Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 43 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

22 OM: "Spijbelaars zijn misdadigers" (6)
21 "Ook linkse indoctrinatie op islamschool"
20 CGB: "Afwijzen taalachterstand is rassenhaat"
19 Aangifte voor negerstoel van 1000 volt (2)
18 Master of Terrorism aan de VU (10)
17 PvdA voorstander van nauwkeurige discriminatie (2)
16 Marokkaanse loverboys krijgen liefdesles (10)
15 SP-kinderen die vragen verspillen ons geld (6)
14 NieuwRechts is voor avondklok kut-Marokkanen (2)
13 Meneer Tönissen van de HvA is een leugenaar (23)
12 Schoolbank.nl ruikt het grote geld (7)
11 Heil Donner! Ausweis bitte und schnell! (23)
10 Misdefinitie.nl wenst u een voorspoedig 2005
9 Hack eens een servertje (24)
8 Downtime: world offline op de webhost (4)
7 Adresgegevens 1782 HvA-Studenten op straat
6 Reünie: de confrontatie
5 Downtime website door volle server (3)
4 Het Parool valt uitgever aan. (2)
3 De miljoenendans: heruitgave boek een feit! (3)

12 # Schoolbank.nl ruikt het grote geld #
Gepost door Misdefinitie op 06-01-2005 om 00:02.
Sommige websites fungeren net als een goedkope drugshoer. Ze maken je eerst lekker, maar uiteindelijk raak je je geld kwijt. Wellicht heeft u wel eens van de website schoolbank.nl gehoord. Op deze website kunnen mensen aangeven op welke scholen ze hebben gezeten zodat het voor oud-klasgenoten en alumni (oudstudenten van hogescholen en universiteiten) makkelijker wordt om weer met elkaar in contact te komen. Sinds 4 januari 2005 hebben de beheerders zich echter ontpopt als verborgen kapitalisten. Het is een oud trucje waar ook drugsdealers regelmatig gebruik van maken: eerst laten proeven van een gratis dienst, dan nog eens laten proeven en als het een succes wordt commercieel uitbuiten. Mensen kunnen hun profiel achterlaten, maar dit profiel is sinds vandaag enkel betaald op te vragen. Een leuk initiatief wordt hiermee de nek omgedraaid.

Naar mijn idee verpest schoolbank.nl het primaire doel van de website. Het is de bedoeling dat mensen zich kunnen inschrijven zodat anderen ze makkelijk terug kunnen vinden. Is het niet meer gratis, dan verliest de website een hoop potentiële bezoekers en wordt de kans dat u iemand terugvindt of dat u zelf te vinden bent steeds kleiner. Het spreekt voor zich dat heel veel mensen niet de moeite nemen om te betalen om even een e-mailadres te weten te komen.

Schoolbank.nl geeft in een semi-open brief op de website bij het inloggen op een geregistreerd account een reden waarom er opeens geld gevraagd moet worden. Zij stellen dat een website en bandbreedte geld kost. Dat klopt helemaal. Wij van misdefinitie.nl denken echter verder. Hoe komt het dat een site veel bandbreedte trekt? Daar zijn vele redenen voor te bedenken. Schoolbank.nl stelt echter dat het komt doordat mensen in hun profiel tegen hun policy in toch een e-mailadres plaatsen. Nou, dat zal veel bandbreedte trekken hoor. Niet dus. De werkelijke reden achter dit argument is dat men reeds geld vroeg om met mensen in contact te komen. Volgt u het? Er dient betaald te worden om in contact te komen met andere mensen. Waar het eigenlijk op neer komt is dat ze uw gegevens gebruiken om geld te verdienen.

Dit is echter internet. Communicatie is, behalve de kosten van uw internetabonnement, geheel gratis. Verder claimen ze dat het geld nodig is voor een helpdesk en voor service. Nogal vreemd als je bedenkt dat de meeste diensten geen helpdesk of extra service vereisen. Mensen willen gewoon de database met berichten inzien.

Het concept lijkt op zo'n manier geen lang leven beschoren. Misdefinitie.nl is bereid om een gratis vervanging te creëren voor mensen die opzoek zijn naar klas- en/of studiegenoten uit hun schoolperiode. Uiteraard alleen als er belangstelling voor is. Graag verneem ik uw reacties, suggesties en ideeën. Ik hoop dat er mensen bereid zijn om mee te denken.
Reacties: 7
Pagina's: 1

Reactie door Misdefinitie op 06-01-2005 om 00:18.
De bewuste brief van schoolbank.nl om het plaatje compleet te maken:

Amsterdam, 4 januari 2005

Beste SchoolBANK-gebruiker,

Wij introduceren vanaf heden SchoolBANK-Plus. Ik zou graag de achtergrond van deze verandering willen toelichten.

