Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 36 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

162 Alleen rechts strijdt tegen pedo's
161 Windesheim laat vooropleidingseis vallen
160 Veranderingen op misdefinitie.nl
159 Dodenherdenking: herinner ook het vervolg na 1945
158 Amateuristisch Nieuw Rechts kampt met desserteurs
157 Politie dommer om discriminatie
156 STIWOT-fascisme: ban bij voorbaat
155 Lang studeren straks onacceptabel duur
154 Vacatureracisme benadeelt blanke autochtone man
153 Linkse lente: racisme en apartheid
152 Donner: "Niet praktiserende kinderseks legaal"
151 Excuustheedoek, excuusneger en zoen
150 Niftarlake College: "Liever de doofpot"
149 Partijprogramma Nieuw Rechts uitgelekt
148 Nederland: een zwarte bananenrepubliek
147 Nieuw Rechts weggevaagd[5]
146 Zege PvdA te wijten aan allochtonen (5)
145 Wij zijn allemaal nazi's
144 Autochtonen stelselmatig gediscrimineerd
143 Hersenloos brein besodemietert ons (5)

155 # Lang studeren straks onacceptabel duur #
Gepost door Misdefinitie op 16-04-2006 om 18:06.
Op een aantal VVD-rijkeluiskindjes na hebben studenten het over het algemeen niet erg breed. Studeren is namelijk een ernstig dure aangelegenheid. Boeken worden steeds duurder, universiteiten en hogescholen persen de onwetende student af met zelfgekopieerde readers, de huurprijzen van kamers hebben het niveau bereikt waarop met tien jaar geleden nog gewoon een huis gehuurd kon worden en het collegegeld kent ook zijn jaarlijke verhoging aangezien de docenten ook op vakantie moeten naar een ver land. Om nog maar te zwijgen over de andere kosten waar de onfortuinlijke student mee te maken krijgt. Als het aan de universiteiten ligt wordt het collegegeld omgezet naar een soort instellingscollegegeld wat ervoor zorgt dat de prijs opgedreven wordt tot ongekende hoogten. Universiteiten gaan in 2010 bizar hoge instellingscollegegelden vragen aan studenten die te lang studeren.

De bedragen die genoemd worden zijn niet bepaald kattepis. Volgens het nieuwe plan mogen studenten slechts de jaren studeren die er voor een studie op papier staan plus 2 jaar uitloop. Wie meer dan 2 jaar na de "normale" opleidingsduur nog steeds bezig is met zijn studie kan erop rekenen minstens 8 ruggen kwijt te zijn. De Universiteit van Amsterdam heeft aangegeven 9 tot 15 ruggen per jaar te vragen. Kennelijk hebben ze nog genoeg allochtoontjes om te onderhouden, want ondertussen verdringen ze alles wat Nederlands is. De taal, het onderwijssysteem en de manier waarop wij al tientallen jaren met onderwijsgeld omgaan. Het idee is opvallend absurt en bovendien overbodig: binnen het Hoger Onderwijs kent men immers al lang het principe dat wie na zijn 30ste levensjaar nog wil studeren meer instellingsgeld betaalt dan het reguliere collegegeld. Dat bedrag ligt echter "slechts" 500 euro boven het normale collegegeld en is meer conform de kosten die de universiteit werkelijk heeft aan een student. Toch wagen ze het om de meest belachelijke bedragen te gaan vragen na 6 jaar studie.

Mark Rutte moet inmiddels wel een natte droom hebben gekregen na het horen van het nieuws dat de studieduur drastisch beperkt gaat worden op straffe van een collegegeld van duizenden euro's. Hij vindt studenten maar luie flikkers waar hij het liefst helemaal geen geld aan uit wil geven. Behalve als het om Marokkanen gaat natuurlijk, want dan mag het onderwijs zover verloederen dat zelfs de meest domme idioot een diploma kan halen. Zoals hij zelf bijvoorbeeld. Hypocriet zeuren over het aantal jaren dat studenten studeren terwijl hij zelf bijna 8 jaar (!) over een simpele alfa-studie heeft gedaan. Hij leefde zeker nog in de geschiedenis waarin er nog eeuwige studenten bestonden. Het verbaast ons dan ook niks dat Rutte bijna een gat in de lucht springt bij het vernemen van het nieuws. Erg hypocriet en achterbaks.

