgen.

Om tot een gegarandeerde informatievoorziening te komen zijn, voordat het analoge signaal wordt stopgezet, oplossingen voor handen. Concurrentie op de kabel zelf hebben we liever niet aangezien dat de soevereiniteit van bedrijven te veel aantast. We betalen zat belastingen, dus de overheid zou met de aanleg van een landelijk glasvezelnetwerk tegen een vaste prijs het wettelijke basispakket kunnen aanbieden. Al geeft dat weer oneerlijke concurrentie. Beter is een wet maken waarin alle aanbieders verplicht worden het wettelijke basispakket ongecodeerd digitaal aan te bieden en een verbod op het verwijderen van analoge zenders zolang dat nog niet geregeld is. Extra zenders, betaaltelevisie en interactieve diensten kunnen en moeten gewoon exclusief het terrein blijven van de aanbieders. De politiek mag enkel ingrijpen als een voorziening te belangrijk is en we er anders niet uitkomen. Misbruik van onwetendheid over de vooruitgang van de techniek en smerige agressieve trucjes moeten met grote boetes worden bestreden.
Reacties: 2
Pagina's: 1

Reactie door A1824G op 11-11-2011 om 10:10.
Je bent goed op de hoogte, mijn compliment. Al zo lang knaagt mij dat de analoge signalen van de buitenlandse zenders minder scherp zijn dan voorheen, een oudere opname was nog mooi. Ik verdenk UPC van opzettelijke vertroebeling net als Apple van opzettelijke vertraging met de laatste update van een OSX.
Web-TV van XS4all lijkt interessant, slechts voor een toestel mogelijk maar hoe de radio aangesloten moet worden kan ik nog nergens lezen.

Reactie door Moses 35i op 15-11-2011 om 11:04.
Niet alleen UPC doet dit, ook Ziggo heeft er een handje van om de analoge signalen te downscalen met compressie en deze vervolgens weer te upscalen zodat lijnen niet meer scherp zijn. Dit kun je vooral goed zien bij bv NCG en Discovery. Via de Satelliet zijn deze kanalen, zelfs in SD, haarscherp ivm de door UPC en Ziggo aangeboden analoog verkrachte signalen...

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.