SchoolBANK.nl is het afgelopen jaar zeer hard gegroeid. Dat is fantastisch, want zo vindt iedereen steeds meer oud-klasgenoten terug. Maar de onderhoudskosten stijgen ook snel. Meer bandbreedte, snellere servers, een professioneel helpdesk-team... het kost allemaal geld. Zonder een bijdrage van onze gebruikers kunnen we het simpelweg niet doen.

Hiernaast is een veel voorkomend probleem het volgende: steeds meer gebruikers melden op hun persoonlijke pagina - met opzet tegen de regels in - hun emailadres en/of telefoonnummer. Deze overtreding komt steeds vaker voor (het "copy cat" effekt) en heeft ons uiteindelijk gedwongen hier tegen op te treden. Voortaan zijn de volledige teksten en foto´s op ware grootte alleen beschikbaar voor SchoolBANK-Plus gebruikers.

Zo kunnen wij een goede service blijven combineren met een lage prijs. We werken samen met banner-adverteerders waar mogelijk, maar dat alleen is onvoldoende om de kosten van de site te dekken. Wij hebben een streng anti-spam beleid: uw privacy staat bij ons voorop.

SchoolBANK.nl heeft heel veel plezier aan vele mensen gebracht en dat willen we graag zo houden. Dit alles dankzij de bijdrage van onze Schoolbank-Plus gebruikers. Ik hoor graag uw vragen, suggesties of andere opmerkingen via dit formulier.

Met vriendelijke groet,

Guy Spriggs
Uitgever, SchoolBANK.nl

PS: We zetten de voordelen van SchoolBANK-Plus hier voor uw gemak op een rijtje.

Reactie door guy spriggs (gast) op 06-01-2005 om 15:27.
Beste *****,

De tweede alinea van mijn openbare brief is waar het om gaat: zoveel gebruikers omzeilen tegenwoordig de huisregels dat we moesten optreden. Elk bedrijf heeft inkomsten nodig om het hoofd boven water te houden. Dat hoef ik niet eens uit te leggen.

Uiteindelijk hebben we hier te maken met een commerciele service, waarvan de markt bepaalt of er behoefte aan is. We staan daarbij beslist open voor alle reacties die we krijgen, en we speuren voortdurend naar andere manieren om de site zowel aantrekkelijk als rendabel te houden. Niemand heeft behoefte aan het einde van SchoolBANK.nl. Juist voor een gezonde toekomst zetten we deze stap.

Guy Spriggs, uitgever, SchoolBANK.nl

Reactie door Misdefinitie op 06-01-2005 om 17:04.
Vanuit commercieel oogpunt heeft u gelijk: een bedrijf streeft naar omzet en winst. Dat is verder ook heel begrijpelijk; zonder omzet draait een bedrijf niet. Mijn punt is echter dat u de mensen in eerste instantie heeft binnengehaald door ze iets gratis aan te bieden. Om het vervolgens als het een succes wordt om te zetten in een betaalde dienst. Het stoot veel mensen tegen de borst dat ze onder het mom van "gratis" binnengelokt zijn en nu opeens de adder onder het gras vandaan zien kruipen. Deze mensen zijn veelal binnengekomen om het feit dat het gratis was. Was het niet gratis, dan was een grote groep weggebleven en was het concept niet zo'n succes geworden.

Wanneer uw bedrijf vanaf het begin af aan duidelijk naar voren had gebracht dat een dienst veel geld kost en dat er een vergoeding tegenover moet staan om het rendabel te maken, dan hadden mensen niet zo'n bezwaar gemaakt. Op internet heerst het idee dat content wel heel veel waarde moet hebben voordat men ervoor wenst te betalen. Mensen zijn bijna niet bereid te betalen voor communicatie aangezien communicatie via internet gratis kan. Op bijna elke website kunnen bezoekers tegenwoordig berichten plaatsen. Op bekende fora kunnen ze elkaar zelfs prive berichten sturen. De concurrentie is moordend. Websites als schoolpagina.nl bieden soortgelijke diensten gratis aan.