Voor hem is 2 jaar extra kunnen studeren voldoende. Daarna mogen de remmen los en wordt de student uitgekleed waar hij bijstaat. Wat mij betreft mag Rutte dan ook per direct zijn eigen diploma inleveren, aangezien hij na 4 + 2 jaren studie al meer dan genoeg geld heeft verbruikt. 8 jaar is 2 jaar teveel. Hij zou zich moeten tonen als een echte kerel en het goede voorbeeld moeten geven aan iedere student. 2 jaar te lang gestudeerd? 2 keer 15.000 euro maakt 30 ruggen. Mogen WIJ even vangen meneer Rutte? Of toont u zich zoals gewoonlijk weer als een mietje en bent u gewoon blij dat u wel heeft kunnen profiteren van voorzieningen waar onder andere mijn ouders hard voor hebben gewerkt? Geef de nieuwe generatie dan tenminste ook dezelfde kansen om te werken voor het onderwijs van hun kinderen (en niet voor geldstromen naar het buitenland). Het geld hangt zoals gewoonlijk weer aan de strijkstok van de verkeerde mensen.

Misdefinitie toont zich een tegenstander van de in het artikel van de Volkskrant genoemde plannen om een flink aantal redenen waarvan enkele al in de eerdere artikelen op misdefinitie.nl zijn genoemd. De exacte achtergronden hiervan staan beschrijven in De misdefinitie van de HvA; het voert te ver om het hier nogmaals uit de doeken te doen. Enkele punten willen we toch nog wel aanstippen:

- Nederland is een kenniseconomie. Iets anders hebben we niet, tenzij we straks als er niks meer is massaal het overschot aan mensen gaan verkopen om elders de overledenen van rampen te vervangen. Een kenniseconomie kan alleen maar blijven bestaan als mensen gemotiveerd raken om een studie te gaan volgen. Die motivatie wordt echter teniet gedaan door de schrik om het risco te lopen met torenhoge schulden te blijven zitten zonder afgemaakte studie. Vooral bij beta-studies zal dat het geval zijn. Menig student zal beamen dat een aantal beta-studies onmogelijk in 5 jaar af te ronden is. Tel daarbij vervelende vertragingen, (tijdelijke) ziekte of andere omstandigheden bij op en men zit zo over de 7 jaar heen. De tijd vliegt op een gegeven moment. 15.000 euro per jaar is zelfs voor iemand die voltijd werkt nauwelijks op te brengen. Laat staan voor een student die 40 uur per week moet studeren om een nog hoger collegegeld wegens vertraging te voorkomen. Gevolg: mensen gaan massaal voor veiligheid kiezen en dat komt de Nederlandse kenniseconomie niet ten goede.

- De onderwijsinstellingen zitten organisatorisch en bureaucratisch veelal zo slecht in elkaar dat door de enorme bureaucratie en incompetentie van bepaalde figuren uit het onderwijspersoneel (als zij dit lezen: u heeft geluk, ik noem uw namen niet) er standaard studievertraging ontstaat van enkele maanden tot meer dan een jaar. Het mag niet zo zijn dat door toedoen van onderwijspersoneel een student nog meer in de financiële problemen komt. Plotseling een herkansing hebben voor een vak dat maar 1 keer in het jaar gegeven wordt zo dan ook opeens tot belachelijk hoge bedragen voor de studie leiden. Terwijl iemand dan nog hooguit 2 uur in de universiteit aanwezig is.