Natuurlijk hoop ik niet dat schoolbank.nl moet stoppen. Het concept is goed. Al vraag ik me alleen af hoe bruikbaar het nog is als alleen mensen die het kunnen of willen betalen contact kunnen opnemen met elkaar.

Reactie door Paul (gast) op 11-01-2005 om 16:18.
*****, je gaat even voorbij aan het feit dat bepaalde aspecten van Schoolbank nooit gratis zijn geweest. Om in contact te komen met een oud-studiegenoot moest altijd betaald worden! Dus in weze is er niets veranderd. Slechts de mogelijkheid om dit te omzeilen is weggenomen.

Reactie door Misdefinitie op 11-01-2005 om 20:58.
Voor de invoering van de nieuwe regeling konden bezoekers tenminste nog teksten, verhalen en foto's bekijken van oud-klasgenoten. De website is nu totaal nutteloos voor de meeste gebruikers.

Zoals gezegd ligt het probleem niet zo zeer bij het betalen voor de dienst. Het gaat om de manier waarop het een en ander gebeurde:
- Er is op een slinkse manier stapje voor stapje door steeds meer dingen betaald te maken getracht meer munt te slaan uit een dienst waarvan redelijkerwijs verwacht mag worden dat mensen zich alleen in hebben geschreven omwille van de aanwezigheid van gratis functionaliteit.

- Er wordt ten onrechte geld verdiend met teksten waarop bezoekers de auteursrecht hebben. Ze zouden dan royalty's moeten uitkeren aan de schrijvers van de stukken.

- Ze hebben zich gratis publiciteit toegeëigend door te doen alsof ze een gratis website waren. Dat zijn ze niet.

- Ze voeren als reden van de invoering van het schoolbank-plus abonnement de kosten voor bandbreedte, maar bedoelen daarmee omzetdaling.

- Ze stellen dat de regeling is ingevoerd omdat er mensen "fraude" pleegden door toch hun gegevens op de pagina te zetten. Daarmee impliceren ze indirect dat ze iedereen bij voorbaat al als "fraudeur" aanzien. Dat ervaar ik als een belediging.

Zomaar een aantal punten waar veel mensen over vallen. Dat zou niet genegeerd mogen worden.

Reactie door Peter (gast) op 27-05-2005 om 14:28.
Wat een enorme Jambek die Guy Spriggs (de naam alleen al)...!!! Hij vergeet voor het gemak dat Schoolbank deze "fraude" in feite zelf gecreeerd heeft. De volledige historie is namelijk als volgt.

Schoolbank had in eerste instantie ooit HELEMAAL geen beperkingen, Email-adres was gewoon te zien en onderdeel van de service.

Toen werd het Mail-adres geblokt, en moet er opeens betaald worden. Destijds werd gezegt dat dit was omdat de opbrengst van banner-adds de kosten niet langer goed konden dekken (rond 2001 na de grote internet-business dip, werd er ook nog bij gesleept als reden)

Vervolgens vind Guy het RAAR dat mensen omwegen gaan zoeken om ietst dat eerst gratis was weer terug te krijgen. Dit noemt hij fraude en hij gooit de hele site 'achter de decoder'..

.. zoals gezegt.. wat een jambek!

Reactie door Misdefinitie op 28-05-2005 om 17:18.
Wanneer men op het internet een website begint, dan zal men eraan moeten denken dat er in eerste instantie meer verlies dan winst wordt gemaakt. De geboden diensten zijn niet uniek genoeg dat mensen er echt voor willen betalen. Het "dekt niet de kosten" argument geldt op internet niet als legitieme reden om te gaan betalen. Op internet geldt nog steeds de ongeschreven regel dat iets dat gratis is bij concurrenten vrijwel nooit geld kan opleveren bij de ander.

Veel websites (ook misdefinitie.nl) bestaan omdat de maker een boodschap of dienst wil toevoegen aan de gemeenschap. Zodra de dienst onbruikbaar wordt gemaakt door beperkingen op te leggen is het ook afgelopen. Het principe is voor schoolbank.nl heel makkelijk aan te tonen. Als ze nu nog een stap verder gaan en iedereen die niet betaalt van de site halen, dan zal men zien wat er bedoeld wordt. Er komt geen hond meer. Logisch, want in principe is schoolbank.nl niks meer dan een database met namen. Die staan ook in het telefoonboek.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.