- Het onderwijs kost de overheid per student echt geen 15.000 euro per jaar. De student betaalt een bedrag van ongeveer 1500 euro. De werkelijke kosten worden geraamd op 4500 euro. Het dubbele of driedubbele van dat bedrag vragen is waanzin. Zeker omdat het verhoogde collegegeld altijd rond de 2000 euro lag. Kennelijk hebben ze genoeg aan 2 ruggen. Meer vragen is commerciële uitbuiting. Het onderwijs is hiermee een commerciële hoer geworden die de arrogantie heeft te denken dat ze meer waard is dan de andere hoeren. Gezien de belabberde kwaliteit van het onderwijs is dat het allemaal niet waard. Ga verdomme eerst eens wat doen aan de kwaliteit en kom dan pas met plannen om het collegegeld te verhogen. Er is werkelijk geen enkele rechtvaardiging te vinden het collegegeld met duizenden euro's te verhogen.

- Wie zorgvuldig het aantal uren bekijkt en opmerkt wat hij ervoor terug krijgt, betaalt zelfs met een bedrag van 1500 euro al meer dan 50 euro per uur aan de onderwijsinstelling. Ook deze berekeningen zijn in het bekende boek terug te vinden. Het komt erop neer dat er weinig contacturen zijn, veel studenten geen gebruik maken van onnodige faciliteiten en simpelweg meer dan 50 % van hun studie niet op de onderwijsinstelling aanwezig zijn. Ze betalen als het ware voor een dienst die logisch gezien niet eens krijgen.

- Een trage student kost niet per se meer dan een snelle student. Wie lang over zijn studie doet verricht meestal nevenactiviteiten buiten de universiteit om. Hij komt wekenlang niet op college, hij heeft studieproblemen of hij vertoont uitstelgedrag. Al die tijd staat hij gewoon ingeschreven en betaalt hij het volledige bedrag aan collegegeld terwijl hij nauwelijks gebruik maakt van de diensten. Dat kost de maatschappij geen donder. Of beter gezegd: dat zou de maatschappij geen donder mogen kosten. Hoe zij het financieel intern regelen interesseert me niet. Ze steken hun strijkstok waar teveel stront aan blijft hangen maar in elkaars hol. Geen enkele student die 2 keer zo lang studeert volgt 2 keer zo lang college, maar betaalt wel 2 keer zoveel collegegeld. Hoezo zijn deze maatregelingen nodig dan?

- Studenten gaan bij het invoeren van het systeem massaal deeltijd studeren. Een deeltijdstudent mag immers 2 keer zo lang doen over zijn studie en naar huidige maatstaven ook veel meer vakken volgen dan de deeltijdstudielast voorschrijft. Inschrijving als extraneus waarbij iemand alleen tentamens mag afleggen zal ook een optie zijn. Wanneer zulke constructies niet meer mogelijk zijn, zal Nederland zijn kenniseconomie verliezen en zullen studenten naar het buitenland trekken. Nederland kan dan de instellingen wel sluiten. Universiteiten krijgen meestal betaald voor elke student die ze afleveren. Ze zullen nog schrikken als na 6 jaar studie de studenten massaal de universiteit verlaten om in het buitenland hun heil te zoeken. Dat betekent: veel verlies aan afstudeerders waar ze jarenlang moeite voor gedaan hebben. Helaas voor hen gaat de uiteindelijke afstudeersubsidie aan hun neus voorbij.

- Het "belastingsargument" van "studenten gebruiken gemeenschapsgeld" dat ze gebruiken is allang achterhaald. Voor een student wordt maximaal 20.000 euro neergeteld door de overheid als hij wel erg lang studeert. Kijkende op mijn loonstroken na mijn studie, dan merk ik op dat ik allang het veelvoudige heb terugbetaald. Ik weet het daarom goed gemaakt met Rutte en consorten: houd je smeergeld en je studiefinanciering. We betalen onze studies zelf, maar wensen dan ook nooit meer lastig gevallen te worden door de belasting. Wedden dat jullie er dan slechter vanaf komen? Zo slecht zelfs dat geen enkele politicus eens de ballen toont om de basis waarop ze hun non-argumentatie stoelen eens uitvoeren. Ze zijn bij deze uitgedaagd ons ongelijk te bewijzen. Wij gebruiken niet, wij worden gebruikt. Dat moet maar eens afgelopen zijn.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.